Konfigurer optimaliserte konverteringer for potensielle salg med Google-taggen

Nå er «Tilknyttede kontoer»-siden, som tidligere var under «Administrator» Admin Icon, plassert under «Verktøy» Tools Icon i «Data Manager». Google Ads Data Manager er et dataimporterings- og administrasjonsverktøy som har et intuitivt oppsett der du kan hente inn kundedata fra andre steder enn Google og aktivere dem i Google Ads. Finn ut mer om Data Manager.
Merk: Den globale nettstedstaggen (gtag.js) kalles nå Google-taggen. Denne endringen gir nye muligheter med både nye og eksisterende gtag.js-installasjoner, slik at du kan gjøre mer, heve datakvaliteten og ta i bruk nye funksjoner – uten ekstra kode. Finn ut mer om Google-taggen.

I optimaliserte konverteringer for potensielle salg brukes førsteparts brukerdata du innhenter på nettstedet ditt, til å måle salg og transaksjoner utenfor nettstedet. Hvis du ønsker å generere salg utenfor internett gjennom kampanjer med fokus på generering av potensielle salg, kan du måle effekten av annonsekostnadene dine ved å se på optimaliserte konverteringer.

I denne versjonen av konverteringssporing utenfor nettet trenger du ikke å redigere skjemaer for potensielle salg eller systemer for kunderelasjonshåndtering (CRM) for å lagre Google klikk-ID-er (GCLID), som jo er tilfellet i den nåværende versjonen av konverteringssporing utenfor nettet. I stedet brukes data brukere har oppgitt i skjemaet for potensielle salg på nettstedet ditt, til å måle konverteringer.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan konfigurere måling av optimaliserte konverteringer for potensielle salg på nettstedet ditt med Google-taggen. Hvis du bruker Google Tag Manager, kan du lese artikkelen Konfigurer optimaliserte konverteringer for potensielle salg med Google Tag Manager. Hvis du vil finne ut mer om fordelene med optimaliserte konverteringer for potensielle salg og hvordan disse fungerer, kan du lese artikkelen Om optimaliserte konverteringer.

Merk: Når optimaliserte konverteringer for potensielle salg er slått på, registrerer den tilknyttede Google-taggen automatisk relevante hendelser knyttet til interaksjoner med skjemaer på nettstedet ditt.

Før du begynner

Før du konfigurerer optimaliserte konverteringer for potensielle salg, må du angi skjemaene for potensielle salg du bruker på nettstedet ditt, og velge hvilket felt fra disse skjemaene hvor potensielle salg registreres. Du må oppgi minst én variablene nedenfor når du konfigurerer optimaliserte konverteringer for potensielle salg på nettstedet ditt, og når du senere importerer konverteringene:

• e-postadresse (foretrukket)
  • et telefonnummer

Vi anbefaler at du bruker e-postadressen til den potensielle kunden, fordi dette er en unik identifikator som sjelden omformateres i CRM-systemer. Hvis du bruker et telefonnummer, fjerner taggen symboler og bindestreker, men landskoden må inngå i nummeret.

I tillegg må du gjøre dette:

• Noter ned nettadressen der skjemaet for potensielle salg er plassert på nettstedet. Du kan komme til å måtte oppgi den under konfigureringen.
  • Sørg for at automatisk tagging er slått på. Automatisk tagging kreves for at du skal kunne importere konverteringer utenfor nettet.
  • Sørg for at det finnes førsteparts kundedata (e-postadresse og/eller telefonnummer) i skjemaet for potensielle salg på nettstedet.
  • Sørg for at du har gjennomgått og bekreftet at du overholder retningslinjene for kundedata i Google Ads (se fremgangsmåten nedenfor).

