Veiledning til smart budgivning

Smart budgivning er en samling av automatiske budstrategier hvor Google AI brukes til å optimalisere for konverteringer eller konverteringsverdier. I den smarte budgivningen blir det fastsatt presise bud i hver enkelt auksjon for at du skal få et høyere antall konverteringer eller høyere konverteringsverdier. Dette skal oppnås med en kostnadseffektivitet som tilsvarer eller er bedre enn effektiviteten du har med de eksisterende resultatmålene dine.

Som eksempler på strategier for smart budgivning kan vi nevne mål-CPA, mål-ROAS, maksimer antall konverteringer og maksimer konverteringsverdi.

Mål for visningsandel og maksimer antall klikk er også automatiske budstrategier, men de har ikke budgivning under auksjoner.

Diagram som forklarer når du bør bruke smart budgivning, og når du bør bruke automatisk budgivning.

Fordelene med smart budgivning

Med automatisk budgivning i Google Ads kan du optimalisere bud i stor skala for å nå forretningsmålene du har satt deg. Smart budgivning er basert på Google AI-teknologi. Med automatisk budgivning får du følgende:

• Budstrategier som samsvarer med målene dine: Velg mellom en rekke ulike budstrategier for å nå forretnings- og konverteringsmålene dine og målene du har satt deg for konverteringsverdier.
  • Reell optimalisering av bud under auksjoner: Med smart budgivning optimaliseres budene i hver enkelt auksjon, slik at det blir enklere å fastsette mer presise bud som er skreddersydd for hver brukers søkekontekst. Du kan dermed nå resultatmålene dine på en mer effektiv måte.
  • Resultatmodellering på søkenivå: I den smarte budgivningen brukes det konverteringsdata på søkenivå i kontoen din for å ta høyde for eventuelle søkeord det ikke foreligger nok data om. Algoritmene kan dermed legge inn mer presise bud på søkeord som har hatt et lavt søkevolum, eller søkeord du akkurat har begynt å bruke (som altså ikke har en resultatlogg ennå).
  • Enda flere kontekstsignaler: I tillegg til at viktige signaler evalueres, deriblant sted, enhet og klokkeslett, tar den smarte budgivningen også høyde for andre signaler, blant annet språk, nettleser og operativsystem. Søkekonteksten og sannsynligheten for konvertering i hver auksjon blir dermed lagt til grunn ved fastsettelse av hvert eneste bud. I tillegg vurderes kombinasjoner av signaler som statistisk sett har en betydelig innvirkning på konverteringsfrekvensen, noe du i mange tilfeller ikke får tatt hensyn til gjennom enkeltbudjusteringer. Finn ut mer om signalene som brukes i automatisk budgivning
  • Algoritmer som alltid blir bedre: Med smart budgivning oppdateres budgivningsalgoritmene dine kontinuerlig som svar på resultatsvingninger. De tilpasses også den spesifikke konverteringssyklusen til bedriften din, slik at de til enhver tid vet hvordan nyere kontra historiske data skal vektes.
Tips:
I den tekniske veiledningen for automatisering av søk kan du finne ut mer om signalene Google bruker, hvordan søk matches med søkeord, hvordan AI effektiviserer søkeordsamsvar, og hva du kan gjøre for å oppnå bedre resultater.
Basics icon

Grunnleggende | Kom i gang med smart budgivning

Tilegne deg grunnleggende kunnskap om smart budgivning og hvordan du kan bruke denne funksjonen for å nå forretningsmålene dine.

START NÅ

set up icon

Konfigurering | Konfigurer smart budgivning

START NÅ

upload data icon

Se | Se resultatene du oppnår med smart budgivning

Sett deg godt inn i resultatene du oppnår med strategier for smart budgivning

START NÅ

Linker til beslektet innhold