Display-verkoston kohdistusasetukset

Google Display ‑verkostossa voit tavoittaa monenlaisia asiakkaita, valita sivustoja tai sivuja, joilla mainoksiasi näytetään, ja aktivoida käyttäjiä erilaisten mainosmuotojen avulla.

Voit mainostaa Display-verkostossa käyttämällä mitä tahansa Vain Display-verkosto- tai Hakuverkosto Display-valinnalla ‑kampanjaa.

Ennen kuin aloitat

Videomainosryhmät, joissa käytetään vain sijoitteluun kohdistamista: Jos kohdistat mainontaa ainoastaan YouTuben tai Display-verkoston sijoitteluihin, mainoksiasi voidaan nyt näyttää molemmissa.
Nykyiset mainosryhmät, joissa ei ole käytössä kohdistusta, keskeytetään nyt normaalista poiketen automaattisesti. Näin estetään sellaisten mainosten näkyminen, joita et halua näyttää. Jatkossa sinun on keskeyttävä manuaalisesti mainosryhmät, joiden mainokset eivät ole valmiita näytettäviksi. Lue lisää mainosryhmien keskeyttämisestä ja jatkamisesta.

Perusteet: mainosten näyttäminen Display-verkostossa

Saat mainoksesi näkymään Display-verkostossa käyttämällä avainsanojen ja asiasta kiinnostuneiden yleisöjen kaltaisia kohdistustapoja.

Keyword is buy soccer balls

Oletetaan, että myyt urheilutarvikkeita. Jalkapallotuotteiden kampanjaasi varten haluat, että mainoksesi näytetään jalkapalloon liittyvillä sivuilla. Tästä syystä päätät kohdistaa mainonnan Display-verkoston avainsanoihin, kuten osta jalkapalloja.

Miten tämä tehdään Google Ads ‑tilillä?

Lisäämällä kohdistustapoja, kuten avainsanat tai asiasta kiinnostuneet yleisöt, kerrot Google Adsille, missä mainoksesi voivat näkyä tai ketkä voivat nähdä mainoksiasi Display-verkostossa. Voit lisätä kohdistuksen mainosryhmiin Display-verkoston kampanjoissasi.

1. Klikkaa Kaikki kampanjat ‑kohdassa olevaa Display‑verkosto‑välilehteä.
  2. Valitse + Kohdistus.
  3. Klikkaa avattavaa Lisää kohdistamisia -valikkoa ja valitse jokin mahdollisista kohdistustavoista. Jos haluat näyttää mainoksia jalkapalloon liittyvillä sivuilla, voit valita esimerkiksi Display-verkoston avainsanat ja lisätä osta jalkapalloja.
  4. Klikkaa Sulje ja tallenna mainosryhmä.

Valitsemistasi vaihtoehdoista riippuen saatat nähdä sivun laidassa laskurin, jossa näytetään saatavilla olevat impressiot valitsemasi kohdistuksen perusteella. Saatavilla olevien impressioiden määrä voi olla usein varsin suuri sen mukaan, mitä valitset. Jos haluat lisätietoja saatavilla olevista impressioista, lue artikkeli Tietoja Display-verkoston kattavuusarvioista.

Mainosten näyttöpaikkojen entistä tarkempi määrittäminen ja kohdistusasetusten valitseminen

Kohdistusasetukset, kuten Kohdistus ja Havainto, määrittävät myös mainostesi tavoittavuuden. Ne toimivat säätiminä, jotka tekevät seuraavaa:

Kohdistus

• Tämä asetus rajoittaa mainoksesi näkymään valitsemasi kohdistustavan mukaisesti. Kohdistustapa voi olla esimerkiksi avainsanat.
  • Tämä asetus sallii hintatarjousten määrittämisen yksittäiselle kohdistukselle, kuten 2 euron hintatarjouksen määrittämisen osta jalkapalloja ‑kohdistukselle.
Affinity audience is Soccer Fans

Display-verkoston avainsanojesi mukaan mainoksesi voivat näkyä nyt jalkapalloa käsittelevillä sivuilla. Koska haluat tavoittaa erityisesti jalkapallofanit, kohdistat mainonnan asiasta kiinnostuneeseen yleisöön Jalkapallofanit ja määrität molemmiksi kohdistustavoiksi Kohdistus.

