Om indstillinger for annoncerotation

Annoncerotation er det princip, vi benytter til visning af dine annoncer på både Søgenetværket og Displaynetværket. Visningen af dine annoncer roterer, hvis du har flere annoncer i en annoncegruppe, da der kun kan vises én annonce fra din konto ad gangen. Brug indstillingen for annoncerotation til at angive, hvor ofte annoncerne i din annoncegruppe skal vises i forhold til hinanden.

I denne artikel kan du læse om de to indstillinger for annoncerotation.

Optimer

Med denne indstilling optimeres dine annoncer til hver enkelt auktion ud fra signaler såsom søgeord, søgeterm, enhed, sted osv.

Med indstilingen "Optimer", der er baseret på Googles maskinlæringsteknologi, prioriteres de annoncer i en annoncegruppe, der forventes at være mest effektive. Alle videokampagner optimeres automatisk til visninger.

Tip!

Hvis du bruger Smart Bidding, som prioriterer konverteringer, bruger Google Ads automatisk annoncerotationsindstillingen "Optimer".

Sådan fungerer det

Efterhånden som der akkumuleres data, vægtes annoncevisningen til fordel for de annoncer, der statistisk ser ud til at være mest effektive. De annoncer, der forventes at sikre dig flest klik (og konverteringer, hvis du bruger en Smart Bidding-strategi), leveres oftere til annonceauktionen end andre annoncer i annoncegruppen. Disse annoncer vises oftere, hvilket resulterer i højere procenter for annoncevisning. Det er dog muligt, at annoncevisningen forbliver forholdsvis ensartet med denne indstilling, hvis annoncerne i en annoncegruppe er nogenlunde lige effektive, eller hvis annoncegruppen ikke opnår et betydeligt antal eksponeringer og klik inden for et bestemt tidsrum.

Husk!

Ved annoncerangeringen er det bl.a. landingssideoplevelse og annoncerelevans, der er afgørende for annoncepositionen (og om annoncen overhovedet bliver vist). En mere relevant annonce og en bedre landingssideoplevelse kan generelt udmønte sig i større effektivitet.

Roter annoncer på ubestemt tid

Med indstillingen "Roter annoncer på ubestemt tid" leveres dine annoncer mere regelmæssigt til annonceauktionen, men på ubestemt tid og uden optimering.

Med denne indstilling kan mindre effektive annoncer blive vist lige så ofte som mere effektive annoncer på ubestemt tid, og vi fraråder derfor de fleste annoncører at vælge denne mulighed.

Husk!

Med muligheden "Roter annoncer på ubestemt tid" er eksponeringsprocentdelen for viste annoncer i annoncegruppen mere stabil end med den anden annoncerotationsmulighed. Da annoncerne er af forskellig kvalitet (og kvaliteten bruges til at afgøre, hvor en annonce bliver vist, og om den overhovedet skal vises), er eksponeringsprocentdelen for annoncerne dog muligvis ikke helt stabil. En annonce af høj kvalitet vises muligvis på den første side med søgeresultater, hvorimod en annonce af lav kvalitet muligvis vises på den anden side med søgeresultater, som når ud til en mindre gruppe af brugere.

Sådan indstiller du annoncerotationen for din kampagne

1. Log ind på din AdWords-konto.
  2. Klik på fanen Kampagner øverst.
  3. Under Alle kampagner skal du klikke på navnet på den kampagne, der skal leveres.
  4. Klik på fanen Indstillinger.
  5. I afsnittet "Avancerede indstillinger" skal du klikke på Annoncelevering: Annoncerotation, frekvensbegrænsning. Bemærk! Den kampagnetype, du vælger, afgør, om visse indstillinger er tilgængelige. Sammenlign kampagnetyper omhyggeligt, og få oplysninger om, hvordan du kan ændre din kampagnetype.
  6. Klik på Rediger ud for "Annoncerotation" for at vælge en metode til visning af dine annoncer.
  7. Klik på Gem.

Prøv det

Angiv indstilling for annoncerotation for din kampagne

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på Alle kampagner i navigationspanelet.
  3. Klik på den kampagne, du vil ændre.
  4. Klik på Indstillinger i sidemenuen.
  5. Klik på Yderligere indstillinger.
  6. Vælg Annoncerotation.
  7. Vælg en annoncerotationsmetode: Optimer eller Roter på ubestemt tid.
  8. Klik på Gem.

