Mainosten vuorotteluasetukset

Mainosten vuorottelun avulla mainoksiasi näytetään hakuverkostossa ja Display-verkostossa. Jos mainosryhmässä on useita mainoksia, mainoksia vuorotellaan, koska kerrallaan voidaan näyttää vain yksi tilisi mainos. Mainosten vuorotteluasetuksella voit määrittää, kuinka usein mainosryhmäsi mainoksia näytetään toisiinsa verrattuna.

Tässä artikkelissa kerrotaan tarkemmin mainosten vuorottelun kahdesta asetuksesta.

Optimoi

Tällä asetuksella mainoksesi optimoidaan huutokauppakohtaisesti erilaisten signaalien perusteella. Näitä signaaleja ovat muun muassa avainsana, hakutermi, laite ja sijainti.

Optimoi-asetusta käytettäessä järjestelmä hyödyntää Googlen koneoppimisteknologiaa ja priorisoi mainokset, jotka arvion mukaan ovat tehokkaampia kuin mainosryhmän muut mainokset. Kaikki videokampanjat optimoidaan automaattisesti katselukerroille.

Vinkki

Jos käytät Smart Biddingia, joka priorisoi konversiot, Google Ads käyttää automaattisesti Optimoi-asetusta.

Näin se toimii

Kertyneiden tietojen perusteella mainosten näyttö painottuu voimakkaammin niihin mainoksiin, jotka tilastojen perusteella vaikuttavat tehokkaammilta. Mainokset, joiden odotetaan saavan enemmän klikkauksia (tai konversioita, jos käytät Smart Bidding ‑strategiaa), pääsevät mainoshuutokauppaan useammin kuin mainosryhmän muut mainokset. Näitä mainoksia näytetään useammin, joten niiden näyttöprosentti on mainosryhmän muita mainoksia korkeampi. Tällä asetuksella on myös mahdollista, että mainoksia näytetään melko tasaisesti, jos mainosryhmän mainosten tehokkuus on lähes sama tai jos mainosryhmä ei saa merkittävästi impressioita ja klikkauksia tietyllä ajanjaksolla.

Muistettavaa

Mainoksen sijoituksessa otetaan huomioon aloitussivun käyttökokemus ja mainoksen relevanssi, jotka vaikuttavat mainoksen sijaintiin ja näyttämiseen ylipäätään. Jos mainos on muita osuvampi ja tarjoaa paremman laskeutumissivukokemuksen, sen kokonaiskehitys voi olla parempi.

Vuorottele rajoituksetta

Vuorottele rajoituksetta ‑asetuksella mainokset osallistuvat melko tasaisesti mainoshuutokauppaan, mutta niille ei ole määritetty aikarajaa tai optimointia.

Tällä asetuksella tehottomia mainoksia näytetään jatkuvasti yhtä usein kuin tehokkaita mainoksia, joten asetusta ei suositella useimmille mainostajille.

Muistettavaa

Vuorottele rajoituksetta ‑asetuksella mainosryhmän mainokset saavat tasaisemmin näyttökertoja kuin Optimoi-asetusta käytettäessä. Näyttökertojen prosenttiosuus ei silti välttämättä ole täysin sama kaikilla mainoksilla, koska mainosten laatu vaihtelee. Laatu määrittää, missä mainosta näytetään tai näytetäänkö sitä lainkaan. Laadukas mainos voi näkyä hakutulosten ensimmäisellä sivulla, kun taas heikkolaatuisempi mainos voi näkyä toisella sivulla, joka tavoittaa vähemmän käyttäjiä.

Mainosten vuorottelun käyttöönotto kampanjassa

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa sivun yläosasta Kampanjat-välilehteä.
  3. Klikkaa Kaikki kampanjat ‑kohdasta näytettävän kampanjan nimeä.
  4. Valitse Asetukset-välilehti.
  5. Klikkaa Lisäasetukset-osiosta Mainosten näyttö: mainosten vuorottelu, näyttötiheyden rajoitustoiminto. Huomaa, että tiettyjen asetusten (kuten tämän) käytettävyys voi riippua valitsemastasi kampanjatyypistä. Vertaa kampanjatyyppejä ja selvitä, miten tyypin voi vaihtaa.
  6. Klikkaa Mainosten vuorottelu ‑kohdan vierestä Muokkaa, niin voit valita mainostesi näyttötavan.
  7. Klikkaa Tallenna.

Kokeile

Mainosten vuorottelun käyttöönotto kampanjassa

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa navigaatiopaneelista Kaikki kampanjat.
  3. Klikkaa muutettavaa kampanjaa.
  4. Klikkaa sivuvalikosta Asetukset.
  5. Klikkaa Lisäasetukset.
  6. Valitse Mainosten vuorottelu.
  7. Valitse mainosten vuorottelutapa: Optimoi tai Vuorottele rajoituksetta.
  8. Klikkaa Tallenna.