Havainto

• Tämä asetus ei rajoita mainoksia näkymään valitsemasi kohdistustavan mukaisesti.
  • Tämä asetus sallii hintatarjousten määrittämisen yksittäiselle kohdistukselle, kuten 2 euron hintatarjouksen määrittämisen Jalkapallofanit-kohdistukselle.
Affinity audience is Soccer Fans

Jatketaan yllä mainitun esimerkin mukaisesti ja oletetaan, että haluat mainosten näkyvän jalkapallofaneille, mutta et kuitenkaan halua rajoittaa mainosten näyttöä vain tälle yleisölle. Päätät toimia seuraavalla tavalla:

• Määrität Display-verkoston avainsanojen asetukseksi Kohdistus, jotta mainoksiasi näytetään avainsanojesi perusteella.
  • Määrität Kiinnostuksen kohteet ja uudelleenmarkkinointi ‑asetukseksi Havainto ja nostat Jalkapallofanit-yleisön hintatarjousta, jotta mainoksiasi näytetään todennäköisemmin henkilöille, jotka kuuluvat asiasta kiinnostuneeseen yleisöön.

Miten tämä tehdään Google Ads ‑tilillä?

Kun lisäät useita kohdistustapoja samaan mainosryhmään ja määrität niiden asetukseksi Kohdistus, ohjaat Google Adsia rajoittamaan mainostesi tavoittavuutta. Kun lisäät muita kohdistustapoja ja määrität niiden asetukseksi Havainto, ohjaat Google Adsia olemaan rajoittamatta mainostesi näyttöpaikkoja mutta lisäämään tai vähentämään mainosten näkymisen todennäköisyyttä valitsemasi hintatarjouksen mukaisesti.

1. Toista ensimmäisen osion vaiheet 1–3 kullekin lisäkohdistustavalle, jonka lisäät mainosryhmään.
  2. Valitse kunkin kohdistustavan asetukseksi joko Kohdistus tai Havainto.
  3. (Valinnainen) Valitse kohdistukselle erilaisia hintatarjouksia. Voit esimerkiksi määrittää Jalkapallofanit-yleisön hintatarjouksen Kiinnostuksen kohteet ja uudelleenmarkkinointi ‑alavälilehdeltä.

Saatat huomata, että aina kun lisäät kohdistustavan mainosryhmääsi ja määrität kohdistustavan asetukseksi Kohdistus, saatavilla olevien impressioiden määrä pienenee. Tämä on tavallista lisättäessä yhteen mainosryhmään useita kohdistustapoja, joiden asetuksena on Kohdistus.

Avainsanat Avainsanat + asiasta kiinnostunut yleisö Avainsanat + asiasta kiinnostunut yleisö + sukupuoli
Potential Display Network reach Potential Display Network reach Potential Display Network reach

Tärkeää: Pienten ja keskisuurten yritysten kannattaa valita Kohdistus-asetus vain osalle mainosryhmän kohdistustavoista. Muutoin mainosten tavoittavuus saattaa rajoittua niin, että mainokset näkyvät harvoin.

