Over Performance Max-campagnes

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Performance Max is een nieuw op doelen gebaseerd campagnetype waarmee prestatiegebaseerde adverteerders vanuit één campagne toegang hebben tot hun hele Google Ads-voorraad. Dit type campagne is een aanvulling op uw campagnes in het zoeknetwerk die op zoekwoorden zijn gebaseerd, zodat u meer conversies kunt behalen voor klanten via alle kanalen van Google, zoals YouTube, Display, Zoeken, Discover, Gmail en Maps.

Met Performance Max kunt u de prestaties verbeteren op basis van uw ingevoerde conversiedoelen: u vergroot het aantal conversies en de waarde door de prestaties in realtime en voor verschillende kanalen te optimaliseren met Slim bieden. Performance Max gebruikt AI van Google voor onder andere bieden, budgetoptimalisatie, doelgroepen, advertentiemateriaal en attributie. Ze worden allemaal ingezet op basis van uw specifieke advertentiedoel (bijvoorbeeld een CPA- of ROAS-doel) en de componenten voor advertentiemateriaal, doelgroepsignalen en optionele datafeeds die u aanlevert.

Opmerking: Performance Max wordt als campagnetype getoond als uw advertentiedoel Verkoop, Leads, Websiteverkeer of Lokale winkelbezoeken en promoties is.
Doelen voor campagnes voor maximale prestaties

Op deze pagina

Voordelen

Voordeel 1: Bereik nieuwe doelgroepen via de kanalen en netwerken van Google. Voordeel 2: Zorg voor betere prestaties ten opzichte van uw doelen. Voordeel 3: Krijg meer transparante inzichten.
  Voordeel 4: Stuur automatisering aan met uw campagne-invoer. Voordeel 5: Vereenvoudigd campagnebeheer en uw advertenties makkelijk optimaliseren.

Performance MAX - unlock audiences iconBereik meer klanten die conversies genereren

• U kunt de doelen aanpassen die belangrijk zijn voor uw bedrijf en het aantal conversies of de conversiewaarde maximaliseren.
  • Met Performance Max kunt u klanten bereiken via de kanalen van Google.
  • Met de realtime inzichten van Google in de intenties en voorkeuren van consumenten in combinatie met uw invoer aan de hand van doelgroepsignalen kunt u met Performance Max nieuwe klantsegmenten aanboren die u misschien niet had verwacht.

Performance MAX - better performance iconBehaal meer waarde

• Data-driven attributie via meerdere kanalen wordt geoptimaliseerd voor de meest incrementele contactpunten die klanten naar een conversie leiden.
  • AI van Google wordt gebruikt om nauwkeurigere voorspellingen te doen over de combinaties van advertenties, doelgroepen en advertentiemateriaal die het best presteren.

Performance MAX - insights iconOntdek uitgebreide inzichten

• Aan de hand van itemrapportage voor Performance Max kunt u bepalen welk advertentiemateriaal de prestaties beïnvloedt en het advertentiemateriaal van campagnes optimaliseren om de ROI te verhogen.
  • Nieuwe inzichten, zoals opkomende zoektrends, kunnen u inzicht geven in wijzigingen in de prestaties en kunnen uw bredere bedrijfsstrategie ondersteunen.

Wanneer gebruiken

In de volgende gevallen is Performance Max de beste optie:

• U heeft specifieke advertentie- en conversiedoelen, zoals online verkopen stimuleren of leads genereren.
  • U wilt uw campagneprestaties maximaliseren en wordt niet beperkt door het kanaal waarin uw advertenties worden getoond.
  • U wilt met één campagne makkelijk toegang hebben tot alle advertentiekanalen van Google.
  • U wilt naast op zoekwoorden gebaseerde campagnes in het zoeknetwerk extra bereik en conversiewaarde realiseren.

AI van Google

AI van Google gebruikt Performance Max om uw campagneprestaties te maximaliseren. U voegt uw kennis toe, zoals budget, bedrijfsdoelen en conversies die u wilt meten. AI van Google zoekt dan potentiële klanten voor uw doelen en geeft de meest geschikte advertentie weer met het optimale bod om de campagneprestaties te maximaliseren.

Door de combinatie van Slim bieden en attributietechnologie kunt u de beste opties voor uw campagne bepalen voor alle Google-voorraad en kunt u biedingen bepalen voor de veilingen waarmee u de meeste kans heeft dat u in realtime uw bedrijfsdoelen behaalt. AI van Google wordt verbeterd als u doelgroepsignalen aan uw Performance Max-campagne toevoegt.

Automatische componenten zijn een instelling op campagneniveau waarmee u extra tekstcomponenten kunt maken. Deze componenten verschijnen in de instellingen op campagneniveau wanneer accounts aan de bèta worden toegevoegd. Vind meer informatie over automatische componenten.

Opmerking: Als Uitbreiding van uiteindelijke URL aanstaat, kan Google uw uiteindelijke URL vervangen door een relevantere landingspagina op basis van de zoekopdracht van de gebruiker. Google maakt dan een dynamische kop, beschrijving en extra componenten die passen bij de content op uw landingspagina. Vind meer informatie over automatische componenten.

Campagne-input

Performance Max gebruikt AI van Google voor optimalisatie van biedingen en plaatsingen om conversies of conversiewaarde voor uw doelen te stimuleren. Tegelijkertijd kunt u belangrijke informatie invoeren, zoals doelgroepsignalen (waaronder uw klantgegevens) en tekst, afbeeldingen en video's van hoge kwaliteit die uw campagneprestaties verbeteren. U kunt ook belangrijke informatie geven over de waardevolste conversietypen voor uw bedrijf door conversiewaarden toe te passen en waarderegels in te stellen. Er zijn ook instellingen voor merkveiligheid op accountniveau beschikbaar zodat u Google Ads kunt laten weten bij welke typen content u uw advertenties niet wilt tonen.

Hoe Performance Max werkt met campagnes in het zoeknetwerk of zoekwoorden voor het zoeknetwerk in uw account
  • Performance Max is een aanvulling op bestaande campagnes in het zoeknetwerk en respecteert uw zoekwoordtargeting.
  • Als de zoekopdracht van de gebruiker identiek is aan een geschikt zoekwoord voor het zoeknetwerk van een willekeurig zoektype in uw account, krijgt de campagne in het zoeknetwerk voorrang boven Performance Max.
  • Als de zoekopdracht niet identiek is aan een geschikt zoekwoord voor het zoeknetwerk, wordt de campagne of advertentie met de hoogste advertentierangschikking geselecteerd. Hierbij wordt rekening gehouden met de relevantie en prestaties van het advertentiemateriaal.
  • Soms worden bestaande zoekwoorden getoond in Performance Max in plaats van in campagnes in het zoeknetwerk omdat de geschiktheid kan verschillen. In deze gevallen komt een zoekwoord voor het zoeknetwerk niet in aanmerking om een advertentie te activeren:
    • De campagne wordt beperkt door het budget.
    • De campagne heeft de status Laag zoekvolume.
    • Al het advertentiemateriaal of alle landingspagina's voor de advertentiegroep zijn afgekeurd.
    • Er is niet aan alle targeting van de campagne of advertentiegroep voldaan.
  • Voor zoekthema's geldt dezelfde prioriteit als voor zoeken op woordgroep en voor brede zoekwoorden. Vind meer informatie over zoekwoordprioriteit in een Google Ads-account.
Voor adverteerders met een doel voor online verkoop die een Merchant Center-feed gebruiken

Voordat u begint

Opmerking: Adverteerders met een Merchant Center-feed hoeven geen componenten voor advertentiemateriaal te leveren om een Performance Max-campagne te starten. We raden u wel aan om componenten voor advertentiemateriaal aan te leveren, zodat uw campagne op verschillende platforms maximaal zichtbaar is en optimaal presteert. Advertenties kunnen automatisch namens u worden gegenereerd.
Integratie met platforms van derden:

Opmerking:

• U kunt maximaal 100 Performance Max-campagnes maken in uw Google Ads-account. Voor optimale prestaties raden we u aan om uw Performance Max-campagnes waar mogelijk samen te voegen.
  • In Europa kunt u Performance Max-campagnes gebruiken met elke service voor prijsvergelijking (Comparison Shopping Service, CSS) waarmee u werkt. De advertenties worden getoond op algemene pagina's met zoekresultaten en op alle andere platforms waarvoor de CSS is aangemeld.
Voor adverteerders met winkeldoelen

Hier volgen enkele belangrijke punten voor adverteerders met winkeldoelen:

• Elke adverteerder die winkeldoelen en lokale contacten of routebeschrijvingen heeft ingesteld als conversiedoel, kan een Performance Max-campagne maken.
  • Adverteerders die eerder lokale campagnes hebben gebruikt, kunnen hun campagnes blijven optimaliseren voor offline doelen met Performance Max-campagnes. Daarvoor is geen extra budget of voorraad nodig.

Voor adverteerders met reisdoelen

Performance Max-campagnes voor reisdoelen zijn de makkelijkste manier voor prestatiegebaseerde hoteladverteerders om advertenties te tonen op alle Google-services. Daardoor kunnen adverteerders makkelijk accommodatiespecifieke componentengroepen maken en hun prestaties maximaliseren met Google Ads.