Mainosten vuorottelun määrittäminen useille kampanjoille kerralla

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa navigaatiopaneelista Kaikki kampanjat.
  3. Klikkaa sivuvalikosta Asetukset.
  4. Valitse valintaruutu muutettavien kampanjoiden tai mainosryhmien vierestä.
  5. Klikkaa Muokkaa.
  6. Valitse avattavasta valikosta Muuta mainosten vuorottelua.
  7. Valitse mainosten vuorottelutapa.
  8. Klikkaa Tallenna.

Mainosten vuorottelun määrittäminen mainosryhmittäin

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa navigaatiopaneelista Kaikki kampanjat.
  3. Klikkaa sivuvalikosta Asetukset.
  4. Käyttämällä suodatinkuvaketta Filter voit näyttää vain kampanjat, jotka täyttävät tietyt kriteerit, kuten mainosten vuorottelukriteerin.

Näyttötiheyden rajoituksen määrittäminen Display‑ ja Videokampanjoille

Näyttötiheyden rajoitustoiminto rajoittaa Display‑ ja Videomainosten näyttökertoja samalle käyttäjälle. Rajoitus ei koske hakuverkostoa.

Näyttötiheyden rajoituksen käyttöönotto uudessa kampanjassa

Huom. Tämä koskee vain Display‑ ja Videokampanjoita.
  1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse navigaatiopaneelista Kaikki kampanjat.
  3. Valitse sivuvalikosta Kampanjat.
  4. Klikkaa pluspainiketta plus ja valitse + Uusi kampanja.
  5. Valitse kampanjatavoitteesi ja klikkaa Jatka.
  6. Valitse kampanjatyyppisi ja klikkaa Jatka.
  7. Klikkaa Lisäasetukset.
  8. Valitse Näyttötiheyden rajoitus.
  9. Lisää näyttökertojen määrä (tai katselukertojen määrä Videokampanjoissa). Arvon on oltava kokonaisluku (kuten 4, ei 4,5).
  10. Valitse ajanjakso (päivässä, viikossa, kuukaudessa tai näiden yhdistelmä).
  11. Kun olet tehnyt kaikki kampanjamääritykset, klikkaa Luo kampanja.

Näyttötiheyden rajoituksen käyttöönotto nykyisessä kampanjassa

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse navigaatiopaneelista Kaikki kampanjat.
  3. Klikkaa näytettävän kampanjan nimeä.
  4. Valitse sivuvalikosta Asetukset.
  5. Klikkaa Lisäasetukset.
  6. Valitse Näyttötiheyden rajoitus.
  7. Lisää näyttökertojen määrä (tai katselukertojen määrä Videokampanjoissa). Arvon on oltava kokonaisluku (kuten 100, ei 100,5).
  8. Jos kyseessä on Display‑kampanja, valitse ajanjakso (päivässä, viikossa tai kuukaudessa).
  9. Klikkaa Tallenna.

Aiheeseen liittyviä linkkejä

Mainosten vuorottelun käyttöönotto useille kampanjoille kerralla

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa sivun yläosassa olevaa Kampanjat-välilehteä.
  3. Klikkaa Asetukset-alavälilehteä.
  4. Valitse muokattavien kampanjoiden valintaruudut.
  5. Valitse Muokkaa-valikosta Lisäasetukset > Mainosten vuorottelu.
  6. Valitse avautuvasta kentästä haluamasi mainosten vuorottelu valitsemillesi kampanjoille.
  7. Valinnainen: Suosittelemme klikkaamaan Esikatsele muutokset ‑vaihtoehtoa, niin näet, kuinka kampanjoidesi mainosten vuorottelu muuttuu.
  8. Klikkaa Tee muutokset.
Vinkki: Jos haluat nähdä vain tietyt ehdot täyttävät kampanjat, klikkaa kampanjan Asetukset-välilehdeltä Suodata. Tämä voi helpottaa joukkomuutosten tekemistä tiettyihin kampanjoihin.

Muistettavaa: Vuorottele rajoituksetta ‑asetuksella mainosryhmän mainokset saavat tasaisemmin näyttökertoja kuin Optimoi-asetusta käytettäessä. Näyttökertojen prosenttiosuus ei silti välttämättä ole täysin sama kaikilla mainoksilla, koska mainosten laatu vaihtelee. Laatu määrittää, missä mainosta näytetään tai näytetäänkö sitä lainkaan. Laadukas mainos voi näkyä hakutulosten ensimmäisellä sivulla, kun taas heikkolaatuisempi mainos voi näkyä vasta toisella sivulla, joka tavoittaa vähemmän käyttäjiä.

Aiheeseen liittyvä linkki