Een display-campagne maken

Alle slimme display-campagnes in uw account worden automatisch omgezet. U hoeft daar zelf niets voor te doen. Ook zou de migratie geen schommelingen moeten veroorzaken in de prestaties van uw campagne. Meer informatie over (onlangs vereenvoudigde) display-campagnes
Opmerking: Google verbetert het introductieproces voor nieuwe gebruikers. Daarom krijgen nieuwe Google Ads-gebruikers mogelijk een geüpdatete workflow. De onderstaande content is van toepassing op Google Ads-gebruikers die hun Google Ads-account al hebben gemaakt en daarop zijn ingelogd. In 2023 wordt deze pagina geüpdatet met meer informatie.
Met display-campagnes kunt u een relevante doelgroep bereiken met visueel aantrekkelijke advertenties die mensen te zien krijgen wanneer ze browsen door miljoenen websites, apps en property's van Google (zoals YouTube) om uw marketingdoelen te behalen.
Responsieve display-advertenties zijn de belangrijkste indeling voor display-campagnes en worden op een groot aantal property's weergegeven

Een display-campagne is een campagnetype dat beschikbaar is in Google Ads.

Voordelen

• Bereik relevante mensen op meerdere plaatsen: Met display-campagnes kunt u mensen uit de hele wereld bereiken op vele websites en in apps, en in property's die eigendom zijn van Google. Zo kunt u uw bereik vergroten en ervoor zorgen dat u zichtbaar blijft voor uw doelgroep, ook buiten Google Zoeken.
  • Ontwikkel campagnes rond uw doelen: Stimuleer verkopen, leads en websiteverkeer en bouw bekendheid en overweging op voor uw bedrijf, product of service.
  • Gebruiksgemak: Display-campagnes maken gebruik van geavanceerde oplossingen die worden aangestuurd door AI van Google voor targeting, bieden en indelingen om een nieuwe of bestaande doelgroep te bereiken. Op die manier kan uw campagne moeiteloos de beste campagneresultaten leveren. AI van Google werkt met de meeste display-functies, zoals Slim bieden, geoptimaliseerde targeting en responsieve display-advertenties.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

1. Een nieuwe display-campagne maken

U maakt eerst een nieuwe campagne in uw Google Ads-account en selecteert hier een doel voor. Het doel dat u selecteert, moet aansluiten bij het doel dat u met uw campagne wilt bereiken. Als u bijvoorbeeld mensen wilt aanmoedigen uw website te bezoeken, selecteert u Websiteverkeer als u de campagne maakt.

Een nieuwe campagne maken en een doel instellen

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Selecteer de plusknop en dan Nieuwe campagne.
  5. Kies Sales, Leads, Websiteverkeer of Merkbekendheid en bereik.
    • Als u geen doel in gedachten heeft, kunt u ook Campagne maken zonder vooraf ingesteld doel selecteren.
  6. Selecteer Display als campagnetype.
  7. Selecteer Standaard display-campagne als campagnesubtype.
  8. Vul de URL in van de website van uw bedrijf.
  9. Vul een naam in voor de campagne.
  10. Selecteer Doorgaan.

2. Uw campagne-instellingen selecteren

Met uw campagne-instellingen kunt u de locaties en talen kiezen voor de weergave van uw advertenties. U kunt ook aangeven hoe vaak u uw advertenties aan dezelfde klant wilt tonen, u afmelden voor de weergave van uw advertenties bij content die niet aansluit bij uw merk, en de start- en einddatums instellen voor uw campagne.