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Nedenfor følger kan du se fremgangsmåten du må følge for å konfigurere importering av konverteringer utenfor nettet via optimaliserte konverteringer for potensielle salg:

1. Konfigurer Google-taggen.
  2. Opprett en ny konverteringshandling.
  3. Godta vilkårene for kundedata.

1. Konfigurer Google-taggen

1. Velg hvordan du vil konfigurere dataene du har oppgitt. Du kan velge «Google-tag» eller «Google Tag Manager» før du klikker på Fortsett med identifikatorer for Google-klikk.
    • Google-tag: Hvis de oppgitte dataene er slått av, ser du en feilmelding og en veiledning i hvordan du konfigurerer taggen. Hvis taggen er riktig konfigurert, ser du en melding om dette.
    • Google Tag Manager: Du mottar et varsel med linker til veiledning og til Google Tag Manager-siden.
  2. Klikk på Konfigurer taggen ved siden av «Konfigurering av Google-taggen».
  3. Sjekk at du har installert Google-taggen på nettstedet ditt, under «Google-taggen din».
  4. Klikk på pilen for «Automatisk registrering av hendelser» i «Innstillinger»-delen.
  5. Sørg for at «Skjemainteraksjoner» er slått på i «Konfigurasjon»-delen som åpnes, og klikk så på Lagre.
  6. Klikk på pilen for «Ta med data fra brukere fra nettstedet ditt» i «Innstillinger»-delen.
  7. Klikk på «Ta med data fra brukere fra nettstedet ditt» i «Konfigurasjon»-delen som åpnes.
Merknader:
  • Hvis transaksjonene dine er relatert til sensitive kategorier, bør du bruke manuell konfigurering for å sikre at sensitive data ikke deles med Google.
  • For at du skal kunne måle potensielle salg som fører til konverteringer utenfor nettet, kan taggen overføre data fra brukere sammen med hendelser knyttet til skjemaer for potensielle salg for å forenkle importeringsprosessen. Konfigurer måten data fra brukere skal tas med på. Hos Google gjør vi vårt ytterste for å sørge for full konfidensialitet og sikkerhet for dataene du deler med oss. Finn ut mer om retningslinjene for kundedata.
  1. Klikk på Lagre i «Google-tag»-menyen.
  2. Du mottar et varsel om at konfigureringen var vellykket. Klikk på OK.

Nå skal du importere konverteringer fra annonseklikk til Google Ads.

2. Opprett en ny konverteringshandling

1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Sammendrag.
  4. Klikk på Ny konverteringshandling.
  5. Velg Importér på «Ny konverteringshandling»-siden.
  6. Velg CRM-er, filer eller andre datakilder og deretter Spor konverteringer fra klikk.
  7. Velg Koble til en ny datakilde i Datakilde-delen.
    1. Du kan koble til datakilder på følgende måter:
      1. med en direkteforbindelse
      2. med en tredjepartsintegrering via Zapier
  8. Klikk på Fortsett.
  9. Angi innstillingene for denne konverteringshandlingen. Se mer informasjon om innstillingene i artikkelen Konfigurer importering av konverteringer utenfor nettet.
  10. Klikk på Lagre og fortsett. På den neste siden bekreftes den nye konverteringshandlingen.

Merk: Hvis du hoppet over tilkoblingen av datakilder til å begynne med, klikker du på Konfigurer i «Konfigurer datakilder»-delen.

11. Klikk på Ferdig.

3. Godta vilkårene for kundedata

1. Ved siden av «Vilkår for kundedata» velger du Se vilkårene og går gjennom retningslinjene om kundedata.
  2. Klikk i avmerkingsboksen ved siden av «Jeg har lest gjennom og godtar vilkårene på vegne av bedriften min».
  3. Klikk på Godta. Nå kan du se at statusen din er oppdatert til «Godtatt».
Merk: Disse vilkårene gjelder for kontoen eller managerkontoen din i sin helhet. Hvis du ikke ser vilkårene, spores konverteringene i kontoen din av en managerkonto. Vilkårene for kundedata må godtas i managerkontoen og i eventuelle Google Ads-managerkontoer hvor det lastes opp data på vegne av managerkontoen via sporing av flere kontoer.

