Ofte stillede spørgsmål om iOS 14-relaterede ændringer

I denne artikel kan du se svar på ofte stillede spørgsmål om ændringerne af Apples politik vedrørende gennemsigtighed vedrørende appsporing (ATT, App Tracking Transparency) og om produktændringernes mulige konsekvenser for Google Ads-annoncører. De fleste annoncører bliver ikke berørt af disse ændringer. Få flere oplysninger om opdateringer af kampagnemåling for iOS 14

Rapportering

Hvad er forskellen på den aktuelle rapportering for appkampagner og SKAdNetwork-rapporten, og hvad der er tilgængeligt i rapporter for apptilskrivningspartnere?

Fra og med den 30. april 2021 er SKAdNetwork-rapporter tilgængelige for alle annoncører med appkampagner. SKAdNetwork-rapportering er en af flere datakilder, man kan overveje i forbindelse med kampagnerapportering. Sammenlignet med Googles konverteringsmodellering har SKAdNetwork væsentlige forskelle i den underliggende logik og indstillinger, som kan medføre rapporteringsafvigelser mellem de 2 metoder.

Vi udvider vores integrationer med SKAdNetwork-data for at forbedre kvaliteten og konsistensen af vores modellerede rapportering i Google Ads-brugerfladen. Et vist niveau af afvigelse mellem de to metoder er dog normalt og må forventes. Få flere oplysninger om disse 2 metoder og optimale løsninger for iOS-appkampagner.

Apptilskrivningspartnere har adgang til de samme oplysninger vedrørende SKAdNetwork-konverteringer og konverteringer for appkampagner. Apptilskrivningspartnere modtager dog ikke tilskrivningskrav vedrørende modellerede konverteringer, så der vil være forskelle på rapporteringen for appkampagner, SKAdNetwork og apptilskrivningspartnere.

Hvilke rapporteringsoplysninger kan jeg forvente for konverteringsdata, der registreres via de nye webadresseparametre?

Konverteringsdata, der måles med de nye parametre, rapporteres med samme granularitetsniveau som med GCLID-parameteren på individuelt niveau takket være teknikker til konverteringsmodellering. Få flere oplysninger om opdateringer af kampagnemåling for iOS 14

Er der risiko for længere forsinkelser for nogle af mine appkampagner i iOS på grund af konverteringsmodellering?

Ja. Det forventes, at der kan gå op til 5 dage, før der vises modellerede konverteringer for appkampagner. Denne modelleringsforsinkelse kommer oven i de eksisterende konverteringsforsinkelser. Vær også opmærksom på, at rapportering af nylig kampagneeffektivitet påvirkes af modelleringsforsinkelser, og at du fortsat skal være forberedt på udsving i effektiviteten.

Konverteringssporing

Hvordan fungerer de nye webadresseparametre, hvis annonceinteraktionen forekommer på et website, der ikke tilhører Google? Skal annoncøren så selv sende parameteren til Google?

Når et eller flere af Googles førstepartstags er implementeret på et website, overføres den korrekte parameter via disse tags, når det registreres, at annonceinteraktionen stammer fra iOS 14-trafik. Få flere oplysninger om opdateringer af kampagnemåling for iOS 14

Hvornår bruges disse nye webadresseparametre?

Disse nye webadresseparametre kan blive vist, når en annonce vises på en berørt iOS-platform, og der sker en efterfølgende konvertering på nettet. De nye webadresseparametre kan også blive vist, når en annonce bliver vist på nettet efterfulgt af konverteringer i en app (via brug af dybe links).

Hvordan tester jeg, at den nye webadresseparameter fungerer?

I en Google-app skal du klikke på en annonce, som fører dig videre til et website. Tjek, om parameteren "?wbraid=" vises i webadressen.

Hvordan fungerer SKAdNetwork-konverteringsværdier sammen med appkampagner?

Konfiguration af dit SKAdNetwork-konverteringsværdiskema kan hjælpe dig med at måle effektiviteten af hændelser i apps og mere effektivt optimere dine kampagner til handlinger efter installation eller et mål for dit annonceafkast.

Du kan konfigurere dit skema til konverteringsværdi via Google Analytics 4, en Google-godkendt apptilskrivningspartner eller Google Ads API direkte. Vi anbefaler på det kraftigste, at annoncører vælger ét sted at konfigurere deres skema for konverteringsværdi. Skemaer for konverteringsværdier, der er oprettet via Google Analytics 4, kan eksporteres ved hjælp af Admin API. Vi har også planer om at introducere muligheden for at bruge dit skema til at forbedre optimeringen af dine appkampagner for målpris pr. handling og mål-ROAS. Dette er i øjeblikket tilgængeligt i en begrænset betaversion.