Locaties en talen kiezen

1. Selecteer de geografische locaties waar u uw advertenties wilt weergeven of de plaatsen die u wilt uitsluiten. Meer informatie over targeting op locatie
    • Het kan handig zijn om locaties uit te sluiten als u een groter gebied target en een locatie binnen dat gebied wilt vermijden. U kunt bijvoorbeeld besluiten heel Nederland te targeten, met uitzondering van een bepaalde provincie of stad.
  2. Geef de talen op die u wilt targeten. De advertenties die u maakt, moeten overeenkomen met de talen die u target. Meer informatie over targeting op taal

Aanvullende campagne-instellingen

Advertentieroulatie: Geef advertenties weer die naar verwachting meer klikken of conversies opleveren. U kunt ervoor kiezen om de roulatie voor uw beste advertenties te optimaliseren (aanbevolen voor de meeste campagnes) of om advertenties voor onbepaalde tijd te rouleren. Voor sommige campagnetypen kunt u er ook voor kiezen te optimaliseren voor conversies of om gelijkmatig te rouleren.

Advertentieplanning: Stel een advertentieplanning in om te beperken wanneer uw advertenties kunnen worden weergegeven. Uw advertenties worden alleen gedurende deze tijden weergegeven.

Apparaten: Met apparaattargeting kunt u kiezen op welke typen apparaten uw advertentie kan worden weergegeven. U kunt advertenties weergeven op alle apparaten of specifieke apparaten targeten (u kunt er bijvoorbeeld voor kiezen uw advertenties alleen op mobiele apparaten weer te geven).

URL-opties voor campagnes: Als u een kliktracker van derden gebruikt of geavanceerde mogelijkheden voor het bijhouden van klikken heeft ontwikkeld, kunt u een aangepaste trackingtemplate toevoegen. Met een trackingtemplate kunt u aanvullende informatie in de URL plaatsen om vast te stellen wat de bron is van een afzonderlijke advertentieklik.

Contentuitsluitingen: Hiermee kunt u zich afmelden voor de weergave van uw advertenties bij content die niet aansluit bij uw merk. U kunt kiezen op basis van digitale contentlabels, gevoelige content of contenttypen.

Dynamische advertenties: Voeg een productfeed toe aan uw campagne, zodat u gepersonaliseerde content kunt weergeven op basis van wat mensen hebben bekeken op uw website of in uw app.

Start- en einddatum: Als u wilt dat uw campagne start of eindigt op een toekomstige datum, kunt u respectievelijk een start- en/of einddatum instellen.

Conversies: Met deze instelling wordt bepaald welke conversieacties worden gerapporteerd in de kolom Conversies voor deze campagne. Als u Slim bieden gebruikt, worden uw biedstrategieën geoptimaliseerd voor deze conversies.

3. Uw budget en biedstrategie instellen

Uw budget is van invloed op hoe vaak en hoe prominent uw advertenties worden weergegeven. Uw biedstrategie bepaalt de manier waarop uw budget wordt uitgegeven. Display-campagnes ondersteunen automatische biedstrategieën en Slim bieden-strategieën die uw biedingen voor u kunnen beheren en waarmee u uw prestatiedoelen kunt behalen.

Een budget en biedstrategie kiezen

1. Vul uw dagbudget in. Dit bedrag is het gemiddelde bedrag dat u elke dag wilt besteden.
  2. Kies uw biedstrategie. Display-campagnes stellen automatisch een biedstrategie voor op basis van uw campagnedoel. Als u geen voorgestelde biedstrategie wilt gebruiken, kunt u handmatig een biedstrategie selecteren:

Lees onze gids voor Slim bieden

4. Een targetingstrategie selecteren

Met display-campagnes kunt u op meerdere manieren mensen bereiken. U kunt het volgende doen:

• Google Ads de best presterende doelgroepsegmenten laten vinden met geoptimaliseerde targeting.
  • Aanvullende criteria zoals doelgroepsegmenten of zoekwoorden (ook wel targetingsignalen genoemd) toevoegen aan geoptimaliseerde targeting om vergelijkbare criteria te vinden voor de weergave van uw advertenties.
  • Of geoptimaliseerde targeting uitzetten en targetingsignalen kiezen die het best bij uw campagne passen.

Targeting instellen

Als u geen targetingsignalen wilt toevoegen, selecteert u Volgende om verder te werken aan uw campagne.

