Oikean yleisön tavoittaminen yleisötyökalun avulla

Huom. Jos luot uuden Discovery- tai Maksimitulokset-kampanjan tai päivität Maksimitulokset-kampanjan, voit käyttää Google Adsissa uutta yleisötyökalua.

Yleisötyökalulla voit luoda uudelleenkäytettäviä yleisöjä helposti ja tehokkaasti käyttämällä tarkasti rajattuja segmenttejä, demografista kohdistusta ja poissulkemisia.

Hyödyt

• Eri kampanjoissa uudelleenkäytettävät yleisöt: Kun olet luonut yleisötyökalulla eri segmenteistä koostuvan yleisön, voit käyttää sitä niin monessa tulevassa ja aiemmin luodussa kampanjassa kuin haluat. Löydät luomasi yleisöt myös Yleisön hallinnointi ‑kohdasta. Lue lisää yleisökohdistuksesta.
  • Mainontatavoitteisiin pääseminen: Tavoitettu yleisö vaikuttaa suuresti siihen, millaisia tuloksia kampanja tuottaa. Kun luot uutta kampanjaa, näet mainontatavoitteisiisi perustuvia ehdotuksia sopivista yleisöistä.
  • Joustavuus ja vaivattomuus: Kun luot tai muokkaat kampanjaa, voit valita ehdotetun tai muun kuin ehdotetun yleisön tai luoda uuden yleisön sekä tehdä yleisöön muutoksia. Segmenttejä ei tarvitse lisätä kanavakohtaisesti, vaan ne voidaan ottaa käyttöön automaattisesti niissä kanavissa, joihin ne asettamiesi tavoitteiden perusteella sopivat. Jos segmentti ei esimerkiksi sovellu Hakuverkostoon, kyseiselle segmentille ei kohdisteta Hakumainoksia. Voit myös tarkistaa yleisön tilasta, mille segmenteille kampanjan mainokset eivät voi näkyä.
  • Omat ohjeet yleisön luomiseen: Näet yleisöä luodessasi ohjeita samaan tapaan kuin uutta kampanjaa luodessasi. Saat tietoa esimerkiksi yleisökohdistuksen parhaista käytännöistä kampanjatyyppisi perusteella ja näet valintoja tehdessäsi, oletko seurannut käytäntöjä. Lisäksi näet yleiskatsauksen yleisöstä iän, sukupuolen ja sijainnin mukaan sekä mahdollisesti arvion viikoittaisista impressioista.

Yleisötyökalun käyttäminen kampanjan luomisen aikana

Seuraa Discovery-kampanjan tai Maksimitulokset-kampanjan luomista koskevia ohjeita.

Aloita yleisön lisääminen klikkaamalla yleisömoduulista Valitse tai luo yleisö. (Jos et ole vielä luonut yleisöjä muille mainosryhmille tai kampanjoille, painikkeessa lukee "Luo yleisö".) Katso alta, miten luot tai valitset yleisön uutta kampanjaa luodessasi.

Uuden yleisön luominen

Yleisötyökalussa voit hakea, selata ja valita demografisia ryhmiä, segmenttejä ja poissulkemisia. Viimeistele yleisön luominen seuraamalla alla olevia ohjeita.

