Mainosten vuorotteluasetukset

Mainosten vuorottelun avulla mainoksiasi näytetään hakuverkostossa ja Display-verkostossa. Jos mainosryhmässä on useita mainoksia, mainoksia vuorotellaan, koska kerrallaan voidaan näyttää vain yksi tilisi mainos. Mainosten vuorotteluasetuksella voit määrittää, kuinka usein mainosryhmäsi mainoksia näytetään toisiinsa verrattuna.

Tässä artikkelissa kerrotaan tarkemmin mainosten vuorottelun kahdesta asetuksesta.

Optimoi

Tällä asetuksella mainoksesi optimoidaan huutokauppakohtaisesti erilaisten signaalien perusteella. Näitä signaaleja ovat muun muassa avainsana, hakutermi, laite ja sijainti.

Optimoi-asetusta käytettäessä järjestelmä hyödyntää Googlen koneoppimisteknologiaa ja priorisoi mainokset, jotka arvion mukaan ovat tehokkaampia kuin mainosryhmän muut mainokset. Kaikki videokampanjat optimoidaan automaattisesti katselukerroille.

Vinkki

Jos käytät Smart Biddingia, joka priorisoi konversiot, Google Ads käyttää automaattisesti Optimoi-asetusta.

Näin se toimii

Kertyneiden tietojen perusteella mainosten näyttö painottuu voimakkaammin niihin mainoksiin, jotka tilastojen perusteella vaikuttavat tehokkaammilta. Mainokset, joiden odotetaan saavan enemmän klikkauksia (tai konversioita, jos käytät Smart Bidding ‑strategiaa), pääsevät mainoshuutokauppaan useammin kuin mainosryhmän muut mainokset. Näitä mainoksia näytetään useammin, joten niiden näyttöprosentti on mainosryhmän muita mainoksia korkeampi. Tällä asetuksella on myös mahdollista, että mainoksia näytetään melko tasaisesti, jos mainosryhmän mainosten tehokkuus on lähes sama tai jos mainosryhmä ei saa merkittävästi impressioita ja klikkauksia tietyllä ajanjaksolla.

Muistettavaa

Mainoksen sijoituksessa otetaan huomioon aloitussivun käyttökokemus ja mainoksen relevanssi, jotka vaikuttavat mainoksen sijaintiin ja näyttämiseen ylipäätään. Jos mainos on muita osuvampi ja tarjoaa paremman laskeutumissivukokemuksen, sen kokonaiskehitys voi olla parempi.

Vuorottele rajoituksetta

Vuorottele rajoituksetta ‑asetuksella mainokset osallistuvat melko tasaisesti mainoshuutokauppaan, mutta niille ei ole määritetty aikarajaa tai optimointia.

Tällä asetuksella tehottomia mainoksia näytetään jatkuvasti yhtä usein kuin tehokkaita mainoksia, joten asetusta ei suositella useimmille mainostajille.

Muistettavaa

Vuorottele rajoituksetta ‑asetuksella mainosryhmän mainokset saavat tasaisemmin näyttökertoja kuin Optimoi-asetusta käytettäessä. Näyttökertojen prosenttiosuus ei silti välttämättä ole täysin sama kaikilla mainoksilla, koska mainosten laatu vaihtelee. Laatu määrittää, missä mainosta näytetään tai näytetäänkö sitä lainkaan. Laadukas mainos voi näkyä hakutulosten ensimmäisellä sivulla, kun taas heikkolaatuisempi mainos voi näkyä vasta toisella sivulla, joka tavoittaa vähemmän käyttäjiä.