Bedre søketermrapporter uten å gå på kompromiss med personvern

9. september 2021

Forbrukere har nå høyere forventninger til personvern enn noensinne. Søk på Google etter «online privacy» (personvern på nettet) økte faktisk med over 50 % mellom våren 2019 og våren 2020.1 Vi har derfor oppdatert søketermrapporten og søketermrapporten for dynamiske søkeannonser i tråd med de nye standardene for personvern. Med disse standardene er brukerne sikret anonymitet ved at det bare rapporteres om termer som har tilstrekkelig med søkevolum i alle Google-søk. Etter at vi gjorde disse oppdateringene, fikk vi tilbakemelding fra mange brukere om at de ønsket flere data. Vi har siden dette eksperimentert med nye metoder for å gi deg de statistikkene du trenger for å kunne kjøre enda mer effektive kampanjer, uten at det skal gå på kompromiss med godt personvern.

Fra og med i dag kan vi vise deg flere søk som er i tråd med personvernstandardene våre, i søketermrapporten for kampanjer med søkeannonser og dynamiske søkeannonser. Disse dataene vises nå i rapportene som genereres om søk etter bedriften din fra og med 1. februar 2021. Takket være denne oppdateringen kan du identifisere mer relevante søkeordtemaer, og da kan du enklere optimalisere annonsetekst, landingssider med mer. Disse beregningene samsvarer nå bedre med resten av beregningene i Google Ads.

Vi er nå i gang med å innføre den samme personvernstandarden på Google i sin helhet som et ledd i arbeidet med å sikre godt personvern. I løpet av de neste månedene kommer du til å se flere endringer i de andre verktøyene våre, blant annet i forbindelse med hvordan vi håndterer historiske data. I Google Ads betyr dette at historiske søkedata i kontoen din som ble samlet inn før 1. september 2020, og som ikke innfrir de nåværende standardene i søketermrapporten, fremgår i rapporteringen din til og med 1. februar 2022.

Vi har som mål at du skal kunne danne deg et veldig tydelig bilde av hvordan kundene dine finner deg på Søk. I løpet av de neste månedene får du derfor tilgang til enda flere ressurser på Tips-siden. Med disse ressursene kan du finne ut hvilke søkeordtemaer du oppnådde de beste kampanjeresultatene med – selv om de aktuelle søkene ikke vises i søketermrapporten. For deg er dette tidsbesparende samtidig som du får en bedre forståelse av forbrukernes intensjoner – uten at det går på kompromiss med personvern.

Skrevet av Pallavi Naresh, produktansvarlig for Google Ads

1. Globale Google-data (engelsk), 15. april 2020–13. juni 2020, 15. april 2019–13. juni 2019.