Maksimitulokset-kampanjan järjesteleminen listausryhmien avulla

Maksimitulokset-kampanjan elementtiryhmässä voit valita, minkä tuotteiden haluat näkyvän kampanjan mainoksissa. Listausryhmät ovat osa kampanjan elementtiryhmää. Ne koostuvat listauksista, jotka sisältävät tuotteita.

Näin listausryhmät toimivat

Listaukset järjestetään listausryhmiin sen mukaan, mitä määritteitä niille on lisätty Kauppiaskeskuksessa. Listausryhmien avulla voit valita, mitkä listaukset otetaan mukaan kampanjoihisi. Listausryhmät ovat osa kampanjan elementtiryhmää.

Listausryhmät hintatarjousten tekemisessä ja raportoinnissa

• Hintatarjoukset: Maksimitulokset-kampanjoiden hintatarjoukset käyttävät Googlen tekoälyä. Hintatarjoukset asetetaan kampanjalle valitun mainontatavoitteen perusteella.
  • Raportointi: Maksimitulokset-kampanjoiden raportointimittarit voivat olla erilaisia "Listausryhmät"- ja "Kampanja"-välilehdillä. Tämä johtuu siitä, että "Listausryhmät"-välilehdellä voi näkyä vain tuotetason dataa.
    • Kun mainoksessa esimerkiksi näkyy useita tuotteita yhdessä mainospaikassa, jokaiselle niistä kirjataan impressio. Järjestelmä tunnistaa kuitenkin kampanja-, elementtiryhmä- ja mainostasolla, että kyseessä on vain yksi mainos, ja kirjaa tapahtumasta yhden impression.

Lopullisen URL-osoitteen laajennuksen käyttäminen listausryhmien kanssa

Jos Maksimitulokset-kampanjaan on liitetty Google Kauppiaskeskus ‑syöte, mainokset voidaan syöttää kampanjassa ilmoitettuun URL-osoitteeseen (lopulliseen URL-osoitteeseen) tai kampanjan listausryhmään sisältyvälle tuotesivulle Kauppiaskeskus-syötteessä.

• Jos lopullisen URL-osoitteen laajennus on päällä: Mainokset voidaan syöttää lopullisen URL-osoitteen verkkotunnuksen muihin URL-osoitteisiin niiden Kauppiaskeskuksen tuote-URL-osoitteiden lisäksi, jotka sisältyvät Maksimitulokset-kampanjan listausryhmiin.
  • Jos lopullisen URL-osoitteen laajennus ei ole päällä: Mainokset syötetään vain lopulliseen URL-osoitteeseen niiden Kauppiaskeskuksen tuote-URL-osoitteiden lisäksi, jotka sisältyvät Maksimitulokset-kampanjan listausryhmiin.
Huom. Voit laittaa lopullisen URL-osoitteen laajennuksen päälle tai pois päältä vain kampanjatasolla.

Listausryhmien alaryhmissä käytettävät määritteet

Listausryhmien määrittelemiseen voi käyttää niitä määritteitä, jotka sisältyvät Google Kauppiaskeskukseen lähettämiisi tuotetietoihin.

• Kategoria: Googlen tuoteluokitukseen perustuva määrite. Esimerkki kategorian merkkijonosta: Vaatteet ja asusteet > Vaatteet > Mekot. Tuotetietojen ">"-merkit määrittävät sen, kuinka montaa tuotekategorian hierarkiatasoa voit käyttää jakaessasi listausryhmiä alaryhmiin. Jos et lähetä kategoriaa, se voidaan määrittää puolestasi. Google saattaa tarkentaa kategoriaa sen lähettämisen jälkeen. Yritämme luokitella tuotteet mahdollisimman osuvasti, mutta virheitä voi tapahtua. Voit jakaa tuoteryhmän kategorian mukaan vain, kun mainokset kohdistetaan seuraaviin maihin: Yhdysvallat, Yhdistynyt kuningaskunta, Australia, Saksa, Ranska, Japani, Italia, Alankomaat, Brasilia, Norja, Ruotsi tai Turkki. Lue lisää Googlen tuotekategoriasta.
  • Brändi: Tuotteen valmistajan nimi (esimerkiksi Google). Brändin tulee näkyä selvästi tuotepakkauksen tai tuoteselosteen etuosassa. Lue lisää tuotteen brändin nimestä.
  • Tuotetunnus: Tuotteelle lisätty tunniste. Lue lisää tuotetunnuksesta.
  • Kunto: Tuotteen kunto (uusi, käytetty tai kunnostettu). Lue lisää tuotteen kunnosta.
  • Tuotetyyppi: Tämä määrite asetetaan luokittelun perusteella (esimerkki tuotetyypin merkkijonosta: Koti ja puutarha > Keittiö ja ruokailutila > Keittiökoneet > Jääkaapit). Tuotetietojen ">"-merkit määrittävät sen, kuinka montaa tuotetyypin hierarkiatasoa voit käyttää jakaessasi tuoteryhmiä alaryhmiin. Tuotetyypit voidaan jakaa enintään viisi kertaa. Lue lisää tuotetyypistä.
  • Kanava: Paikka, jossa tuotteitasi myydään. Vaihtoehdot ovat Paikallinen (eli fyysinen toimipiste) ja Verkko (eli verkkokauppa). Lue lisää paikallisesta varastosta.
  • Omat tunnisteet: Voit luoda tuotetietoihin enintään viisi omaa tunnistetta (esim. "kausituote" ja "menekkituote"). Lue lisää omista tunnisteista.