Erilaisten tavoitteisiin sopivien kohdistusyhdistelmien kokeileminen

Suoramyyntikampanjat

Jos tavoitteenasi on myydä tuotteita ja tavoittaa tietty yleisötyyppi, sinun kannattaa lisätä mainosryhmään joitakin kohdistustapoja, joiden asetukseksi on määritetty Kohdistus. Tällöin mainoksesi näytetään vain, kun valitsemiesi kohdistustapojen ehdot täyttyvät. Seuraavassa on joitakin esimerkkejä yhdistelmistä:

Kohdistustavat Kohdistus (oletusasetus) Havainto Mainosten näkymisen edellytykset
Avainsanat + sijoittelut Avainsanat + sijoittelut Ei valittu Mainosten näkyminen edellyttää avainsanojen JA sijoitteluiden vastaavuutta.
Yleisöt + ikä Yleisöt + ikä Ei valittu Mainosten näkyminen edellyttää yleisöjen ja iän vastaavuutta.
Avainsanat + aiheet Avainsanat + aiheet Ei valittu Mainosten näkyminen edellyttää avainsanojen ja aiheiden vastaavuutta.
Uudelleenmarkkinointi + sukupuoli Uudelleenmarkkinointi + sukupuoli Ei valittu Mainosten näkyminen edellyttää uudelleenmarkkinoinnin ja sukupuolen vastaavuutta.
Aiheet + yleisöt Aiheet + yleisöt Ei valittu Mainosten näkyminen edellyttää aiheiden ja ostoaikeissa olevien yleisöiden vastaavuutta.

Brändikampanjat

Jos tavoitteena on tavoittaa mahdollisimman suuri joukko ihmisiä, mainosryhmään ei ehkä kannata lisätä liian monia kohdistustapoja. Voit silti lisätä useita kohdistustapoja, jotta voit määrittää hintatarjouksia jollekin tietylle tavalle rajoittamatta kuitenkaan tavoittavuutta merkittävästi. Seuraavassa on joitakin esimerkkejä yhdistelmistä:

Kohdistustavat Kohdistus (oletusasetus) Havainto Merkitys
Ikä + sukupuoli + asiasta kiinnostuneet yleisöt Ikä + sukupuoli + asiasta kiinnostuneet yleisöt Ei valittu Mainosten näkyminen edellyttää iän JA sukupuolen JA asiasta kiinnostuneiden yleisöiden vastaavuutta.
Asiasta kiinnostuneet yleisöt ja ikä* Asiasta kiinnostuneet yleisöt Ikä Mainosten näkyminen edellyttää asiasta kiinnostuneiden yleisöiden vastaavuutta. Jos asiasta kiinnostuneissa yleisöissä ja iässä on päällekkäisyyttä, raporteissa näkyvät molemmat. Käytettävä hintatarjous määräytyy hintatarjousvalinnan mukaan.
Avainsanat + sijoittelut Avainsanat Sijoittelut Mainosten näkyminen edellyttää avainsanojen vastaavuutta. Jos avainsanoissa ja sijoitteluissa on päällekkäisyyttä, raporteissa näkyvät molemmat. Käytettävä hintatarjous määräytyy hintatarjousvalinnan mukaan.
Avainsanat + sukupuoli * Avainsanat Sukupuoli Mainosten näkyminen edellyttää avainsanojen vastaavuutta. Jos avainsanoissa ja sukupuolessa on päällekkäisyyttä, raporteissa näkyvät molemmat. Käytettävä hintatarjous määräytyy hintatarjousvalinnan mukaan.
Aiheet + asiasta kiinnostuneet yleisöt + sijoittelut Aiheet + asiasta kiinnostuneet yleisöt Sijoittelut Mainosten näkyminen edellyttää aiheiden JA asiasta kiinnostuneiden yleisöjen vastaavuutta. Jos aiheissa, asiasta kiinnostuneissa yleisöissä ja sijoitteluissa on päällekkäisyyksiä, raporteissa näkyvät ne kaikki. Käytettävä hintatarjous määräytyy hintatarjousvalinnan mukaan.

*Näistä yhdistelmistä voi olla hyötyä mainostajille, jotka haluavat parantaa mahdollisuuksiaan tavoittaa tiettyjä kohderyhmiä mutta jotka eivät halua rajoittaa liikennettään vain kyseisiin ryhmiin.