Administrer ugyldig trafik

Ugyldig trafik kan registreres med Googles sofistikerede overvågningssystem. Det kan hjælpe dig med at rapportere, identificere og reagere på ugyldige klik og eksponeringer. Få flere oplysninger om ugyldig trafik

Sådan håndterer Google ugyldig trafik

Når vores system registrerer ugyldig trafik sammen med dine annoncer, bortfiltrerer vi automatisk disse data i dine rapporter. Du debiteres ikke for dem, og du kan stadig se dataene.

Du bliver krediteret for ugyldig interaktion, som ikke automatisk er blevet registreret i løbet af de seneste 2 måneder. Sådan får du vist disse krediteringer for ugyldige interaktioner:

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
  1. Klik på ikonet Fakturering Faktureringsikon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på Oversigt.

Eventuelle krediteringer, du har modtaget for ugyldige interaktioner, er mærket "Ugyldige klik" i rullemenuen "Justeringer" på månedskortet. De krediteres til dig.

Ugyldige eksponeringer på din konto påvirker ikke den CTR, der benyttes til at fastlægge dit søgeords kvalitetsresultat.

Værktøjet til rapportredigering

Værktøjet til rapportredigering er et analyseværktøj, der giver dig mulighed for at interagere med dine data via tabeller og diagrammer i flere dimensioner.

• En enkel brugerflade med træk og slip giver dig mulighed for hurtigt at opbygge og redigere tabeller og diagrammer i flere dimensioner, så der ikke er behov for at downloade alle data for at foretage en dybdegående analyse.
  • Analyse i flere segmenter giver dig mulighed for at opdele dine data med større detaljeringsgrad i dine tabeller og diagrammer.
  • Tilpassede diagrammer giver dig mulighed for hurtigt at visualisere mønstre og tendenser i dine data.
  • Avanceret filtrering og sortering giver dig mulighed for at filtrere segmenterede metrics (f.eks. mobilklik) og sortere efter flere kolonner.

Få flere oplysninger om, hvordan du udforsker dine data med værktøjet til rapportredigering.

Overvåg ugyldig trafik selv

Hvis du er bekymret over ugyldige interaktioner på din konto, er der en række ting, du kan gøre for at overvåge aktiviteten på din konto.

• Spor ugyldige interaktioner i dine kontostatistikker: Føj kolonnerne med data for ugyldige interaktioner til din kampagnestatistiktabel for at gennemgå antallet og procentdelen af ugyldige interaktioner på din konto. Husk! Du bliver ikke debiteret for disse interaktioner, så de indvirker ikke på dine kontostatistikker.
  • Optimer din konto: Dit bedste forsvar mod ugyldig klikaktivitet er at optimere din konto, så dine annoncer kun modtager de mest målrettede klik og eksponeringer. Husk, at konverteringsraten er en af de bedste indikatorer for vellykket annoncering. Identificer og ret områder med lav konvertering på din konto for at finde potentielle områder med ugyldig aktivitet.
  • Overvåg din konto med Google Analytics: Google Analytics er et gratis værktøj, der kan hjælpe dig med at overvåge forskellige aspekter af din Google Ads-konto, f.eks. konverteringsrate, de besøgendes adfærd og kampagneeffektivitet. I Google Analytics kan du få rapporter, som du kan bruge til at justere trafikken til dine annoncer. Du kan også bruge Automatisk tagging til at hjælpe med at spore effektiviteten af dine søgeord.
  • Overvåg konverteringsraterne på Displaynetværket: For de kampagner, der er tilmeldt Displaynetværket, kan du overvåge dine annoncers konverteringsrater på displaysites ved hjælp af placeringsrapporter. Hvis du opdager, at klik fra Displaynetværket ikke konverterer så effektivt som klik fra Google eller Søgenetværket, kan du eventuelt reducere dine displaybud. Hvis du konstaterer, at et bestemt displaysite ikke konverterer effektivt, skulle du overveje at ekskludere det fra din kampagne.