Konfigurer optimaliserte konverteringer for potensielle salg via JavaScript eller CSS-velgere

Hvis du bruker JavaScript-variabler, er det trolig best at du spør utvikleren din om hvilke variabler du bør legge til i disse feltene. Hvis du bruker CSS-velgere, kan du følge fremgangsmåten nedenfor.

Finn felt for optimaliserte konverteringer på siden med skjemaet for potensielle salg

1. Åpne en ny fane i Chrome-nettleseren (altså i tillegg til fanen der du har åpnet Google Ads-kontoen din), og gå til siden der skjemaet for potensielle salg sendes inn.
  2. Identifiser de feltene det er lagt inn kundedata i, og som du vil sende til Google.

Merk: Du må ha minst ett av disse feltene for at optimaliserte konverteringer skal fungere som forventet:

• e-postadresse (foretrukket)
    • et telefonnummer
  3. Når du har identifisert feltene for kundedata på siden, må du gjennomføre det neste trinnet for å kopiere CSS-velgerne og oppgi disse i Google Ads.

Identifiser CSS-velgerne for de optimaliserte konverteringene, og oppgi disse i Google Ads

1. Når du har funnet de tilsvarende kundedataene du vil sende, på siden for skjemaet for potensielle salg, kan du holde høyreklikke på dataene og velge Inspiser.
    Merk: Hvis du legger inn CSS-velgeren for e-postadresser i Google Ads, må du høyreklikke på e-postadressen som vises på siden for skjemaet for potensielle salg.
  2. Deretter åpnes utviklerverktøyene for Chrome i Chrome-nettleseren.
  3. I kildekoden som vises på siden for Chrome-utviklerverktøyene, er en del av denne koden fremhevet. Denne fremhevede koden inneholder CSS-velgerne for kundedataene som du høyreklikket på i trinn 2 i denne delen.
  4. Hold markøren over den fremhevede koden, og høyreklikk på den.
  5. Rull ned til «Kopiér», og velg Velger.
  6. Lim inn teksten du finner i delen om optimaliserte konverteringer i Google Ads (i den andre fanen), i det tilsvarende feltet.
    • Teksten skal se ut som noe i denne retningen:
      tsf > div:nth-child(2) > div.A8SBwf > div.RNNXgb > div > div.a4bIc > custEmail
  7. Fullfør trinn 2–6 i denne delen for hver enkelt type kundedata (f.eks. e-postadresse eller telefonnummer).
  8. Klikk på Lagre i Google Ads-kontoen.

Merk: Vi anbefaler at du bruker ID-attributtet til å hente verdien fra et DOM-element. ID-er er unike og mindre tilbøyelige til å endre seg over tid enn andre egenskaper, for eksempel klassenavn eller navn. De påvirkes heller ikke av endringer i utformingen, noe som betyr at koden fortsatt kommer til å fungere, selv om utformingen av siden din endres.

Hvis et felt ikke allerede har en ID, kan du tilføye en ID ved å bruke id-attributtet i HTML-koden. Eksempel:

<input type="text" id="myTextField">

Konfigurer optimaliserte konverteringer for potensielle salg ved å redigere koden på nettstedet

Du kan implementere optimaliserte konverteringer for potensielle salg med egendefinert JavaScript-kode. Da kan du kalle opp Google-taggen direkte (dette kan kreves for skjemaer som iframe-rammer eller tredjepartsverktøy er vert for) i stedet for via velgere eller automatisk gjenkjenning.

Identifiser og definer feltene for optimaliserte konverteringer

Sørg for at den egendefinerte koden kan lese e-postadressen din eller telefonnummeret ditt. Du kan enten sende uhashede data, som Google normaliserer og hasher før de når tjenerne, eller normaliserte og hashede data. Hvis du vil normalisere og hashe dataene, kan du følge veiledningen nedenfor.

For normalisering:

• Fjern innledende og etterfølgende mellomrom.
  • Konverter teksten til bare små bokstaver.
  • Formater telefonnumre i tråd med E.164-standarden.

