Så påverkar förbättrade konverteringar för webben resultaten

Förbättrade konverteringar är en funktion som kan göra konverteringsmätningen mer exakt. Den kompletterar dina befintliga konverteringstaggar genom att skicka hashad konverteringsdata från din webbplats på ett integritetsskyddat sätt.

Vi har gjort flera uppdateringar för att ge dig en bättre bild av hur förbättrade konverteringar påverkar rapporteringen. Nu kan du se effekten av dina förbättrade konverteringar på översiktssidan för konverteringar i Google Ads.

I denna artikel beskriver vi några fördelar med att använda förbättrade konverteringar. Om du inte redan har gjort det kan du ställa in förbättrade konverteringar för webben manuellt med Google Taggstyrning eller ställa in förbättrade konverteringar för webben manuellt med Google-taggen.

Vad du ser efter att ha ställt in förbättrade konverteringar

Ett nytt statusvärde i kolumnen Status för konverteringar

Några dagar efter att du har ställt in förbättrade konverteringar ser du Registrerar (behandlar förbättrade konverteringar) i kolumnen Status. Det betyder att vi för närvarande behandlar din data för förbättrade konverteringar och meddelar dig när den har integrerats i konverteringsåtgärden.

Det tar upp till 30 dagar att träna förbättrade konverteringar innan du börjar se effekten på rapporteringen. Under tiden fortsätter konverteringsspårningen att fungera som vanligt. När träningen är slutförd ser du även data för förbättrade konverteringar i dina rapporter.

Kort med effekten av förbättrade konverteringar

Efter inlärningsperioden visas data för förbättrade konverteringar i rapporterna, och kolumnen Status för konverteringsåtgärden visar Registrerar (behandlar förbättrade konverteringar). Det betyder att vi har börjat använda data för förbättrade konverteringar i rapporterna för din konverteringsåtgärd. Om du håller muspekaren över statusen ser du datumet då data för förbättrade konverteringar började tas med i rapporterna och effekten på rapporterade konverteringar för den aktuella konverteringsåtgärden. Du ser också kampanjtypen och procentandelen rapporterade konverteringar.

Kortet visas bara i 90 dagar efter att du har kvalificerat dig för att se effekten på dina rapporterade konverteringar. Därefter återgår statusen till Registrerar konverteringar. Om du håller muspekaren över statusen visas ett kort som förklarar att förbättrade konverteringar registreras, men du kan inte längre se deras effekt.

Obs! När din data för förbättrade konverteringar är klar att integreras i konverteringsåtgärden ser du en avisering om detta Meddelanden.