1. Lisää yleisölle nimi, joka näkyy jatkossa yleisökirjastossasi.
  2. Valitse haluamasi demografiset ryhmät klikkaamalla niiden valintaruutuja Blue check box icon for selecting ad campaigns. Ikä ja sukupuoli ovat oletusvaihtoehtoja, mutta voit valita ryhmiä myös kotitalouden tulojen tai perhetilanteen perusteella, kun klikkaat ensin Muita demografisia tietoja.
    • Valitse iän kohdalta haluamasi ikäryhmä. Voit valita vain yhden ikäryhmän yleisöä kohti.
  3. Valitse "Oma datasi"- ja "Omat segmentit" ‑moduuleista sopivat yleisösegmentit.
  4. Aloita segmenttien lisääminen klikkaamalla Hae tai Selaa. Ehdotetut segmentit näkyvät listan yläosassa.
  5. Kun olet valinnut käytettävät segmentit, klikkaa Tallenna segmentti.
    • Jos haluat luoda uuden oman segmentin, tee näin:
      1. Klikkaa + Oma segmentti.
      2. Lisää omalle segmentille nimi.
      3. Valitse seuraavista:
        • Käyttäjät, joilla on näitä kiinnostuksen kohteita tai ostoaikeita. Lisää avainsanoja, jotka kuvaavat ihanneasiakkaasi kiinnostuksen kohteita tai niitä tuotteita ja palveluita, joista hän etsii tietoa ja joita hän aikoo ostaa. Jos käytät yleisöä manuaalisen kohdistuksen kanssa (käytettävissä kaikissa muissa paitsi Maksimitulokset-kampanjoissa), kampanja tavoittaa valitsemiesi kampanja-asetusten (esim. mainontatavoitteen tai hintatarjousstrategian) mukaisesti ihmiset, joilla on näitä kiinnostuksen kohteita tai ostoaikeita. Jos taas käytät yleisöä signaalina optimoidussa kohdistuksessa (ainoa kohdistusvaihtoehto Maksimitulokset-kampanjoissa), yleisövalintasi vaikuttavat siihen, ketkä näkevät mainoksesi. Kampanja optimoidaan kuitenkin ennen kaikkea tavoitteidesi mukaan, ja mainokset saattavat näkyä myös yleisöön kuulumattomille.
        • Käyttäjät, jotka ovat hakeneet näitä termejä Googlesta. Lisää hakutermejä, joita ihanneasiakkaasi käyttäisi Googlen palveluissa (esim. Google.comissa tai YouTubessa). Jos käytät yleisöä manuaalisen kohdistuksen kanssa (käytettävissä kaikissa muissa paitsi Maksimitulokset-kampanjoissa), kampanja tavoittaa valitsemiesi kampanja-asetusten (esim. mainontatavoitteen tai hintatarjousstrategian) mukaisesti ihmiset, joilla on näitä kiinnostuksen kohteita tai ostoaikeita. Jos taas käytät yleisöä signaalina optimoidussa kohdistuksessa (ainoa kohdistusvaihtoehto Maksimitulokset-kampanjoissa), yleisövalintasi vaikuttavat siihen, ketkä näkevät mainoksesi. Kampanja optimoidaan kuitenkin ennen kaikkea tavoitteidesi mukaan, ja mainokset saattavat näkyä myös yleisöön kuulumattomille. Muissa kampanjoissa termit yhdistetään kiinnostuksen kohteisiin tai ostoaikeisiin.
  6. Klikkaa Tallenna yleisö.
  7. Jos haluat kohdistaa mainontaa yleisösegmenteille, jotka eivät sisälly dataasi ja omiin segmentteihisi (esim. asiasta kiinnostuneille ja ostoaikeissa oleville), klikkaa Kiinnostuksen kohteet ja yksityiskohtaiset demografiset segmentit. Näkyviin tulee "Google-segmentit"-moduuli. Kun lisäät kiinnostuksen kohteita, yksityiskohtaisia demografisia tietoja tai elämäntapahtumia, näet listan valittavissa olevista segmenteistä.
  8. Jos haluat poistaa segmentin jostakin moduulista, vie hiiri segmentin päälle ja klikkaa X-kuvaketta Punainen x-merkki.

Aiemmin luodun yleisön valitseminen

1. Kun luot kampanjaa, sinun on valittava sille yleisö. Jos olet klikannut "Valitse yleisö", näkyviin tulee valitsin, joka sisältää yleisöehdotuksia. Ne perustuvat uudelle kampanjalle asettamaasi mainontatavoitteeseen. Tutustu yleisöjen yhteenvetokortteihin, joista näet kuhunkin yleisöön lisätyt segmentit ja poissulkemiset. Jos haluat katsoa muita yleisöjä, joita ei suositella mainontatavoitteesi perusteella, klikkaa "Yleisöä ei suositella".
  2. Jos taulukossa oleva yleisö sopii kampanjallesi, valitse se klikkaamalla. Jos haluat mieluummin luoda kampanjalle uuden yleisön, klikkaa oikeasta yläkulmasta + Uusi yleisö. Seuraa Uuden yleisön luominen ‑kohdan ohjeita.
  3. Valitsemasi yleisö näkyy kohdassa "Luo mainosryhmä". Voit käyttää yleisöä sellaisenaan, muokata sitä (klikkaa kynäkuvaketta Muokkaa), poistaa sen (klikkaa oikeasta yläkulmasta X-kuvaketta Punainen x-merkki) tai vaihtaa sen (klikkaa Vaihda yleisö, niin palaat yleisövalitsimeen).
    • Yleisön muokkaaminen tapahtuu yleisötyökalussa. Sen avulla voit päivittää demografisen kohdistuksen, segmentit ja poissulkemiset klikkaamalla haluamiesi moduulien kohdalta Lisää tai luo. Lue lisää yleisötyökalusta kohdasta Uuden yleisön luominen.

Vinkki

Jos muokkaat yleisöä mainosryhmän ja kampanjan luomisen aikana, muutokset vaikuttavat kaikkiin mainosryhmiin ja kampanjoihin, joihin yleisö on liitetty. Jos haluat, että muokkaukset koskevat vain yhtä kampanjaa tai mainosryhmää, tallenna yleisö uudella nimellä.

