Om «Gå over til DDA» (databasert attribusjon)

På «Gå over til DDA»-siden i attribusjonsrapportene i Google Ads kan du raskt endre attribusjonen for kvalifiserte konverteringshandlinger fra regelbaserte attribusjonsmodeller (f.eks. «siste klikk») til databasert attribusjon.

Om databasert attribusjon

Med databasert attribusjon tilskrives det verdi for konverteringer basert på hvor mange personer som har interaksjoner med de ulike annonsene dine og til slutt velger å bli kundene dine. Såfremt det lar seg gjøre, brukes data fra kontoen din for å fastslå hvilke søkeord, annonser og kampanjer som har størst innvirkning på forretningsmålene dine. Databasert attribusjon bygger på konverteringer på nettstedet, konverteringer fra butikkbesøk og Google Analytics-konverteringer fra søkeannonser (innbefattet Shopping), YouTube-, banner- og Demand Gen-annonser.

Merk: I løpet av de neste månedene lanserer vi støtte for databasert attribusjon i Demand Gen-kampanjer.

Fordeler

Hvis du bytter fra en regelbasert modell til databasert attribusjon, kan du gjøre følgende:

• Finn ut hvilke søkeord, annonser, kampanjer og annonsegrupper som er viktigst for at du skal nå forretningsmålene dine.
  • Optimaliser budgivningen basert på resultatdataene i den aktuelle kontoen.

Overfør konverteringshandlinger automatisk

Det kan være angitt at enkelte konverteringshandlinger automatisk skal flyttes over til databasert attribusjon. Hvis du har administratortilgang til Google Ads-kontoen din, mottar du en e-post 30 dager før eventuelle endringer gjøres. Hvis du ikke gjør noe, blir den planlagte overføringen gjennomført. Hvis du vil velge bort overføringen eller gjennomføre den tidligere, kan du gå til «Gå over til DDA»-siden.

Merk: «Gå over til DDA»-siden inneholder bare konverteringshandlinger som for øyeblikket støttes av attribusjon i Google Ads.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Målinger-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Attribusjon.
  4. Velg Gå over til DDA-fanen øverst på siden.
  5. Du kan bytte attribusjonsmodell for en bestemt konverteringshandling ved å klikke på Bytt nå i den aktuelle raden.
  6. Slik bytter du attribusjonsmodell i ulike scenarioer:
    1. Bytt flere konverteringshandlinger samtidig: Merk av i avmerkingsboksen før hver enkelt konverteringshandling, og velg Endre attribusjonsmodell til DDA i «Rediger»-rullegardinmenyen øverst i tabellen.
    2. Bytt alle kvalifiserte konverteringshandlinger: Merk av i avmerkingsboksen før «Konverteringshandling»-kolonneoverskriften, og velg Endre attribusjonsmodell til DDA i «Rediger»-rullegardinmenyen øverst i tabellen.
  7. Les meldingen om bekreftelse i forgrunnsvinduet, og klikk på Ferdig.

Hvis du proaktivt vil administrere kontoresultatene dine, kan du lese gjennom disse anbefalte fremgangsmåtene for endring av attribusjonsmodell.

Kvalifikasjonsstatus

I «Kvalifiseringsstatus for databasert attribusjon (DDA)»-kolonnen kan du se om de enkelte konverteringshandlingene kan brukes med den databaserte modellen.

Enkelte typer konverteringshandlinger må ha hatt minst 3000 annonseinteraksjoner og 300 konverteringer i løpet av de siste 30 dagene for å kunne brukes med databasert attribusjon. For at disse konverteringshandlingene også fremover skal være kvalifisert, må de generere 2000 annonseinteraksjoner og 200 konverteringer hver 30. dag.