Over Verbeterde conversies voor web in de Google Ads API

Als u technische vragen over de Google Ads API heeft (bijvoorbeeld vragen over het gebruik van de API of SDK, of fouten die u krijgt via de API of SDK), volgt u de stappen voor probleemoplossing op de pagina Technische support voor API's.

Als u vragen over de Google Ads API heeft die over de UI van Google Ads gaan, klikt u onderaan de pagina op Contact.

Verbeterde conversies voor web is een functie waarmee u nauwkeuriger conversies kunt meten. Met deze functie worden uw bestaande conversiegegevens aangevuld door gehashte gegevens van eigen klanten op een privacyveilige manier te sturen. De gehashte klantgegevens worden vergeleken met gehashte klantgegevens uit ingelogde Google-accounts en toegeschreven aan advertentiegebeurtenissen zoals klikken en videoweergaven om de campagneconversies te meten.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Verbeterde conversies kunt instellen met de Google Ads API.

Opmerking: Dit artikel gaat alleen over de instelling van Verbeterde conversies met de Google Ads API. U kunt Verbeterde conversies voor web handmatig instellen met Google Tag Manager of Verbeterde conversies voor web handmatig instellen met de Google-tag.

Voordelen

• First-party gegevens kunnen worden geleverd na de conversiegebeurtenis: In tegenstelling tot andere opties voor Verbeterde conversies, zoals taggen, waarvoor u first-party gegevens moet sturen op het moment van de conversie, kunt u met de API gehashte gegevens sturen die zijn verzameld tot 24 uur na de conversiegebeurtenis. Op deze manier kunt u ook gegevens verzameld van eigen klanten uit andere bronnen vinden, zoals een klantendatabase of CRM-systeem.
  • Meer keuze voor uw gegevensbron: Met de API kunt u first-party gegevens uit verschillende bronnen vinden, zoals een klantendatabase of CRM-systeem.

Opmerking: Voor onderzoeken naar app-incrementaliteit is op het moment een andere API-implementatie vereist dan wat dit artikel aangeeft. Neem contact op met uw salesmedewerker als u interesse heeft in dit type experiment.

Hoe het werkt

Met de Google Ads API kunt u gebruikmaken van verbeterde conversies door gegevens van eigen klanten te versturen in de vorm van conversieaanpassingen. Het proces waarmee gegevens voor Verbeterde conversies worden verstuurd, is vergelijkbaar met andere conversieaanpassingen, met enkele belangrijke verschillen. Lees meer over hoe u Verbeterde conversies voor web implementeert met conversieaanpassingen van de Google Ads API.

Als u Verbeterde conversies wilt implementeren met de Google Ads API, moet u conversies vastleggen met een gewone tag voor het bijhouden van conversies op uw website. Nadat een conversie is vastgelegd, kunt u tot 24 uur na de conversie gehashte gegevens verzameld van eigen klanten (zoals e-mailadres, telefoonnummer, naam en/of woonadres) sturen via een API-verbinding.

De gehashte gegevens die u ons stuurt, worden vergeleken met gegevens van gebruikers die zijn ingelogd op Google en er wordt een conversie gerapporteerd in uw account.

U moet de gegevens in een standaardindeling indelen en met SHA-256 hashen voordat u ze naar Google stuurt.

Voordat u begint

Opmerking: Conversies die worden gemeten doordat er Google Analytics-doelen worden geïmporteerd, worden niet ondersteund voor Verbeterde conversies. Als u Verbeterde conversies wilt gebruiken, kunt u een nieuwe Google Ads-conversieactie instellen met een Google-tag of met Google Tag Manager.

• U moet wel weten wat de URL van de conversiepagina is waar de conversietag wordt geactiveerd (bijvoorbeeld de URL van de bevestigingspagina) en wat de trigger voor de conversiegebeurtenis is (zoals een klik op een knop of een paginaweergave).
  • Zorg er ook voor dat er gegevens verzameld van eigen klanten beschikbaar zijn (e-mailadres, complete naam en woonadres, en/of telefoonnummer).
  • Neem het Beleid voor klantgegevens door en ga akkoord met de Servicevoorwaarden en het beleid van Google Ads (de stappen staan onder Instructies).

Instructies

Verbeterde conversies instellen met de Google Ads API

Volg de instructies in de Google Ads-documentatie voor ontwikkelaars voor Verbeterde conversies.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Opmerking: Zorg dat u de conversiegegevens binnen 24 uur na de conversie met de API voor Verbeterde conversies stuurt, zodat we de meting op tijd kunnen toeschrijven en uitvoeren.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Vouw het deelvenster Verbeterde conversies voor web uit.
  5. Vink Verbeterde conversies voor web aan.
  6. Bekijk de nalevingsverklaring. Als u Verbeterde conversies wilt aanzetten, moet u bevestigen dat u voldoet aan ons beleid en dat de Voorwaarden voor gegevensverwerking van Google Ads van toepassing zijn op uw gebruik van Verbeterde conversies. Klik op Akkoord om deze voorwaarden te accepteren.
  7. Klik op het dropdownmenu om een methode te kiezen om door gebruikers verstrekte gegevens in te stellen en te beheren. Selecteer Google Ads API.
    Opmerking: Als u Google gegevens voor Verbeterde conversies stuurt op een andere manier dan de manier die u al heeft geselecteerd in Google Ads, worden deze gegevens mogelijk niet verwerkt. Als u bijvoorbeeld Google-tag selecteert en gegevens probeert te sturen via de API, worden deze laatste gegevens niet verwerkt.
  8. Zorg ervoor dat u een tag voor bijhouden van conversies op uw website heeft ingesteld en dat u de functietag Transactie-ID gebruikt, zodat Google de tagconversies aan de API-conversies kan koppelen en duplicatie kan voorkomen.
  9. Stel een server in uw interne systeem in die de gegevens (gegevens van eigen klanten, conversiegegevens en klik-ID-gegevens) kan sturen via een HTTPS-verbinding, de branchenorm voor veilige gegevensoverdracht.
  10. Gebruik de Google Ads API om conversiegegevens naar Google te sturen. U moet de gegevens in een standaardindeling indelen en met SHA-256 hashen voordat u ze naar Google stuurt. Bekijk meer informatie over hoe u gegevens voor Verbeterde conversies voor web indeelt en via de API naar Google stuurt.
    • Opmerking: Zorg dat u de conversiegegevens binnen 24 uur na de conversie met de Google Ads API stuurt, zodat we de meting op tijd kunnen toeschrijven en uitvoeren.
  11. Nadat u de gegevens naar Google heeft gestuurd, bekijkt u de reacties die uw server krijgt om na te gaan of er geen fouten zijn.