Beheeropties voor gegevensverwijdering en -bewaring

Als u bij Googlebeperkte gegevensverwerking aanzet (zoals wanneer u zich afmeldt door te klikken op de link Mijn persoonlijke informatie niet verkopen), beperkt Google het gebruik van bepaalde unieke ID's en andere gegevensverwerking bij de levering van services aan u, zodat deze alleen worden gebruikt voor bepaalde zakelijke doeleinden op toekomstige basis, zoals u hier kunt lezen.

Naast beperkte gegevensverwerking bieden we beheeropties voor gegevensverwijdering en -bewaring om onze klanten te helpen aan hun nalevingsverplichtingen te voldoen. Volgens de voorwaarden van onze addendums voor de privacywetgeving van Amerikaanse staten zijn onze verplichtingen op het gebied van gegevensverwijdering en ‑bewaring met terugwerkende kracht van toepassing wanneer we als uw serviceprovider optreden voor de gegevens die worden verwerkt terwijl beperkte gegevensverwerking aanstaat.

Opmerking: In sommige gevallen kunnen we wegens onze praktijken voor ontworpen voor privacy en minimale gegevensverwerking geen specifieke gebruikersgegevens vaststellen in antwoord op een verwijderingsverzoek. We kunnen bijvoorbeeld over het algemeen geen e-mailadres koppelen aan pseudonieme advertentie-ID's. In overeenstemming met het bewaarbeleid van Google bewaren we daarnaast in bepaalde gevallen beperkte gegevens na een verwijderingsverzoek, bijvoorbeeld om u te beschermen tegen ongeautoriseerde activiteit en misbruik of om aan advertenties gerelateerde facturering en betalingen aan te zetten. In bepaalde gevallen verzamelen we alleen voor interne doeleinden, zodat we bijvoorbeeld verzamelde prestatierapporten voor campagnes kunnen maken.

We raden u aan samen te werken met uw juridische adviseurs om te bepalen hoe u het best aan uw nalevingsverplichtingen kunt voldoen.

Producten die al werken met beperkte gegevensverwerking

Product Wat u kunt doen in reactie op gegevensverwijderingsverzoeken
Klantenmatch* We bewaren gegevensbestanden die adverteerders uploaden niet langer dan nodig is om Klantenmatch-doelgroepen te maken en om naleving van ons beleid te garanderen. Lees het artikel Hoe Google gegevens van Klantenmatch gebruikt. Nadat deze processen zijn afgerond, worden de gegevensbestanden die u naar Google Ads of de API heeft geüpload, meteen verwijderd. Ga naar Uw klantenlijst updaten voor informatie over hoe u een bestaande Klantenmatch-doelgroep kunt updaten of vervangen.
Remarketing met Floodlight-tags (in Campaign Manager, Display & Video 360 en Search Ads 360)

Adverteerders bepalen welke gebruikers worden toegevoegd aan remarketinglijsten en welke niet. Klanten kunnen bovendien aanpassen hoelang gebruikers op een remarketinglijst blijven staan, bijvoorbeeld door de onderstaande functies te gebruiken:

Conversies bijhouden met Floodlight-tags Wegens onze praktijken voor ontworpen voor privacy en minimale gegevensverwerking kunnen we geen specifieke Floodlight-gebruikersgegevens vaststellen in antwoord op een verwijderingsverzoek. We kunnen bijvoorbeeld geen e-mailadres koppelen aan pseudonieme Floodlight-ID's. In bepaalde gevallen verzamelen we gegevens alleen voor interne doeleinden, zodat we bijvoorbeeld geaggregeerde prestatierapporten voor campagnes kunnen maken.
Door Campaign Manager 360 geleverde lijsten Adverteerders beheren hoelang cookies op een bepaalde doelgroeplijst blijven staan. Als u een gebruiker uit een lijst wilt verwijderen, voegt u 1 toe naast de ID die is gekoppeld aan de cookie die u uit die lijst wilt verwijderen. Ga voor meer informatie naar File formatting > File headers > Delete in het Helpcentrum-artikel over geleverde lijsten.
Google Ads-winkelverkopen (uploads) Google verwijdert na 30 dagen de niet-overeenkomende transactiegegevens die door de adverteerder zijn geüpload. Google verwijdert na 6 maanden de overeenkomende gegevens om rapportage- en nalevingscontroles mogelijk te maken. Als u de gegevens wilt verwijderen voordat de periode van 6 maanden voorbij is, neem dan contact op met uw accountmanager, of met het supportteam via het Help-icoon in uw Google Ads-account voor aanvullende informatie en stappen.
Google Analytics