For hashing:

I tabellen nedenfor finner du mer informasjon om feltene du kan definere. I Nøkkelnavn-kolonnen kan du se hvordan det henvises til variablene i HTML-kodebiten for optimaliserte konverteringer, som du skal opprette i det neste trinnet. Vær oppmerksom på at alle data skal sendes i form av strenger.

Datafelt Nøkkelnavn Beskrivelse
E-postadresse email

Brukerens e-postadresse

– for eksempel «olanordmann@example.com»

sha256_email_address

Brukerens hashede e-postadresse

– for eksempel

«a8af8341993604f29cd4e0e5a5a4b5d48c575436c38b28abbfd7d481f345d5db»

Telefonnummer phone_number

Brukerens telefonnummer – må være i E.164-format, noe som betyr at det må bestå av 11–15 sifre, inkludert et foranstilt plusstegn (+) og en landskode uten bindestreker, parenteser eller mellomrom

– for eksempel «01234567»

sha256_phone_number

Brukerens hashede telefonnummer

– for eksempel

«e9d3eef677f9a3b19820f92696be53d646ac4cea500e5f8fd08b00bc6ac773b1»

Merk: Du må sørge for at kundedataene er tilgjengelige når den egendefinerte koden utløses. Hvis brukerinformasjonen samles inn på en foregående side eller via en iframe-ramme, må du påse at koden kan lese disse opplysningene i en variabel når koden kalles opp.

Implementer skriptet for optimaliserte konverteringer

Konfigurer skriptet nedenfor, og legg det til der du vil at Google-taggen skal utløses. Påse at du oppdaterer variabelnavnene nedenfor, slik at de samsvarer med navnene på disse attributtene på nettsiden.

Hvis du for eksempel lagrer e-postadresser i en variabel med navnet email_address, må du redigere kodebiten slik at dette gjenspeiles (f.eks. der det står «yourEmailVariable»).

Merk: Du kan også hardkode feltet med en streng eller bruke en funksjon i stedet for variabler.

// Implementer objektet for data fra brukere

<script>

gtag('set', 'user_data', {

"email": yourEmailVariable, ***Endre yourEmailVariable til det faktiske navnet på JavaScript-variabelen der du lagrer brukerens e-postadresse. Følg den samme fremgangsmåten for de andre variablene nedenfor. Sørg for at verdiene ikke er hashet.

"phone_number": yourPhoneVariable, ***Telefonnummeret må være i E.164-format, noe som betyr at det må bestå av 11–15 sifre, inkludert et foranstilt plusstegn (+) og en landskode uten bindestreker, parenteser eller mellomrom.

});

</script>

// Send dataene fra brukerne med følgende kodebit

<script>

gtag('event', 'form_submit', {'send_to': 'AW-CONVERSION_ID'}); ***Endre CONVERSION_ID til ID-en for konverteringssporing som brukes i Google-taggen din.

</script>

Hvis nettstedet ditt ikke samler inn informasjon som skal fylles ut i et av feltene ovenfor, bør du fjerne feltet heller enn å la det stå tomt. Et nettsted som bare samler inn e-postadresser, kan for eksempel ha dette oppsettet:

// Implement

<script>

gtag('set', 'user_data', {

"email": {{ yourEmailVariable }}

});

</script>

Flere verdier

Utviklere kan velge å oppgi flere verdier (opptil tre telefonnumre og e-postadresser og opptil to adresser) ved å bruke en matriseverdi i stedet for en streng. Hvis du registrerer flere enn én verdi, øker sannsynligheten for at det kan etableres samsvar. Se eksempelet nedenfor:

<script>

gtag('set', 'user_data', {

"email": [yourEmailVariable1, yourEmailVariable2],

"phone_number": [yourPhoneVariable1, yourPhoneVariable2]

</script>

Eksempelkoden for forhåndshashede brukerdata ser slik ut:

// Implementer

<script>

gtag('set', 'user_data', {

"sha256_email_address": {{ yourEmailVariable }},

"sha256_phone_number": {{ yourPhoneVariable }}

</script>

Linker til relatert innhold