Slik løser du problemer som fører til at Performance Max-kampanjer i Google Ads får lav trafikk eller ikke kjøres

Noen ganger kan du oppleve at Performance Max-kampanjer ikke får så mange visninger som du forventer, eller at de ikke bruker noe særlig av dagsbudsjettet du har angitt. I denne artikkelen forteller vi om vanlige årsaker til at annonser ikke blir vist, og hvordan du kan feilsøke slike problemer med verktøyene i Google Ads.

Før du begynner

Dette kan du forvente når en kampanje slås på

Hvis du nylig har aktivert en Performance Max-kampanje, kan det ta litt tid før kampanjen genererer visninger. Det kan være flere årsaker til dette:

• Det tar 24–48 timer før vi får evaluert om annonser som nylig er opprettet eller redigert, innfrir kravene i retningslinjene.
  • I kampanjer med automatiske budstrategier anbefaler vi at du venter 1–2 uker, slik at systemene får data nok til at det kan optimaliseres for målet du har angitt.
  • Hvis du endrer kampanjeinnstillinger, kan det ta noe tid før annonseleveringen justeres i Google Ads.

Gå til kampanjer

Bruk diagnoseinnsikt for å finne ut hvorfor kampanjer ikke vises

Med diagnoseinnsikt fremheves problemer som kan begrense kampanjenes muligheter for å vises. I diagnoseinnsikten får du også anbefalinger om hvordan du løser disse problemene. Finn ut mer om diagnoseinnsikt.

Eksempel: En annonsør har verken fått trafikk eller konverteringer etter at hen opprettet og aktiverte en kampanje. Men ut fra diagnoseinnsikt ser hen at annonsene i kampanjen ikke kjøres fordi elementene i dem er avvist. I tillegg blir hen anbefalt å korrigere disse avviste elementene.

Hvis annonsen fortsatt ikke har noen visninger etter 3 virkedager, kan du se mulige årsaker til dette i denne artikkelen.

13 vanlige grunner til at annonser får lite trafikk eller ikke kjøres

1. Kontoproblemer

Hvis kontoen din er sperret eller du har et faktureringsproblem i kontoen, får du ikke vist annonser før problemet er løst. Hvis kontoen er sperret, ser du et varsel om dette på startsiden. Du får også et e-postvarsel hvor det opplyses om årsaken til kontosperringen.

Finn ut mer om og løs kontoproblemer.

2. Datoperioder og start- og sluttdatoer for kampanjer

Google Ads viser resultatdata fra datoperioden du velger.

Finn ut mer om og endre datoperioder og start- og sluttdatoer for kampanjer.

3. Kampanjen er ikke aktivert

Du må påse at kampanjen din er publisert, før du kan sjekke om den er aktiv og de tilhørende annonsene vises.

Finn ut mer om og korriger problemer som følger av at kampanjer ikke er aktivert.

4. Google AI evaluerer data

I Performance Max-kampanjer brukes automatiske budstrategier og AI for at du skal kunne optimalisere kampanjene dine og oppnå best mulig resultater.

Finn ut mer om og korriger problemer som følger av at Google AI evaluerer data.

5. Lave budsjetter

Hvis du har et lavt budsjett, får du neppe vist annonsene særlig ofte, og Google Ads sikrer samtidig at kampanjekostnadene ikke overskrider forbruksgrensen.

Finn ut mer om og korriger problemer som følger av lave budsjetter.

6. Lave mål for bud og optimalisering

Du kan riktignok få vist annonser selv om du legger inn et svært lavt bud, men det er lite sannsynlig at kampanjen din kommer til å delta i eller vinne så mange auksjoner, og det kan hende at annonsene dine ikke får noen visninger.

Finn ut mer om og korriger problemer som følger av lave bud- og optimaliseringsmål.

7. Målrettingen er for begrenset

Med målrettingsinnstillinger blir det enklere for deg å finne den brukergruppen som er mest interessert i bedriften din, men hver gang du legger til målretting, avgrenser du den potensielle rekkevidden til annonsene dine. Det samme kan skje hvis du har problemer med remarketinglistene dine.

Finn ut mer om og korriger problemer som følger av at målretting er for begrenset.

8. Målrettingen overlapper med andre kampanjer eller annonsegrupper

Du kan også ha flere kampanjer eller annonsegrupper i kontoen din som kan inngå i overlappende auksjoner på grunn av lignende søkeord eller annen målretting.

Finn ut mer om og korriger problemer som følger av overlappende målretting.

9. Utvidelse av endelig nettadresse er slått av

Hvis du slår på utvidelse av endelig nettadresse, kan annonser i Performance Max-kampanjer vises etter flere søk der sannsynligheten for konverteringer er større, som dynamisk genererer trafikk til de mest relevante landingssidene basert på det aktuelle søket, og som bruker innhold på landingssiden for at overskriftene dynamisk skal tilpasses annonsene.

Finn ut mer om og korriger problemer som følger av at utvidelse av endelig nettadresse er slått av.

10. Problemer med konverteringssporing

I Performance Max-kampanjer brukes automatisk budgivning til å optimalisere for konverteringer, men hvis kampanjen din ikke får nok konverteringsdata, eller hvis konverteringssporingen ikke er riktig konfigurert, kan annonsen din ha begrenset visning.

Finn ut mer om og løs problemer med konverteringssporing.

11. Status for gjennomgang av annonser i henhold til retningslinjene

Før annonsene dine kan vises, må de gjennomgås for å sjekke at de er i tråd med retningslinjene for Google Ads. Performance Max-kampanjene er i tråd med alle Google Ads-retningslinjene.

Finn ut mer om og korriger problemer knyttet til statusen for gjennomgang av annonser i henhold til retningslinjene.

12. Lav dekning av reklameelementer og få elementer (annonsekvalitet)

I Performance Max-kampanjer er det viktig at du har et variert utvalg av reklamer som kan kombineres i ulike annonseformater som kan vises på alle plattformer.

Finn ut mer om og korriger problemer knyttet til lav dekning av reklameelementer.

13. Auksjonsdynamikk

Hvilke andre annonsører som deltar i de samme auksjonene som deg, kan påvirke sjansene for at annonsene i kampanjene blir vist.

Finn ut mer om og korriger problemer knyttet til auksjonsdynamikk.

For annonsører med Google Merchant Center-konto

Annonsører som har en Google Merchant Center-konto knyttet sammen med Performance Max-kampanjen sin, bør kontrollere flere andre signaler når de feilsøker hvorfor annonser ikke vises.

Finn ut mer om feilsøking av Merchant Center-kontoer.