Om Performance Max-kampanjer

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

Med den nye målbaserte kampanjetypen Performance Max får de som bruker resultatbasert annonsering, tilgang til hele Google Ads-beholdningen fra én enkelt kampanje. Denne kampanjetypen utfyller søkeordbaserte søkekampanjer, slik at du kan finne flere konverterende kunder i alle Google-kanaler, for eksempel på YouTube, i Displaynettverket, Søk, Discover, Gmail og Maps.

Med Performance Max kan du oppnå bedre resultater med utgangspunkt i konverteringsmålene du har angitt. På denne måten kan du få flere konverteringer og høyere verdi ved å optimalisere resultatene med smart budgivning – i alle kanaler og i sanntid. I Performance Max-kampanjer blir Googles automatiseringsteknologi kombinert med blant annet budgivning, budsjettoptimalisering, målgrupper, reklamer og attribusjon. Alt bygger på det spesifikke markedsføringsmålet ditt (f.eks. mål-CPA eller mål-ROAS) samt reklameelementer, målgruppesignaler og datafeeder du eventuelt legger til.

Merk: Performance Max vises som kampanjealternativ hvis annonseringsmålet ditt er «Salg», «Potensielle salg» eller «Lokale butikkbesøk og lokal markedsføring».
Performance Max-kampanjemål

Fordeler

Fordel 1: Få tilgang til nye målgrupper i alle Google-kanaler og -nettverk. Fordel 2: Oppnå bedre resultater i tråd med målene dine. Fordel 3: Få mer forståelig statistikk.
  Fordel 4: Styr automatiseringen med inndataene fra kampanjen din. Fordel 5: Få enklere kampanjeadministrering og annonseoptimalisering.

Performance MAX - unlock audiences iconFinn flere konverterende kunder

• Tilpass målene som er viktige for bedriften din, og oppnå flest mulig konverteringer eller høyest mulig konverteringsverdi.
  • Med Performance Max kan du få kontakt med kunder i alle Googles kanaler.
  • Ved hjelp av målgruppesignaler kombineres Googles kunnskap om kundenes intensjoner og hva de foretrekker, med informasjon du selv oppgir. På denne måten kan du med Performance Max avdekke nye kundesegmenter du kanskje ikke hadde forventet.

Performance MAX - better performance iconOppnå høyere verdi

• Med databasert attribusjon i flere kanaler finjusteres kampanjen ved hjelp av optimalisering basert på kontaktpunktene som bidrar til at kundene konverterer.
  • Vi bruker maskinlæring for å finne ut nøyaktig hvilke kombinasjoner av annonser, målgrupper og reklamer som fungerer best for deg.

Performance MAX - insights iconFå detaljert statistikk

• På grunnlag av rapporteringen om elementer i Performance Max-kampanjer kan du danne deg et bilde av hvilke reklamer som har innvirkning på resultatene, og du kan optimalisere reklamene for å øke avkastningen.
  • Med ny statistikk, som for eksempel stigende søketrender, kan du få bedre forståelse av endringer i resultatene. Du får også et bedre beslutningsgrunnlag for de overordnede strategiene i bedriften.

Bruksområde

Performance Max er det beste alternativet når du

• har spesifikke annonserings- og konverteringsmål (f.eks. å øke nettsalget eller antallet potensielle salg)
  • ønsker å oppnå best mulig resultater med kampanjen din, og ikke er bundet av begrensninger for hvilke kanaler annonsene kan vises i
  • ønsker å få enkel tilgang til alle Googles annonseringskanaler ved hjelp av én enkelt kampanje
  • ønsker å oppnå høyere rekkevidde og konverteringsverdi sammenlignet med søkeordbaserte søkekampanjer

Google Ads-automatisering

Google Ads-automatisering bidrar til å skape vekst i bedriften din ved hjelp av maskinlæring. Dette kombineres med informasjon du oppgir, som for eksempel budsjettet ditt, forretningsmålene dine og hvilke konverteringer du ønsker å måle. På dette grunnlaget avdekker Google Ads-automatiseringen potensielle kunder for målene dine. Vi viser annonsen som passer best, med det optimale budet, slik at du oppnår best mulig kampanjeresultater.

