Din guide till Smart Bidding

Smart Bidding är en uppsättning automatiska budstrategier som använder Googles AI för att optimera för konverteringar eller konverteringsvärde. Med Smart Bidding anges exakta bud för varje auktion för att generera högre konverteringsvolym eller konverteringsvärde med en kostnadseffektivitet som är jämförbar med eller bättre än befintliga resultatmål.

Mål-CPA, Mål-ROAS, Maximera konverteringar och Maximera konverteringsvärde är exempel på Smart Bidding-budstrategier.

Också Målexponeringsandel och Maximera klick är automatiska budstrategier, men de inkluderar inte budgivning vid auktion.

Diagram som förklarar när du bör använda Smart Bidding och när du bör använda automatisk budgivning

Fördelar med Smart Bidding

Med automatisk budgivning i Google Ads kan du optimera bud i stor skala för att nå alla dina verksamhetsmål. Smart Bidding använder Googles AI-teknik. Med automatisk budgivning får du

• budstrategier som ligger i linje med dina mål: Välj bland en mängd olika budstrategier för att nå dina verksamhets-, konverterings- och konverteringsvärdesmål.
  • verklig budoptimering vid auktion: Smart Bidding optimerar buden för varje auktion och hjälper dig att ange mer exakta bud som är anpassade efter varje användares söksammanhang och som hjälper dig att nå dina resultatmål mer effektivt.
  • resultatmodellering på sökfrågenivå: Smart Bidding använder konverteringsdata på sökfrågenivå i hela ditt konto för att kompensera för eventuell brist på data för enskilda sökord. På så sätt kan algoritmerna lägga mer exakta bud på sökord med låg volym eller sökord som fortfarande bygger upp resultathistorik.
  • verklig budgivningsoptimering vid auktion: Utöver viktiga signaler som enhet, plats och tid på dagen tar Smart Bidding även hänsyn till andra signaler, som webbläsare, operativsystem och språk. Det innebär att varje bud innefattar information om söksammanhang och sannolikhet för konvertering vid varje auktion. Smart Bidding tar även hänsyn till signalkombinationer som har statistiskt säkerställd effekt på konverteringsfrekvensen, vilket enskilda budjusteringar kanske inte fångar upp. Läs mer om automatiska budgivningssignaler
  • algoritmer som fortsätter lära sig: Smart Bidding uppdaterar löpande budgivningsalgoritmerna för att anpassa dem till förändringar i resultatet och ditt företags specifika konverteringsperiod. På så sätt kan algoritmerna beräkna hur stor vikt som ska läggas vid nyare respektive tidigare data.
Tips
I den tekniska guiden för sökautomatisering kan du läsa mer om signalerna som Google använder, hur sökfrågor matchar sökord, hur användningen av AI gör sökordsmatchningen effektivare och vad du kan göra för att förbättra resultatet.
Basics icon

Grunderna | Kom igång med Smart Bidding

Läs om grunderna i Smart Bidding och hur du använder verktyget för att nå dina verksamhetsmål.

BÖRJA NU

set up icon

Inställning | Ställ in Smart Bidding

BÖRJA NU

upload data icon

Visa | Se dina Smart Bidding-resultat

Ta reda på hur det går för dina Smart Bidding-strategier.

BÖRJA NU