Sinulle tehdyt yleisöt

Huom. Sinulle tehdyt yleisöt on uusi ominaisuus, joka tulee käyttäjien saataville vuoden 2024 ensimmäisen kvartaalin aikana.

Sinulle tehdyt yleisöt on uusi ominaisuus, joka suosittelee yleisöjä mainontatavoitteidesi ja muiden tavoitteidesi perusteella. Sinulle tehdyissä yleisöissä yhdistyvät asiakkaiden kiinnostuksen kohteet, tavat ja aiemmat interaktiot yrityksesi kanssa, ja ne voivat auttaa sinua tavoittamaan oikean yleisön Maksimitulokset- ja Discovery-kampanjoillasi.

Sinulle tehtyjen yleisöjen käyttäminen voi auttaa parantamaan kampanjan tuloksia. Nämä yleisöt sisältävät aiemmin käytettyjä yleisösegmenttejä, jotka valitaan eri tekijöiden (kuten käyttäjien konversiohistorian, tulosdatan ja laskeutumissivun) perusteella ja joilla on merkitystä yleisöehdotuksille. Voit tallentaa ja muokata sinulle tehtyjä yleisöjä sekä käyttää niitä uudelleen useita kertoja muissa kampanjoissa ja mainos- tai elementtiryhmissä.

Ohjeet

Jotta sinulle tehdyt yleisöt näkyvät automaattisesti yleisökirjastossa, lisää yleisö tai yleisösignaali seuraavasti:

1. Mene Google Ads ‐tilillesi ja valitse vasemmasta sivuvalikosta Kampanjat.
  2. Klikkaa pluspainiketta Add ja valitse Uusi kampanja.
  3. Valitse markkinointitavoitteeksi Myynti, Liidit, Liikenne verkkosivustolle tai Ei tavoitetta.
  4. Valitse joko Maksimitulokset- tai Discovery-kampanjat.
  5. Klikkaa Yleisösignaali-sivulta Lisää yleisösignaali.
  6. Ponnahdusikkunassa sinulle tehtyjen yleisöjen alussa on Sinulle tehty mainontatavoite.
    • Klikkaa kynäkuvaketta Muuta, jos haluat muokata ehdotettua yleisöä tarpeidesi mukaan. Voit myös valita yleisön sellaisenaan.
  7. Kun olet valinnut sinulle tehdyn yleisön tai muokannut sitä ja tallentanut sen, kyseinen yleisö tallentuu automaattisesti yleisökirjastoon. Tämän jälkeen voit käyttää sitä muissa mainos- tai elementtiryhmissä ja kampanjoissa.
    • Huom. Jos muokkaat sinulle tehtyä yleisöä ja tallennat muutokset siihen, näkyviin tulee Tehty sinulle ‑teksti.

Usein kysyttyä

Voinko lisätä poissulkemisia kaikkiin yleisösegmentteihin?

Et. Voit lisätä poissulkemisia vain omiin datasegmentteihin.

Miten manuaalinen yleisökohdistus eroaa optimoidusta kohdistuksesta?

Huom. Kaikissa muissa kampanjoissa voidaan käyttää manuaalista kohdistusta paitsi Maksimitulokset-kampanjassa. Maksimitulokset-kampanjoissa käytetään vain optimoitua kohdistusta.

Kun olet luonut kampanjalle yleisöt ja valinnut sille manuaalisen kohdistuksen, kampanjan mainokset näkyvät määrittämillesi ihmisille. Jos taas käytät kampanjassa optimoitua kohdistusta, voit luoda haluamiasi yleisöjä mutta mainokset saattavat näkyä myös niiden ulkopuolelle jääville, sillä kampanja optimoidaan konversiotavoitteidesi mukaan.

Optimoitua kohdistusta käyttävissä kampanjoissa valitsemasi yleisöt toimivat signaaleina, jotka auttavat Googlen tekoälyä optimoimaan kampanjatulokset nopeasti. Jos järjestelmä tunnistaa konversiotavoitteidesi perusteella todennäköisesti konvertoituvia ihmisiä, mainoksesi voivat näkyä heille, vaikka he eivät kuuluisi valitsemiisi yleisöihin.

Kuinka monelle yleisölle voin kohdistaa mainosryhmän (Discovery) tai sisältöryhmän (Maksimitulokset) mainokset?

Jotta kampanjatulokset voidaan optimoida ja mainokset kohdistaa mahdollisimman tarkasti, kussakin kampanjassa ja mainosryhmässä (Discovery) tai elementtiryhmässä (Maksimitulokset) voi olla vain yksi yleisö kerrallaan. Kyseinen valittu yleisö voi sisältää useita yleisösegmenttejä. Voit vaihtaa yleisön tai muokata sitä milloin tahansa. Katso ohjeet yleisön muokkaamiseen.