Ved hjelp av smart budgivning kombinert med attribusjonsteknologi blir det enklere å optimalisere kampanjen din i hele Google-beholdningen og fastsette bud i auksjonene der sannsynligheten er størst for at du når forretningsmålene dine. Maskinlæringen vår fungerer enda bedre når du legger til målgruppesignaler i Performance Max-kampanjene.

Dine bidrag til kampanjene

Med Performance Max optimaliseres bud og plasseringer ved hjelp av maskinlæring for at du skal oppnå konverteringer eller konverteringsverdi i tråd med målene du har satt deg. Samtidig bidrar du selv i stor grad til å styrke kampanjeresultatene, for eksempel med målgruppesignaler (deriblant kundedataene dine) og tekst, bilder og video av høy kvalitet. Du kan også gi viktig informasjon om hvilke typer konverteringer som er mest verdifulle for bedriften din, ved å bruke konverteringsverdier og angi verdiregler. Ved hjelp av innstillingene for merkevaresikkerhet på kontonivå i Google Ads kan du også angi bestemte typer innhold som du ikke ønsker at annonsene dine skal vises i.

Slik fungerer Performance Max med søkekampanjer eller søkeord i kontoen din

• Performance Max-kampanjer fungerer som et supplement til de eksisterende søkekampanjene dine, og søkeordmålrettingen du har valgt, respekteres.
  • Hvis brukerens søk er identisk med et kvalifisert søkeord for søkeannonsering av en hvilken som helst samsvartype i kontoen din, blir søkekampanjen din prioritert fremfor Performance Max-kampanjen.
  • Hvis søket ikke er identisk med et kvalifisert søkeord, velges kampanjen eller annonsen med høyest annonserangering, som vurderer reklamens relevans og resultat.
  • Noen ganger kan det hende du ser eksisterende søkeord i Performance Max-kampanjen i stedet for i søkekampanjen på grunn av at søkeordene ikke er kvalifisert for visning. Et søkeord for søkeannonsering er ikke kvalifisert for å utløse en annonse hvis
    • kampanjen begrenses av budsjettet
    • søkeordet har lavt søkevolum
    • ingen reklamer eller landingssider i annonsegruppen er godkjent
    • målrettingen for kampanjen eller annonsegruppen ikke oppfylles

Annonsører som har en Google Merchant Center-feed

Kvalifikasjonskrav og andre krav som stilles til forhandlere med en Merchant Center-feed:
  • Alle annonsører som har en Merchant Center-feed, kan opprette Performance Max-kampanjer.
  • Du kan opprette opptil hundre Performance Max-kampanjer i Google Ads-kontoen din. For å oppnå best mulig resultater anbefaler vi at du samler Performance Max-kampanjene dine når det lar seg gjøre.
  • I Europa kan Performance Max-kampanjer brukes sammen med alle tjenester for prissammenligning. Annonsene vises på de vanlige søkeresultatsidene og på andre sider som er valgt av tjenesten for prissammenligning.
Merk: Annonsører med en Merchant Center-feed trenger ikke å sende inn reklameelementer for å kunne kjøre Performance Max-kampanjer. Vi anbefaler likevel at du legger til reklameelementer, for at kampanjen skal vises på så mange plattformer som mulig, slik at du oppnår optimale resultater. Annonser kan genereres automatisk på dine vegne.
Slik integrerer du med tredjepartsplattformer:

Annonsører med målet «Butikkbesøk»

Her er noen påminnelser for annonsører med målet «Butikkbesøk»:

• Alle annonsører som har konfigurert butikkbesøk, lokale anrop eller veibeskrivelser som konverteringsmål, kan opprette Performance Max-kampanjer.
  • Kampanjer der lokale butikkbesøk er det eneste målet, tilbys i betaversjon frem til 2022.
  • Annonsører som tidligere har brukt lokale kampanjer, kan fortsette å optimalisere for mål utenfor nettet med Performance Max-kampanjer uten at det kreves ekstra budsjett eller beholdning.

Linker til beslektet innhold