Angiv indstilling for annoncerotation for flere kampagner på én gang

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på Alle kampagner i navigationspanelet.
  3. Klik på Indstillinger i sidemenuen.
  4. Markér afkrydsningsfeltet ud for de kampagner eller annoncegrupper, du vil redigere.
  5. Klik på Rediger.
  6. Vælg Skift indstilling for annoncerotation på rullemenuen.
  7. Vælg en annoncerotationsmetode.
  8. Klik på Gem.

Angiv indstilling for annoncerotation efter annoncegruppe

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på Alle kampagner i navigationspanelet.
  3. Klik på Indstillinger i sidemenuen.
  4. Brug filterikonet Filter til kun at få vist kampagner, der opfylder bestemte kriterier, herunder annoncerotation.

Indstilling af frekvensbegrænsning for display- og videokampagner

Frekvensbegrænsning begrænser det antal gange, dine display- og videoannoncer vises for den samme bruger. Funktionen gælder ikke for Søgenetværket.

Sådan angiver du en frekvensbegrænsning for en ny kampagne

Bemærk! Dette gælder kun for display- og videokampagner
  1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Vælg Alle kampagner i navigationspanelet.
  3. Klik på Kampagner i sidemenuen.
  4. Klik på plusknappen plusog vælg Ny kampagne.
  5. Vælg dit kampagnemål, og klik på Fortsæt.
  6. Vælg dine kampagnetyper, og klik på Fortsæt.
  7. Klik på Yderligere indstillinger.
  8. Vælg Frekvensbegrænsning.
  9. Angiv antallet af eksponeringer (eller visninger for videokampagner). Værdien skal være et heltal (f.eks. 4, ikke 4,5).
  10. Vælg et tidsinterval (pr. dag, pr. uge, pr. måned eller en kombination).
  11. Når resten af din kampagne er slut, skal du klikke på Opret kampagne.

Sådan angiver du en frekvensbegrænsning for en eksisterende kampagne

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Vælg Alle kampagner i navigationspanelet.
  3. Klik på navnet på den kampagne, der skal leveres.
  4. Vælg Indstillinger i sidemenuen.
  5. Klik på Yderligere indstillinger.
  6. Vælg Frekvensbegrænsning.
  7. Angiv antallet af eksponeringer (eller visninger for videokampagner). Værdien skal være et heltal (f.eks. 100, ikke 100,5).
  8. Kun for displaykampagner: Vælg et tidsinterval (pr. dag, pr. uge eller pr. måned).
  9. Klik på Gem.

Relaterede links

Sådan indstiller du annoncerotationen for flere kampagner på én gang

1. Log ind på din AdWords-konto.
  2. Klik på fanen Kampagner øverst.
  3. Klik på underfanen Indstillinger.
  4. Markér afkrydsningsfeltet ud for alle de kampagner, du vil ændre.
  5. Vælg Annonceindstillinger > Annoncerotation i menuen Rediger.
  6. Vælg den ønskede annoncerotation for de valgte kampagner i den viste dialogboks.
  7. Valgfrit: Vi anbefaler, at du klikker på Se eksempel på ændringer for at se ændringen af dine kampagners annoncerotation.
  8. Klik på Foretag ændringer.
Tip! På fanen Kampagneindstillinger kan du klikke på Filter for kun at få vist kampagner, der opfylder bestemte kriterier. Det kan gøre det lettere at foretage masseændringer af bestemte kampagner.

Husk! Med muligheden "Roter annoncer på ubestemt tid" er eksponeringsprocentdelen for viste annoncer i annoncegruppen mere stabil end med den anden annoncerotationsmulighed. Da annoncerne er af forskellig kvalitet (og kvaliteten bruges til at afgøre, hvor en annonce bliver vist, og om den overhovedet skal vises), er eksponeringsprocentdelen for annoncerne dog muligvis ikke helt stabil. En annonce af høj kvalitet bliver muligvis vist på den første side med søgeresultater, mens en annonce af lav kvalitet muligvis bliver vist på den anden side med søgeresultater, hvilket betyder, at den bliver vist for færre brugere.

Relateret link