Wijzigingen in hoe display-campagnes worden gemaakt

We vereenvoudigen de manier waarop display-campagnes worden gemaakt: u kunt nu makkelijker de geavanceerde AI-mogelijkheden van Google gebruiken in uw campagnes en u krijgt meer controle en transparantie over waar uw advertenties worden getoond. Deze wijzigingen worden geleidelijk uitgerold en zijn mogelijk nog niet beschikbaar voor u.

Wat verandert er?

• Deze nieuwe manier om display-campagnes te maken biedt u het bereik en de prestaties die u gewend bent. Bovendien kunt u het gewenste niveau voor AI van Google kiezen voor biedingen, advertentiemateriaal en doelgroepen. Tijdens de instelling kunt u kiezen tussen AI en aansturing vooraf. U kunt uw AI-keuzes bovendien op elk moment wijzigen zonder dat u een nieuwe campagne hoeft te maken.

Slimme display-campagnes en standaard display-campagnes zijn nu samengevoegd tot 1 campagnetype

• We introduceren geoptimaliseerde targeting om u te helpen nieuwe en relevante doelgroepsegmenten te vinden die vertoningen, klikken of conversies opleveren. Geoptimaliseerde targeting kan fungeren als zelfstandige targetingoptie. U kunt ook doelgroepsignalen toevoegen om targeting te optimaliseren. Geoptimaliseerde targeting gebruikt meer dan handmatig geselecteerde signalen (zoals doelgroepsegmenten of contexttargeting) om klanten te werven die u wellicht heeft gemist, om zo de campagneprestaties te verbeteren.

Toegang tot de juiste Google-doelgroepen krijgen met geoptimaliseerde targeting

• De manier waarop campagnes worden opgezet in Google Ads, biedt nu stapsgewijze instructies voor elk onderdeel van de campagne. In plaats van door verschillende gedeelten van de campagne te scrollen, kunt u ook rechtstreeks naar een gedeelte springen via het linkernavigatiemenu.

Maak gebruik van effectieve begeleiding wanneer u een campagne maakt

Lees wat mensen vinden van de nieuwe manier waarop display-campagnes kunnen worden gemaakt

Neem deel aan het gesprek in de Google Ads-community

Andere voordelen

• Ondersteuning voor data-driven-attributie: data-driven-attributie kent krediet toe aan conversies op basis van de manier waarop mensen interactie hebben met uw verschillende advertenties en hoe ze besluiten klant bij u te worden. Dit model gebruikt de gegevens van uw account om te bepalen welke advertenties, zoekwoorden en campagnes de grootste impact hebben op uw zakelijke doelstellingen.
  • Gebruik 'Betalen voor conversies': als u een hiervoor geschikte adverteerder bent die gebruikmaakt van doel-CPA-biedingen, kunt u alleen betalen voor conversies gebruiken om te worden gefactureerd voor conversies die u op uw doel-CPA verkrijgt (in plaats van klikken).
  • Meer controle en transparantie: u kunt targetingsignalen en contentuitsluitingen aan uw campagnes toevoegen en de functie Doelgroepinzichten gebruiken om te zien welke typen klanten converteren als ze uw advertenties zien.

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er met mijn bestaande Slimme display-campagnes en standaard display-campagnes?

U kunt uw actieve Slimme display-campagnes en standaard display-campagnes gewoon blijven gebruiken. Als u wijzigingen wilt aanbrengen, kunt u uw campagnes ook bewerken. We geven u meer informatie over uw bestaande campagnes naarmate we de nieuwe functionaliteit voor display-campagnes uitbreiden naar meer adverteerders.

Wat gebeurt er met de targetingfuncties op basis van AI voor slimme display-campagnes?

Targetingfuncties op basis van AI zijn nu beschikbaar als geoptimaliseerde targeting. Als u het gedeelte Targeting bereikt wanneer u de campagne maakt, wordt daarin aangegeven dat uw campagne gebruikmaakt van geoptimaliseerde targeting. Net als de functies op basis van AI in slimme display-campagnes kunt u met geoptimaliseerde targeting nieuwe en relevante doelgroepen bereiken die waarschijnlijk converteren. U kunt signalen toevoegen aan geoptimaliseerde targeting (zoals doelgroepsegmenten of zoekwoordsegmenten), maar dat is niet vereist.

Wat gebeurt er met de functie targetinguitbreiding voor standaard display-campagnes?

Targetinguitbreiding is nu beschikbaar als geoptimaliseerde targeting. Net als targetinguitbreiding kijkt geoptimaliseerde targeting naar alle doelgroepsegmenten die u heeft toegevoegd aan uw targeting. Deze worden gebruikt als uitgangspunt om nieuwe en relevante doelgroepen te vinden voor de campagne. Daarnaast kan geoptimaliseerde targeting ook naar doelgroepsegmenten zoeken die buiten uw geselecteerde doelgroepsegmenten vallen als er een mogelijkheid voor betere prestaties is.

Laat geoptimaliseerde targeting mijn bestaande besturingselementen voor merkveiligheid intact?

Geoptimaliseerde targeting houdt uw bestaande besturingselementen voor merkveiligheid (zoals contentuitsluitingen) intact. U hoeft geen aanvullende wijzigingen aan te brengen in uw besturingselementen voor merkveiligheid als u geoptimaliseerde targeting gebruikt.

Kan ik de instellingen voor geoptimaliseerde targeting bewerken met de Google Ads API of Google Ads Editor?

In een toekomstige versie van de Google Ads API en de Google Ads Editor kunt u geoptimaliseerde targeting toevoegen aan uw campagnes (net als wanneer u campagnes rechtstreeks maakt in Google Ads).