Over de wet voor transparantie, preventie en bestrijding van ongepaste praktijken in Mexico

De wet voor transparantie, preventie en bestrijding van ongepaste praktijken met betrekking tot de advertentiemarkt in Mexico bevat een reeks vereisten voor reclamebureaus en providers van advertentieservices (zoals Google). Een van deze nieuwe vereisten is dat Google alle advertentiekosten rechtstreeks aan de eindadverteerder in rekening brengt als deze in Mexico is gevestigd en als advertenties in Mexico worden weergegeven. Daarnaast moet Google adverteerders rapporten met bepaalde informatie over hun campagnes bieden.

Verplichtingen voor facturering: alle advertentiekosten moeten rechtstreeks aan de eindadverteerder in rekening worden gebracht

Hieronder ziet u welke gevolgen dit voor u als Google Ads-klant heeft op basis van uw betaalinstellingen.

Klanten die de betaalinstelling Maandelijkse facturering gebruiken

Bureaus kunnen zo voldoen aan deze nieuwe wet: als Google het bureau momenteel factureert als de primair* financieel aansprakelijk partij (die namens een adverteerder wordt gefactureerd), moet het bureau dit Google Ads-account wijzigen zodat de adverteerder wordt gefactureerd als primair financieel aansprakelijke partij. Het bureau kan worden opgenomen als secundaire** partij om de facturering namens de adverteerder te blijven beheren.

Deze wijziging voor primaire/secundaire facturering vereist een nieuwe factureringsindeling, die in de komende weken door Google wordt ontwikkeld voor alle klanten in Mexico. Bureaus krijgen een melding per e-mail wanneer de nieuwe factureringsindeling beschikbaar is, met de stappen om de nieuwe indeling te gebruiken (adverteerder als primaire factureringspartij en bureau als secundaire).

Opmerking: Als een bureau de facturering voor de adverteerder niet meer wil beheren (bijv. geen facturen ontvangen of betalen), kan het bureau zich afmelden als secundaire partij door ervoor te zorgen dat de adverteerder wordt ingesteld als de primaire en enige financiële partij. Neem contact met ons op om deze wijziging door te voeren.

Wat verandert er nog meer als de adverteerder wordt ingesteld als primaire partij en het bureau als secundaire partij?

Primair* Secundair**
Informatie over welke facturas, complemento de pago en notas de credito worden verstrekt ja, bevestigd Red X icon
Gegevens die zijn opgenomen in commerciële facturen (niet geldig voor btw) ja, bevestigd ja, bevestigd
Krijgt documenten via e-mail ja, bevestigd ja, bevestigd
Kan facturen betalen ja, bevestigd ja, bevestigd
Kan facturen bekijken in de tool Rekeningafschrift. ja, bevestigd Red X icon
Kan facturen bekijken in de UI van Google Ads ja, bevestigd ja, bevestigd
Primair aansprakelijke partij voor betalingsverplichtingen en herstel na opschorting ja, bevestigd ja, bevestigd
Eerste partij die door ons incassoteam moet worden benaderd in geval van wanbetaling of opschorting wegens wanbetaling Red X icon ja, bevestigd
Er zijn geen wijzigingen in de huidige betalingsvoorwaarden (de opgegeven periode om te betalen na de factuurdatum), ongeacht wie de primaire of secundaire partij is Red X icon ja, bevestigd

Klanten die de instelling Handmatige betaling gebruiken

Als het bureau momenteel is vermeld als de primaire financiële partij in het betreffende Google Ads-account, moet het account worden gewijzigd om de adverteerder weer te geven als de primaire financiële partij. Bureaus en adverteerders kunnen deze wijziging aanbrengen door contact met ons op te nemen.

Als u contact met ons opneemt om deze wijziging aan te brengen, moet u ervoor zorgen dat u alle vereiste onderstaande gegevens opgeeft:

• Klant-ID('s) voor Google Ads
  • Officiële bedrijfsnaam van de adverteerder volgens de registratiedocumenten
  • Het adres van de adverteerder op de belastingaangifte volgens de registratiedocumenten
  • RFC-nummer van de adverteerder (Registro Federal de Contribuyentes)
  • Naam van hoofdcontactpersoon voor facturering van de adverteerder
  • Het e-mailadres voor de hoofdcontactpersoon voor facturering van de adverteerder (moet een bedrijfsdomein zijn dat is gekoppeld aan een Google-account***)
  • Telefoonnummer van de hoofdcontactpersoon voor facturering van de adverteerder

***Volg de onderstaande stappen om te koppelen aan een Google-account:

1. Ga naar deze pagina: Je Google-account maken.
  2. Selecteer in het veld E-mailadres/Gebruiker de optie 'Mijn huidige e-mailadres gebruiken' en geef uw zakelijke e-mailadres op.
  3. Vul de resterende gegevens in en klik op Volgende totdat het proces is afgerond.
  4. U kunt een bericht op uw e-mailadres ontvangen waarin u wordt gevraagd de koppeling te bevestigen (controleer of dit bericht in de spammap is terechtgekomen). Bevestig dat u het proces wilt voltooien.

Verplichtingen voor rapportage: adverteerders moeten worden voorzien van rapportage over Google Ads-campagnegegevens

Adverteerders met toegang tot hun Google Ads-accounts hebben makkelijk toegang tot hun campagnegegevens via de Google Ads-gebruikersinterface. Adverteerders die zich hebben aangemeld voor de bovenstaande instelling waarbij een bureau hun campagnes en facturering beheert (als secundaire aansprakelijke partij), kunnen hun accountactiviteit mogelijk niet volledig bekijken.

Om aan de wet te voldoen, krijgen alle Google Ads-adverteerders die hun accounts hebben ingesteld met adverteerder als primaire factureringspartij en bureau als secundaire, daarom via e-mail een maandelijks rapport genaamd Google Ads-campagnerapport.

Dit rapport wordt aan het begin van elke maand naar de contactpersonen van het betalingsprofiel van de adverteerder gestuurd en bevat informatie over de accountactiviteit van de vorige maand, zoals:

• Periode van campagnes
  • Namen en statussen van campagnes
  • Type advertentienetwerk (bijvoorbeeld Zoeken of YouTube) waar de advertenties in de bijbehorende indeling zijn weergegeven.
  • Campagnekosten en kosten per interactie
  • Enzovoort

Het geconsolideerde maandelijkse Google Ads-campagnerapport bevat de bovenstaande gegevens voor elke maand, ongeacht de wijzigingen in gefactureerde partijen.