Problemen oplossen met Google Ads-campagnes die niet lopen of weinig verkeer hebben

Misschien merkt u dat uw campagnes niet zo veel vertoningen opleveren als u wilt of dat ze niet veel van uw ingestelde dagbudget gebruiken. In dit artikel wordt uitgelegd waarom uw advertenties misschien niet worden getoond en hoe u problemen in Google Ads kunt oplossen.

Voordat u begint

Wat u kunt verwachten als een campagne is gemaakt

Als u onlangs uw campagne heeft gemaakt, kan het enige tijd duren voordat uw campagne vertoningen oplevert. Dit kan de volgende oorzaken hebben:

• Campagnes die gebruikmaken van automatische biedstrategieën, hebben tijd nodig om te optimaliseren. Er zijn mogelijk prestatieschommelingen of frequente wijzigingen in de uitgaven terwijl Google Ads leert hoe er moet worden geoptimaliseerd voor uw ingestelde doelen.
  • Het duurt 1 tot 2 dagen voordat nieuwe of bewerkte advertenties zijn beoordeeld om te zorgen dat ze voldoen aan alle beleidsvereisten.
  • Het kan enige tijd duren voordat Google Ads de weergave aanpast als u uw campagne-instellingen vaak wijzigt.
  • Als uw advertentie na 3 werkdagen nog geen vertoningen heeft, kunt u hieronder veelvoorkomende redenen doornemen.

Naar Campagnes

Aanbevelingen

Met aanbevelingen kunt u zien hoe u de prestaties kunt verbeteren als uw campagne niet actief is of weinig verkeer oplevert. U kunt bijvoorbeeld zoeken naar de volgende typen aanbevelingen als u deze problemen oplost.

Veelvoorkomende typen aanbevelingen om problemen met inactieve campagnes op te lossen:

• Campagne is niet gestart of is beëindigd
  • Een advertentiegroep maken of hervatten
  • Accountbudget verbruikt
  • Alle advertenties zijn afgekeurd

Veelvoorkomende typen aanbevelingen om problemen met weinig verkeer op te lossen:

• Pas uw CPA-doelen aan
  • Pas de budgetten aan

Naar Aanbevelingen

Als uw advertentie na 3 werkdagen nog geen vertoningen heeft, kunt u hieronder veelvoorkomende redenen checken.

10 veelvoorkomende redenen waarom uw advertenties niet lopen of weinig verkeer krijgen

1. Account

Als uw account is opgeschort of als u een factureringsprobleem heeft, kunt u uw advertenties pas weer laten lopen nadat het probleem is opgelost. Als uw account is opgeschort, ziet u een melding in uw Google Ads-account. U krijgt ook een e-mailmelding met de reden waarom uw account is opgeschort.

Ontdek meer over accountproblemen en hoe u deze oplost.

2. Perioden en start- en einddatums voor campagnes

Google Ads toont prestatiegegevens voor de periode die u selecteert. Vertoningen buiten de periode waarin uw campagne actief is geweest, worden niet getoond.

Ontdek meer over problemen met de periode en hoe u deze oplost.

3. Advertentiegroepen, items of advertenties zijn niet actief of er zijn beleidsproblemen mee

Zelfs als uw campagne aanstaat, moet u checken of uw campagne actieve advertentiegroepen, items of advertenties bevat. De beoordelingsstatus van uw advertenties, items, itemgroepen of zoekwoorden kunnen ook van invloed zijn op de weergave van uw campagne. Plaats de muisaanwijzer op de status van uw campagne om te zien welk percentage advertenties geschikt is voor weergave.

Volgende stappen

• Check of uw advertenties, advertentiegroepen en items zijn aangezet, zodat ze actief zijn en kunnen lopen.
  • Gebruik Beleidsbeheerder om beleidsbeperkingen voor advertenties, zoekwoorden en extensies in uw hele account te bekijken.
Naar Beleidsbeheerder in uw Google Ads-account

4. Lage dekking en variatie van componenten voor advertentiemateriaal (effectiviteit van advertentie)

Als u een campagne met componenten heeft, zoals responsieve zoekadvertenties, responsieve display-advertenties, app-campagnes of Performance Max, is het belangrijk dat u een unieke reeks advertentiemateriaal heeft voor verschillende advertentie-indelingen.

Ontdek meer over problemen met een lage dekking van componenten voor advertentiemateriaal en hoe u deze kunt oplossen.

5. Lage biedings- en optimalisatiedoelen

U kunt advertenties met een zeer laag bod laten lopen, maar het is niet waarschijnlijk dat uw campagne deelneemt aan veel veilingen en veilingen wint. Uw advertenties leveren dan mogelijk geen vertoningen op.

Meer informatie over lage biedingsdoelen en hoe u dit oplost

6. Laag budget

Als u een laag budget heeft, worden uw advertenties misschien minder vaak getoond omdat Google Ads ervoor zorgt dat er voor uw campagne niet meer wordt besteed dan uw bestedingslimiet.

Ontdek meer over problemen met een laag budget en hoe u deze oplost.

7. De targeting is te beperkt

Hoewel u met targetinginstellingen de juiste gebruikers kunt vinden die het meest geïnteresseerd zijn in uw bedrijf, wordt het potentiële bereik van uw advertenties steeds kleiner als u targeting toevoegt of als er problemen zijn met uw remarketinglijsten.

Ontdek meer over problemen met targeting die te beperkt is en hoe u deze oplost.

8. Targeting overlapt met andere campagnes of advertentiegroepen

U heeft misschien meerdere campagnes of advertentiegroepen in uw account die in aanmerking komen voor overlappende veilingen omdat ze vergelijkbare zoekwoorden of andere targeting hebben.

Ontdek meer over problemen met targetingoverlap en hoe u deze oplost.

9. Problemen met Conversies bijhouden

Als uw campagne gebruikmaakt van automatisch bieden om te optimaliseren voor conversies, maar onvoldoende conversiegegevens oplevert of als Conversies bijhouden niet juist is ingesteld, wordt uw advertentie misschien niet vaak getoond.

Ontdek meer over problemen met Conversies bijhouden en hoe u deze oplost.

10. Veilingdynamiek

Andere adverteerders die deelnemen aan dezelfde veilingen als u, kunnen de weergave van uw campagne beïnvloeden.

Ontdek meer over problemen met veilingdynamiek en hoe u deze oplost.

Tip: Voor aanvullende informatie om problemen met uw account op te lossen, kunt u de volgende bronnen gebruiken: