Gjør endringer med masseopplastinger

Innføring i masseopplastinger

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

Med masseopplastinger kan du gjøre effektive endringer i Google Ads-kontoene dine. Denne funksjonen er tidsbesparende fordi du kan laste ned malbaserte rapporter i regnearkformat, gjøre endringer i ordrelinjer uten nett og deretter laste opp disse endringene til kontoen eller managerkontoen din på nytt. Hvis du bruker en managerkonto, kan du laste opp ett enkelt regneark som har innvirkning på alle kontogruppene du velger under hierarkiet av managerkontoer.

På denne måten kan du gjøre masseendringer umiddelbart hvis du oppdager problemer eller muligheter i dataene. Nedenfor forklarer vi hvordan du laster ned, redigerer og laster opp regneark.

Eksempel

Anny selger sportsutstyr i nettbutikken sin. Hun har tusenvis av søkeord som er spredt over flere titalls annonsegrupper. Tidligere brukte hun regneark og en egen formel for å gjøre endringer i budene, og skrev dem deretter manuelt inn i Google Ads-kontoen sin. Med masseopplastinger kan hun laste ned et regneark med søkeordene sine, endre budene ved å bruke sin egen formel i regnearket, og deretter laste opp det samme regnearket direkte til Google Ads-kontoen.

Når Anny laster opp det redigerte regnearket, kan hun ta en forhåndstitt på eventuelle endringer, få informasjon om mulige feil og bruke endringene når hun er klar – alt på samme fane. Hun kan også dele forhåndsvisningen med kolleger hvis hun ønsker tilbakemelding fra dem.

Trinn 1: Last ned regneark for redigering

Når du skal opprette et regneark du kan laste opp, har du to alternativer. Det første alternativet er å laste ned en rapport som inneholder de eksisterende dataene dine i Google Ads. Dette er nyttig hvis du har tenkt å gjøre endringer i ordrelinjer i eksisterende data. Det andre alternativet er å opprette et regneark fra grunnen av ved å bruke de støttede kolonneoverskriftene i Google Ads. Dette kan være nyttig hvis du lager noe nytt (du oppretter f.eks. mange nye kampanjer) i stedet for å gjøre endringer i ordrelinjer for noe som allerede eksisterer (f.eks. hvis du skal gjøre nøyaktige budjusteringer i en gruppe med eksisterende kampanjer).

Alternativ 1: Last ned regnearket direkte fra Google Ads-kontoen

Vi anbefaler på det sterkeste at du laster ned regnearket fra Google-kontoen din. Du får da de redigerbare kolonnene du trenger, pluss at kolonnene fylles ut med eksisterende data. Du kan dermed gjøre enkle endringer i ordrelinjer i dataene dine, i stedet for manuelt å måtte importere dataene som kreves for å gjøre endringer.
Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen. Klikk så på Kampanjer, Annonsegrupper, Annonser eller Produktgrupper.
    • Du kan også klikke på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen. Klikk så på Søkeord for søkeannonsering (avhengig av hvilke endringer du ønsker å gjøre).
  3. Klikk på nedlastingsikonet Download, og velg Flere alternativer nederst på rullegardinmenyen.
  4. Velg ønsket format for regnearket.
  5. Merk av i avmerkingsboksen for Redigerbare kolonner for masseopplasting.
  6. Klikk på Last ned.

Prøv nå

Merk: Når du laster ned en rapport, inneholder den kanskje ikke alle feltene du kan endre. Gå gjennom listen over kolonner som støttes, for å se alle de redigerbare kolonnene som kan endres gjennom masseopplasting.

Alternativ 2: Last ned eller opprett en regnearkmal

Selv om det første alternativet ofte er det beste valget, finnes det situasjoner der det å laste ned de eksisterende dataene ikke er nyttig med tanke på det aktuelle bruksområdet. Det kan være enklere å begynne med en tom mal og fylle ut de nødvendige endringene på egen hånd. (Det kan være lurt hvis du for eksempel skal opprette nye kampanjer.) Hvis det er målet ditt, kan det være mer effektivt å laste ned en ferdiglaget mal eller opprette din egen mal.
Last ned en forhåndslaget mal som passer til bruksområdet ditt, fra Maler-siden, og lagre det opprinnelige regnearket du lastet ned.
Merk: Vi anbefaler at du alltid lagrer en kopi av den opprinnelige rapporten du lastet ned, i tilfelle du senere skulle få behov for å se hvilke innstillinger du brukte før du gjorde endringer.

Gå videre til det andre trinnet: Formatér regneark