Administrer Performance Max-kampanjer ved hjelp av oppføringsgrupper

I elementgruppen for Performance Max-kampanjen din kan du angi hvilke produkter du vil skal vises i Performance Max-kampanjeannonsene dine. Oppføringsgrupper er en del av elementgruppen for en kampanje. Oppføringsgruppene består av oppføringer, som er produktsett.

Slik fungerer oppføringsgrupper

I oppføringsgrupper er oppføringene dine organisert etter attributtene de er tilordnet i Merchant Center. Du kan bruke dem til å administrere hvilke oppføringer som blir tatt med i kampanjene dine. Oppføringsgrupper er en del av elementgruppen for en kampanje.

Bruk oppføringsgrupper for budgivning og rapportering

• Budgivning: Google AI brukes i budgivningen for Performance Max-kampanjer. Budene angis ut fra annonseringsmålet du har valgt for kampanjen din.
  • Rapportering: For Performance Max-kampanjer kan rapporteringsberegningene være annerledes på «Oppføringsgrupper»-fanen sammenlignet med på «Kampanje»-fanen. Grunnen til dette er at det bare kan rapporteres om data på produktnivå på «Oppføringsgrupper»-fanen.
    • Hvis det for eksempel markedsføres mange produkter i en annonse som vises i en enkeltannonseplass, samles det inn én visning for hvert produkt. Kampanjen, elementgruppen og annonsen gjenkjenner imidlertid at bare én enkelt annonse ble vist, og teller den som én visning.

Bruk utvidelse av endelige nettadresser med oppføringsgrupper

For Performance Max-kampanjer som har en tilknyttet Merchant Center-feed, kan annonser bli vist på en nettadresse som er oppgitt i kampanjen (den endelige nettadressen), eller på en produktside som inngår i kampanjens oppføringsgrupper, og som hentes fra den tilknyttede Google Merchant Center-feeden.

• Hvis utvidelse av endelige nettadresser er slått på: Annonser kan bli vist på flere nettadresser på det oppgitte domenet for den endelige nettadressen samt i produktnettadresser fra GMC-feeden som inngår i oppføringsgruppene for Performance Max-kampanjen.
  • Hvis utvidelse av endelige nettadresser er slått av: Annonser blir bare vist på den endelige nettadressen samt på produktnettadresser fra GMC-feeden som inngår i oppføringsgruppene for Performance Max-kampanjen.
Merk: Det er bare på kampanjenivå du kan slå på eller av utvidelse av endelige nettadresser.

Tilgjengelige attributter for undergrupper av oppføringsgrupper

Oppføringsgruppene kan defineres med disse attributtene som du har angitt i produktinformasjonen din i Merchant Center.

• Kategori: Dette er et attributt som er basert på Google-produktklassifikasjonen. Her følger et eksempel på en kategoristreng: Klær og tilbehør > Klær > Kjoler. I produktdataene dine brukes tegnet «>» for å definere de hierarkiske nivåene i produktkategorien du kan bruke for å dele inn oppføringsgruppene dine i undergrupper. Om du ikke sender inn kategorien, kan vi komme til å tilordne deg en. I noen tilfeller kan Google ytterligere finstemme kategorien som er sendt inn. Selv om vi gjør vårt beste, kan det hende at noen produkter havner i feil kategori. Du kan bare dele opp etter kategori når annonsene dine er målrettet mot følgende land: USA, Storbritannia, Australia, Tyskland, Frankrike, Japan, Italia, Nederland, Brasil, Norge, Sverige og Tyrkia. Finn ut mer om Google-produktkategorier.
  • Merkevare: Dette er navnet på produsenten (f.eks. Google). Merkevaren skal være godt synlig på forsiden av produktets emballasje eller etikett. Finn ut mer om produktets merkevarenavn.
  • Vare-ID: Dette er identifikatoren (ID-en) for hvert produkt. Finn ut mer om produktidentifikatorer.
  • Tilstand: Her beskrives produktets tilstand (nytt, brukt eller overhalt). Finn ut mer om produkttilstander
  • Produkttype: Dette er et attributt som er tilordnet basert på kategorisering (eksempel på en streng for produkttype: Hjem og hage > Kjøkken og spisestue > Kjøkkenapparater > Kjøleskap). I produktinformasjon angir tegnet «>» overgangen til et nytt hierarkisk nivå i produkttypen, og det brukes dermed til å dele inn produktgrupper i undergrupper. Produkttyper kan ha opptil fem underinndelinger. Finn ut mer om produkttype.
  • Kanal: Her beskrives stedet eller stedene der produktene dine blir solgt, enten «Lokalt» i en fysisk butikk, eller «På nettet» i en nettbutikk. Finn ut mer om produktlagre i butikk.
  • Egendefinerte etiketter: Du kan opprette opptil fem egendefinerte etiketter i produktinformasjonen din (eksempler på etikettverdier er sesongvarer og bestselgere). Finn ut mer om egendefinerte etiketter.