Lave konverteringsrater

En lav konverteringsrate er ikke nødvendigvis et tegn på ugyldige interaktioner. En række forskellige faktorer kan føre til høje trafikniveauer, men til relativt få salg. Her er et par almindelige årsager til og løsninger på lave konverteringsrater:
  • Ændringer i markedsforhold, brugeradfærd og webindhold kan påvirke din kampagnes effektivitet: Nogle af vores annoncører oplever et lavere investeringsafkast i en situation, hvor deres branche står over for en hårdere konkurrence på markedet for internetannoncering. Vi anbefaler, at du følger nøje med i dit investeringsafkast for hvert af dine søgeord og hver af dine annoncer. Juster også dine bud tilsvarende inden for det budget, der passer bedst til din virksomhed. Få flere oplysninger om, hvordan strategisk budgivning kan maksimere dit investeringsafkast
  • Websites med vanskelig navigation kan skræmme potentielle kunder væk: Evaluer eventuelt dit websites generelle design, layout og funktionalitet. Google Analytics kan vise dig, om besøgende typisk forlader dit website på et bestemt tidspunkt, inden de foretager et køb.
  • Dine søgeord og annoncetekster er muligvis ikke specifikke nok: Hvis du bruger generelle søgeord og annoncetekster, besøger en bruger muligvis dit website og forventer at finde noget, som du ikke tilbyder. Meget målrettede søgeord og annoncetekster hjælper med til at sikre, at dine annoncer kun vises for kunder, der er interesserede i dit produkt eller din tjeneste.
  • Din kampagne er muligvis ikke optimeret til Displaynetværket: Hvis din kampagne er tilmeldt Displaynetværket, men ikke er optimeret, vil dine annoncer måske blive vist på displaysites, der ikke er relevante for de produkter eller tjenester, som du annoncerer for. De besøgende er mere tilbøjelige til at foretage et køb på dit website, hvis dine annoncer vedrører de websites, de gennemser i øjeblikket. Du opnår de bedste resultater ved at sikre, at hver af dine annoncegrupper indeholder en kort, specifik søgeordsliste, der kun fokuserer på et enkelt produkt eller en enkelt tjeneste. Få flere oplysninger om optimering til Displaynetværket
Bemærk! I sjældne tilfælde kan et klik blive betragtet som ugyldigt og fjernet, samtidig med at konverteringen fra det pågældende klik ikke gør. Dette kan medføre, at der i sjældne tilfælde er et højere antal konverteringer end klik.

Få flere oplysninger om, hvordan du får et bedre indblik i din annoncetrafik

Flere klik fra samme IP-adresse

Flere klik fra den samme IP-adresse betyder ikke nødvendigvis, at der foregår ugyldige aktiviteter. Der kan være flere mulige årsager til, at dette sker:
  • Tilbagevendende besøg: Individuelle brugere klikker muligvis på din annonce flere gange, når de sammenligner forskellige tilbud eller vender tilbage til dit website for at få flere oplysninger.
  • Delte IP-adresser: Flere klik fra en enkelt kilde kan skyldes, at en internetudbyder har tildelt identiske IP-adresser til flere brugere. Nogle internetudbydere distribuerer et forholdsvis beskedent antal delte, roterende IP-adresser til et stort antal brugere. Derfor ankommer mange besøgende muligvis til dit website fra identiske IP-adresser, så det ser ud, som om den samme besøgende har klikket gentagne gange.
  • Webserverlogfiler: Dit websites webserverlogfiler indeholder data om alle besøgende på dit website og altså ikke kun om dem, der er havnet der efter at have klikket på en annonce. Du kan muligvis også se "Google.dk" som henvisningsadresse for besøgende, der er ankommet til dit website via Google-søgeresultater og altså ikke via din annonce. Du kan være sikker på, at din konto kun debiteres for klik, som dine annoncer modtager.
  • Tredjepartssoftware: Vi har konstateret, at noget rapporteringssoftware registrerer klik mellem sider, når en besøgende navigerer rundt på dit website. Det kan derfor se ud, som om du har opnået et stort antal klik fra en enkelt besøgende inden for et kort tidsrum. Hvis du kun vil spore Google Ads-klik, kan vi anbefale brug af automatisk tagging som en mere præcis måde at gøre dette på.

Klik fra Google

Du bliver ikke debiteret for interne Google-klik på annoncer på din konto. Du kan muligvis se denne aktivitet i dine webserverlogfiler, men du kan være ganske rolig – du kommer ikke til at betale for den. Det gælder også for Google's robotter til webgennemgang.

Rapportering af ugyldig trafik

Der kan være mange årsager til øget trafik, hvor der ikke er tale om ugyldige transaktioner. Hvis du ikke desto mindre har mistanke om ugyldig interaktionsaktivitet på din konto, undersøger vi dog gerne sagen for dig.

Vores team af specialister tager udgangspunkt i en række forskellige signaler, heriblandt oplysninger om antal klik og eksponeringer, for at finde frem til kilder til ugyldig aktivitet. På grund af det store antal datapunkter, vi holder øje med, kan det tage adskillige hverdage at fuldføre en undersøgelse af din konto. Når du anmoder om en undersøgelse, skal du oplyse så meget som overhovedet muligt om den pågældende trafik.

Få flere oplysninger om, hvordan du anmoder om en klikundersøgelse