Zo voegt u targetingsignalen toe:

1. Selecteer Targeting toevoegen.
  2. Selecteer uw targetingsignalen.
  3. (Optioneel) Als u geoptimaliseerde targeting wilt uitzetten, voegt u eerst targetingsignalen toe. Daarna vouwt u het gedeelte Geoptimaliseerde targeting uit en deselecteert u het selectievakje naast Geoptimaliseerde targeting gebruiken.
  4. Selecteer Volgende.

Welke targetingoptie is het meest geschikt voor mij?

• U wilt nieuwe en relevante klanten bereiken en werven, én uw doelen behalen: Laat geoptimaliseerde targeting aanstaan. U hoeft geen targetingsignalen toe te voegen.
  • U wilt nieuwe, relevante klanten bereiken en werven, en u heeft specifieke doelgroepsegmenten die u wilt bereiken: voeg targetingsignalen toe aan de campagne en laat geoptimaliseerde targeting aanstaan.
  • U wilt niet zoeken naar nieuwe klanten: zet geoptimaliseerde targeting uit en gebruik uw huidige gegevenssegmenten.

Meer informatie over geoptimaliseerde targeting

5. Responsieve display-advertenties maken

Display-campagnes ondersteunen responsieve display-advertenties. Met responsieve display-advertenties kunt u uw items (afbeeldingen, koppen, logo's, video's en beschrijvingen) uploaden. AI van Google maakt vervolgens automatisch advertentiecombinaties voor websites, apps, YouTube en Gmail.

U kunt de effectiviteit van uw advertenties verbeteren met de upload van:

• 5 of meer afbeeldingen
  • 2 of meer logo's
  • 5 koppen
  • 5 beschrijvingen
  • Een video

Als u meer controle wilt hebben over het advertentiemateriaal van uw display-campagnes, kunt u ook uw eigen beeldadvertenties maken en uploaden.

Selecteer Toevoegen aan advertentiegroep als u klaar bent. Daarna kunt u een nieuwe responsieve display-advertentie toevoegen aan dezelfde campagne of de optie Volgende kiezen om uw campagne af te maken.

Meer informatie over hoe u responsieve display-advertenties maakt.

6. Uw campagne controleren

Op de pagina Controleren kunt u alle instellingen nog eens nalopen.

U kunt hier potentiële problemen oplossen die worden beschreven in meldingen. Klik in de melding op Dit probleem oplossen.

Als u een melding krijgt over een probleem waardoor een campagne wordt geblokkeerd, kunt u uw campagne pas publiceren nadat het probleem is opgelost.

Selecteer Campagne publiceren als u klaar bent om te publiceren.

En nu?

Nadat u uw campagne heeft ingesteld, kan het enkele dagen duren voordat uw advertenties worden getoond. Advertenties worden doorgaans goedgekeurd binnen één werkdag. Het kan tot 72 uur duren voordat de rapportage voor display-campagnes verschijnt in uw Google Ads-account.

Het kan enige tijd duren voordat uw biedstrategie de prestaties 100% heeft geoptimaliseerd. Als u in de eerste 14 dagen van de campagne niet de gewenste resultaten vindt, kunt u uw bod verhogen of uw biedstrategie updaten naar Aantal conversies maximaliseren. Zorg ook dat er voldoende budget is voor uw campagne.

Gebruik de Prestatieplanner als uw campagne minimaal een week live is. De Prestatieplanner gebruikt historische gegevens voor uw campagne en biedt actiegerichte aanbevelingen voor toekomstige campagnes. U kunt de beschikbare marge gebruiken, verschillende biedings- en budgetscenario's simuleren, conversies voorspellen, groei maximaliseren, seizoensinvloeden evalueren en de efficiëntie van uw campagne vergroten. Of nog beter, u kunt de Prestatieplanner gebruiken om meerdere display-campagnes tegelijk te onderzoeken.

Klaar om aan de slag te gaan?

Maken in uw account