Hver elementgruppe i en Performance Max-kampanje kan ha opptil 1000 oppføringsgrupper.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
Opprett en undergruppe av en oppføringsgruppe
  1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Velg Performance Max-kampanjen du vil endre.
  4. Klikk på Elementgrupper.
  5. Klikk på Oppføringsgrupper på sidemenyen for å gå til siden for oppføringsgrupper.
  6. Finn oppføringsgruppen du vil dele opp, og klikk på blyantikonet Endre ved siden av «Alle produkter».
  7. Velg rullegardinmenyen ved siden av «Del opp [name of listing group] etter». Velg så et produktattributt som skal definere den nye oppføringsgruppen.
  8. Når du har valgt attributtet du vil dele opp etter, ser du en liste over mulige undergrupper. Merk av for undergruppene du vil legge til i oppføringsgruppen din. Når du velger kategorier, vises de i en liste til høyre, som også inneholder det totale antallet oppføringer i de valgte kategoriene.
    • Hvis du for eksempel selger planter og velger «Kategori», kan det hende du ser disse undergruppene: «Innendørs», «Utendørs» og «Dekorativt».
  9. Klikk på Lagre for å bekrefte undergruppene for oppføringene dine.
Tips: Hvis du vil bruke mer enn ett attributt for å angi en oppføringsgruppe, må du først opprette den gjeldende undergruppen og så gjenta fremgangsmåten ovenfor.
Endre, fjern eller ekskluder eksisterende undergrupper av oppføringsgrupper
  1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Velg Performance Max-kampanjen du vil endre.
  4. Klikk på Elementgrupper.
  5. Klikk på Oppføringsgrupper på sidemenyen for å gå til siden for oppføringsgrupper.
  6. Finn oppføringsgruppen du vil gjøre endringer i.
    • Du kan gjøre endringer ved å klikke på blyantikonet Endre, gjøre de aktuelle endringene og så klikke på Lagre.
    • Du kan fjerne noe ved å klikke på blyantikonet Endre og så på «X» til høyre for det som skal fjernes.
    • Du kan ekskludere noe ved å klikke på den grønne sirkelen ved siden av navnet på oppføringsgruppen eller undergruppen, og deretter velge Ekskluder.
Velg hvordan oppføringsgruppene dine skal vises
Du kan endre hvordan oppføringsgruppene dine vises ved å bytte mellom dem som vises øverst på siden for oppføringsgrupper for annonsegruppen din.
I Hierarchy view-visningen ser du strukturen i oppføringsgruppene dine. Her kan du dele opp annonsegruppen din eller fjerne undergruppene.
I List view-visningen ser du en liste over alle oppføringsgruppene dine. Denne visningen er nyttig når du vil sortere oppføringsgruppene dine etter kolonne eller se en oversikt over resultatene for hver av oppføringsgruppene. Du kan ikke dele opp produktgruppene fra denne visningen.
Hvis du velger oppføringsgrupper i én visning og skifter til den andre visningen, forblir oppføringsgruppene valgt i den nye visningen.
Filtrer oppføringsgrupper
Du kan filtrere oppføringsgruppene dine når du søker etter dataene som interesserer deg mest, for eksempel klikk, konverteringer eller gjennomsnittlig kostnad per klikk (CPC). Når du har opprettet et filter, kan du lagre det, slik at det er enkelt å få tilgang til det senere.
  1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Velg Performance Max-kampanjen du vil endre.
  4. Klikk på Elementgrupper.
  5. Klikk på Oppføringsgrupper på sidemenyen for å gå til siden for oppføringsgrupper.
  6. Klikk på filterikonet Filter øverst i tabellen for oppføringsgrupper.
  7. Velg vilkåret for filteret. Tabellen oppdateres automatisk slik at den inneholder data som samsvarer med filteret.
    • Du kan angi flere vilkår for ett og samme filter. Klikk i filterdelen når du har lagt til en betingelse for å legge til et nytt. For å fjerne en betingelse, klikk på x ved siden av det.
    • For å lagre filteret du har opprettet, til senere bruk, klikk på knappen for å lagre filteret , og skriv inn et navn på filteret. Deretter er filteret tilgjengelig når du velger filtervilkårene.
  8. For å gå tilbake til tabellvisningen uten filter, klikk på x i filterdelen.

Linker til beslektet innhold