Improve with Search automation

Handleiding voor automatisering van zoekadvertenties

Door automatiseringsproducten voor zoekadvertenties te combineren, kunt u advertenties maken die worden aangepast om relevantere boodschappen aan meer mensen te laten zien en uw ROI-doelen te behalen. Google gebruikt machine learning om de juiste biedingen in te stellen, de juiste zoekopdrachten te bereiken en de meest relevante advertentie voor consumenten te maken. Adverteerders die responsieve zoekadvertenties in campagnes gebruiken (die ook gebruikmaken van breed zoeken en Slim bieden), krijgen gemiddeld 20% meer conversies tegen vergelijkbare kosten per actie dan adverteerders die niet breed zoeken en Slim bieden gebruiken. (Bron: interne gegevens van Google, wereldwijd, 10 juli 2021-19 juli 2021.)

Met automatisering van zoekadvertenties kunt u voor elke zoekopdracht de meest relevante advertentie tonen voor de juiste prijs.

Een animatie die laat zien hoe zoekautomatisering werkt.

Meer waarde, minder moeite

Wat consumenten willen en de manier waarop ze daarnaar zoeken, verandert voortdurend. Hierdoor wordt het moeilijker voor u om elke mogelijke zoekopdracht te voorspellen die relevant is voor uw bedrijf. Als u breed zoeken combineert met Slim bieden, kunt u signalen tijdens de veiling gebruiken om het juiste bod in te stellen voor elke zoekopdracht. U hoeft dan niet meer elke mogelijke zoekopdracht te voorspellen en te beheren.

Voorbeeld: Stel dat u een Italiaans restaurant in Amsterdam heeft. Met breed zoeken kunt u verschillende geïnteresseerde mensen vinden, zoals een stel dat op de telefoon zoekt naar 'plaatsen in de buurt om vanavond te eten', een gezin dat op zoek is naar 'gezinsvriendelijke restaurants in Amsterdam' en een reiziger die de 'beste risotto in het Museumkwartier' zoekt op zijn of haar laptop in het hotel. Hoewel iedere gebruiker in deze voorbeelden uw restaurant kan bezoeken, varieert het optimale bod om hen te bereiken. Het is heel moeilijk om het bod voor afzonderlijke zoekwoorden handmatig aan te passen voor iedere gebruiker en het leidt tot misgelopen conversies.

Het is ook onpraktisch om duizenden verschillende advertentiematerialen te maken voor elke mogelijke zoekopdracht die breed zoeken oplevert. Automatisering van advertentiemateriaal werkt met breed zoeken omdat het systeem flexibiliteit nodig heeft om voor elke zoekopdracht de juiste variant van het advertentiemateriaal te optimaliseren. Als u meerdere koppen en beschrijvingen voor een responsieve zoekadvertentie opgeeft, kan Google Ads automatisch leren welke combinaties het best presteren voor al het verkeer dat breed zoeken oplevert.

Casestudy

Met behulp van zoekautomatisering wist tails.com het aantal aanmeldingen voor zijn algemene campagnes met 182% te verhogen en het aantal klikken met 258%. Bekijk hoe het merk relevant blijft en in contact komt met nieuwe klanten in Duitsland door een automatiseringsgerichte aanpak voor zoekadvertenties te hanteren, in combinatie met breed zoeken, Slim bieden en responsieve zoekadvertenties.

Een icoon voor Slim bieden.

Biedingen optimaliseren met Slim bieden

Slim bieden evalueert miljarden combinaties van signalen om op basis van uw ROI-doelen het juiste bod in te stellen voor elke zoekopdracht en veiling. Vooral met op waarde gebaseerde biedstrategieën zoals Conversiewaarde maximaliseren kunt u de klanten bereiken die het belangrijkst zijn (en de meeste financiële waarde opleveren) voor uw bedrijf. Bekijk hoe u de juiste persoon voor de juiste prijs kunt bereiken als Slim bieden uw biedingen in realtime optimaliseert.

AAN DE SLAG

Een icoon voor breed zoeken.

De juiste klanten bereiken met breed zoeken

Breed zoeken maakt gebruik van krachtige machine learning om het bereik te vergroten tot buiten exacte zoekwoorden en woordgroepen: breed zoeken stelt gerelateerde zoekopdrachten vast om meer klanten te bereiken en de prestaties te verbeteren. Breed zoeken werkt het best in combinatie met Slim bieden omdat u dan alleen biedt op zoekopdrachten die naar verwachting goed voor u presteren. Bekijk hoe u met breed zoeken snel kunt inspelen op markttrends en snel veranderende vraag door alle zoekopdrachten te bereiken die relevant zijn voor uw bedrijf.

AAN DE SLAG

Een icoon voor responsieve zoekadvertenties.

Engagement vergroten met responsieve zoekadvertenties

Maak advertenties die automatisch worden aangepast om relevantere boodschappen aan uw klanten te tonen. Effectiviteit van advertentie voor responsieve zoekadvertenties geeft u informatie waarmee u de juiste boodschappen aan uw klanten kunt tonen. Lees hoe u met meerdere koppen en beschrijvingen automatisch voor elke zoekopdracht relevante advertenties kunt maken en weergeven op basis van signalen tijdens de veiling.

AAN DE SLAG

Tip

U kunt ingebouwde beheerfuncties gebruiken om specifieke advertentiematerialen, zoekwoordovereenkomsten en biedstrategieën te behouden. U kunt verschillende strategieën gebruiken, zoals vastzetten en uitgesloten zoekwoorden, om ervoor te zorgen dat u voldoet aan bepaalde vereisten in geautomatiseerde campagnes. Bekijk Automatisering van zoekadvertenties aansturen voor meer informatie.