Kussakin Maksimitulokset-kampanjan elementtiryhmässä voi olla enintään 1 000 listausryhmää.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
Alaryhmien luominen listausryhmään
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Valitse muokattava Maksimitulokset-kampanja-kampanja.
  4. Klikkaa Elementtiryhmät.
  5. Valitse sivuvalikosta Listausryhmät.
  6. Etsi listausryhmä, jonka haluat jakaa alaryhmiin, ja klikkaa kohdan "Kaikki tuotteet" vierestä kynäkuvaketta Muokkaa.
  7. Klikkaa kohdan "Jaa [listausryhmän nimi] seuraavan mukaan:" vierestä avattavaa valikkoa ja valitse uudelle listausryhmälle määrite.
  8. Valittuasi määritteen näet mahdolliset alaryhmät. Merkitse niiden alaryhmien valintaruudut, jotka haluat lisätä listausryhmään. Kun valitset kategorioita, ne ilmestyvät oikealla näkyvään listaan, josta näet myös kategorioissa olevien listausten kokonaismäärän.
    • Jos myyt esimerkiksi kukkaruukkuja ja valitset määritteeksi "Kategoria", saatat nähdä nämä alaryhmät: "Sisäkäyttö", "Ulkokäyttö" ja "Koristekäyttö".
  9. Vahvista listausryhmän jaottelu klikkaamalla Tallenna.
Vinkki: Jos haluat käyttää listausryhmässä useita määritteitä, seuraa yllä olevia ohjeita niin monta kertaa kuin on tarpeen.
Listausryhmän alaryhmien muokkaaminen, poistaminen tai poissulkeminen
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Valitse muokattava Maksimitulokset-kampanja-kampanja.
  4. Klikkaa Elementtiryhmät.
  5. Valitse sivuvalikosta Listausryhmät.
  6. Etsi muutettava listausryhmä.
    • Muokkaaminen: Klikkaa kynäkuvaketta Muokkaa, tee muutokset ja klikkaa Tallenna.
    • Poistaminen: Klikkaa kynäkuvaketta Muokkaa, valitse poistettava kohta ja klikkaa niiden kohdalta X.
    • Poissulkeminen: Klikkaa listausryhmän tai alaryhmän nimen viereistä vihreää ympyrää ja valitse Sulje pois.
Listausryhmien näkymistavan valitseminen
Voit muuttaa listausryhmien näkymistapaa mainosryhmän listausryhmäsivun yläosasta.
Kun valitset Hierarchy view, näet listausryhmien rakenteen. Tässä näkymässä voit lisätä listausryhmiin alaryhmiä ja poistaa niitä.
Kun valitset List view, näet kaikki listausryhmät listana. Tästä näkymästä on hyötyä, jos haluat lajitella listausryhmät sarakkeen mukaan tai saada yleiskuvan eri listausryhmien tuloksista. Alaryhmiin jakamista ei voi tehdä täällä.
Jos valitset listausryhmät yhdessä näkymässä ja vaihdat sitten toiseen näkymään, valinta pysyy voimassa.
Listausryhmien suodattaminen
Listausryhmiä suodattamalla voit tuoda esiin sinua kiinnostavaa dataa, esim. klikkaukset, konversiot tai keskimääräisen klikkauskohtaisen hinnan (CPC). Kun olet luonut suodattimen, voit tallentaa sen tulevaa käyttöä varten.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Valitse muokattava Maksimitulokset-kampanja-kampanja.
  4. Klikkaa Elementtiryhmät.
  5. Valitse sivuvalikosta Listausryhmät.
  6. Klikkaa listausryhmätaulukon yläreunasta suodatinkuvaketta Suodata.
  7. Valitse suodattimen ehdot. Taulukko päivittyy automaattisesti suodattimen mukaisella datalla.
    • Voit määrittää useita ehtoja samaa suodatinta varten. Klikkaa ehdon lisäämisen jälkeen suodatinosaa, jos haluat lisätä toisen ehdon. Voit poistaa ehdon klikkaamalla sen vierestä X-merkkiä.
    • Voit tallentaa luomasi suodattimen myöhempää käyttöä varten klikkaamalla suodattimen tallennuspainiketta ja lisäämällä suodattimelle nimen. Tallennettu suodatin on käytettävissä, kun valitset suodattimen ehdot.
  8. Voit palata suodattamattomaan taulukkonäkymään klikkaamalla suodattimen kohdalta X.