Google Analytics biedt al geruime tijd functies en beleid waarmee u de veiligheid van uw gegevens kunt waarborgen. Met name de volgende functies kunnen van pas komen wanneer u een inschatting maakt van de gevolgen die de privacywetgeving van Amerikaanse staten heeft op de unieke situatie en Analytics-implementatie van uw bedrijf.

• Gegevensbewaring: Gebruik de beheeropties voor gegevensbewaring om te beheren hoelang gegevens over uw gebruikers en gebeurtenissen worden bewaard op onze servers.
  • Gebruikers: Met de API voor verwijderen van gebruikers kunt u beheren hoe de gegevens die gekoppeld zijn aan individuele gebruikers-ID's (bijvoorbeeld sitebezoekers), worden verwijderd uit uw Google Analytics- en/of Analytics 360-property's.
  • Property's en accounts: Google Analytics-klanten kunnen ook gegevens voor hun property's en/of accounts verwijderen.
Remarketing: Adverteerders bepalen welke gebruikers worden toegevoegd aan remarketinglijsten en welke niet. Als u Google Analytics gebruikt, kunt u zorgen dat advertentiefuncties zijn uitgezet voor gebruikers die hebben aangegeven dat ze geen gepersonaliseerde advertenties willen krijgen. Ga naar het gedeelte Advertentiefuncties uitzetten in de gids over display-functies om advertentiefuncties, waaronder functies voor remarketing en advertentierapportage, uit te zetten voor die gebruikers.

*Vanaf 1 juli 2023 is beperkte gegevensverwerking niet meer beschikbaar in Californië als de adverteerder zich bezighoudt met cross-context adverteren op basis van gedrag, waaronder Klantenmatch. Bekijk dit artikel voor meer informatie.

Producten waarvoor actie is vereist om beperkte gegevensverwerking mogelijk te maken

Product Wat u kunt doen om te voldoen aan de vereisten voor gegevensverwijdering
Remarketing met Google Ads

Als u beperkte gegevensverwerking aanzet, kunnen er geen gebruikers worden toegevoegd aan remarketinglijsten en is hieraan gerelateerde functionaliteit voorlopig niet beschikbaar. Ontdek meer informatie over hoe u de verzameling van gegevens voor gepersonaliseerde advertenties uitzet.

Als het gaat om verwijdering van gegevens die eerder naar Google zijn overgezet, voordat Google beperkte gegevensverwerking mogelijk maakte, is Google geen serviceprovider voor onze klanten en biedt geen gebruikersspecifieke tools voor verwijdering. Klanten kunnen gebruikers adviseren over de transparantie en beheeropties van Google in hun Google-account. Klanten kunnen voor elke lijst een lijstduur instellen, waarna gebruikers automatisch uit die lijst worden verwijderd. Let op: Als u de lijstduur verkort en daarna direct weer verlengt (bijvoorbeeld van 30 naar 15 dagen en dan weer terug naar 30 dagen), leidt dit niet tot verwijdering van gebruikers. Als u een lijst opnieuw wilt maken met een andere lijstduur, moet u de oorspronkelijke lijst verwijderen en een nieuwe lijst maken. Hier vindt u meer informatie over lijstbeheer. Als u de Google Analytics-tag voor Google Ads-remarketing gebruikt, neem dan hierboven het gedeelte Google Analytics door.
Conversies bijhouden met Google Ads Wegens onze praktijken voor ontworpen voor privacy en minimale gegevensverwerking kunnen we geen specifieke conversiegegevens van gebruikers vaststellen in antwoord op een verwijderingsverzoek. We kunnen bijvoorbeeld geen e-mailadres koppelen aan pseudonieme conversie-ID's. In bepaalde gevallen verzamelen we gegevens alleen voor interne doeleinden, zodat we bijvoorbeeld geaggregeerde prestatierapporten voor campagnes kunnen maken.