Over aangepaste experimenten

Met aangepaste experimenten kunt u wijzigingen aanbrengen en testen in uw campagnes in het zoeknetwerk en display-campagnes. U kunt uw resultaten meten en inzicht krijgen in de impact van uw wijzigingen voordat u ze toepast op een campagne.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe aangepaste experimenten werken. Lees Een aangepast experiment instellen als u klaar bent om aan de slag te gaan.

Opmerking: Als u de Google Ads API gebruikt, verandert er niets aan de workflow. U blijft dan concepten en experimenten gebruiken.

Hoe aangepaste experimenten werken

Met aangepaste experimenten kunt u aangepaste experimentcampagnes maken om te testen hoe uw wijzigingen presteren ten opzichte van de oorspronkelijke campagne.

1. Stel een aangepast experiment in. Als u een experiment instelt, kunt u aangeven hoelang het experiment moet duren en hoeveel van het verkeer (en het budget) van de oorspronkelijke campagne u aan het experiment wilt toewijzen.
  2. Houd uw aangepaste experimenten bij. Tijdens de uitvoering van het experiment kunt u de prestaties ervan bijhouden en vergelijken met de oorspronkelijke campagne. Als u wilt, kunt u de datums van het experiment wijzigen om het vroegtijdig te beëindigen.
  3. Pas uw aangepaste experiment toe. Als het experiment beter presteert dan de oorspronkelijke campagne, kunt u het experiment toepassen op de oorspronkelijke campagne (handmatig of automatisch). U kunt het experiment ook converteren naar een nieuwe campagne met dezelfde datums en hetzelfde budget als de oorspronkelijke campagne en de oorspronkelijke campagne onderbreken.

Aandachtspunten

Aangepaste experimenten zijn alleen beschikbaar voor campagnes in het zoeknetwerk en display-campagnes. U kunt geen aangepaste experimenten maken voor app- of Shopping-campagnes. Experimenten voor app-componenten zijn beschikbaar voor app-campagnes. Ontdek meer informatie over hoe u een nieuw experiment voor app-componenten maakt.

Functies die niet worden ondersteund door aangepaste experimenten

Aangepaste experimenten ondersteunen over het algemeen dezelfde functies als campagnes, maar er zijn een paar uitzonderingen:

Voordelen

Vereenvoudigde workflow: U selecteert het experimenttype en maakt sneller aangepaste experimenten. U kunt kiezen uit de volgende opties:

• Advertentievarianten: laat tekstadvertenties of responsieve zoekadvertenties lopen voor uw campagnes of uw hele account.
  • Aangepast: maak een experiment voor het zoeknetwerk of het Display Netwerk.
  • Selecteer de oorspronkelijke campagne, pas variabelen aan in de testcampagne en voer het experiment uit.
  • Video: test videocomponenten in uw videocampagnes.

Overzichtelijkere rapportage: Neem rapporten over al uw experimenten door op de pagina Experimenten. U kunt het volgende doen:

• Bekijk alle experimenten voor advertentievarianten in één tabel, waaronder experimenten voor het zoeknetwerk en het Display Netwerk.
  • Bekijk alle andere statistieken in een overzichtstabel waarin de prestaties van de oorspronkelijke campagne en de experimentcampagne worden vergeleken. U hoeft dus niet meer heen en weer te gaan om statistieken te vergelijken.
  • Kies maximaal 2 belangrijke successtatistieken en krijg rapporten op maat.
  • Gebruik de experimentspecifieke datumkiezer voor meer inzicht in welke datums worden gebruikt om prestaties te vergelijken.

Experimentenbeheer: Navigeer door campagnebeheertabellen voor oorspronkelijke campagnes en testcampagnes.

• Navigeer door gegevens op campagne-, advertentiegroep- of advertentiemateriaalniveau (waaronder reguliere kolommen zoals de wijzigingsgeschiedenis) zodat u variaties in de prestaties nauwkeuriger kunt analyseren.
  • Bewerk of update experimentvariabelen vanuit de tabel voor campagnebeheer.

Als u uw advertentiemateriaal voor zoekadvertenties wilt testen, raden we u aan advertentievarianten te gebruiken. Lees Een video-experiment maken als u videoadvertentiemateriaal wilt testen.

Voorbeeld

Anthony en zijn baas overwegen de biedingen voor hun campagne te wijzigen. Ze willen echter zeker weten dat deze wijzigingen de prestaties verbeteren. Anthony maakt een nieuw experiment met aangepaste doel-ROAS-biedingen en voert dit experiment een maand uit. De resultaten aan het einde van de maand tonen aan dat de prestaties zijn verbeterd na het wijzigen van de biedingen. Het experiment is daarom automatisch toegepast op de oorspronkelijke campagne.