Få oplysninger om, hvordan du konfigurerer dit skema for SKAdNetwork-konverteringsværdier og optimale løsninger vedrørende iOS-appkampagner.

Hvordan fungerer Googles konverteringsmåling på enheden i forhold til SKAN?

Med vores løsning til integreret konverteringsmåling opnås der konverteringsoplysninger, som er sammenlignelige med dem fra SKAdNetwork, og dataene er struktureret med henblik på effektiv kampagneoptimering. Integreret konverteringsmåling sikrer også, at en eventuel matchning foretages på enhedsniveau, og at der ikke sendes brugeroplysninger fra enheden på en personhenførbar måde. Få flere oplysninger om integreret konverteringsmåling.

Hvilke metrics indsamles der med integreret konverteringsmåling?

Integreret konverteringsmåling gør det muligt at måle appinstallationer og handlinger i appen via dine iOS-appkampagner uden konsekvenser for beskyttelsen af brugeroplysninger. Ved integreret tilskrivning bruges de brugermailadresser, du har indsendt (de kan f.eks. være indsamlet ifm. angivelse af loginoplysninger i din app), via Google Analytics til Firebase (GA4F). GA4F-SDK'et sikrer, at det kun er ikke-personhenførbare konverteringsdata, der sendes til andre enheder end Googles servere. Ingen personhenførbare brugeroplysninger sendes fra enheden på en identificerbar måde.

Hvilke fordele opnår jeg ved at inkludere Google Analytics til Firebase-SDK'en i min iOS-app ud over SKAdNetwork-integration?

Ud over at registrere dine apps til SKAdNetwork-tilskrivning giver Google Analytics til Firebase også følgende fordele:
  • Måler automatisk vigtige interaktioner, som f.eks. første åbninger og køb i appen, for brugere, der har givet samtykke. Få flere oplysninger om automatisk indsamlede hændelser.
  • Du får mulighed for at bruge Googles værktøj til konverteringsmåling på enheden til iOS og opnå forbedret konverteringsmodellering og -rapportering for dine iOS-appkampagner.
  • Giver dig mulighed for at eksperimentere med forklarende meddelelser, der forklarer, hvorfor dine brugere bør tilmelde sig tilpassede annoncer.
  • Sikrer, at dine kampagner vil være kompatible med kommende tiltag fra Google vedrørende privatlivssikret måling.
  • Hjælper dig med at ensrette data på tværs af din app og dit website. Få flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer Analytics til et website og/eller en app.

Effektivitet

Hvilken indvirkning har det, hvis jeg kører mere end de anbefalede 8 appkampagner med fokus på installationer?

Vi anbefaler, at du begrænser dig til 8 eller færre appkampagner med fokus på installationer for hver iOS-app, da det medvirker til at bevare størst mulig effektivitet inden for kampagnebegrænsningen i SKAdnetwork. Med 8 eller færre kampagner kan du være sikker på, at der er nok konverteringssignaler for hver kampagne. Der er ikke en absolut grænse, men flere end 8 kampagner pr. app reducerer effektiviteten og forringer SKAdNetwork-rapporteringen. Få flere oplysninger om, hvordan Google hjælper appudviklere med at forberede sig på politikopdateringerne for iOS 14 ATT

Konverteringsmodellering

Hvordan modellerer Google konverteringer, hvis der ikke er noget fælles id for annonceinteraktioner og konverteringer, eller hvis konverteringer ikke kan måles?

Vi skelner mellem annonceinteraktioner, ud fra om vi har været i stand til at registrere forbindelsen mellem den aktuelle annonce og konverteringen.

Derefter identificerer vi en gruppe brugere med tilsvarende adfærd i den observerbare gruppe og beregner deres konverteringsrater. Vi analyserer også andre faktorer, såsom enhedstype, tidspunkt på dagen og operativsystem, for at kunne bedømme ligheden.

Googles AI-teknologi trænes til at afgøre sandsynligheden for konverteringer på tværs af alle brugere, der har interageret med annoncen, selv dem, der ikke blev set direkte på grund af browser- eller OS-begrænsninger. Vi anvender disse træningsteknikker til hver annoncørs specifikke virksomhedsbehov.

Derefter validerer vi, at vores modeller er repræsentative, ved at anvende data fra andre kalibreringssignaler, f.eks. historiske konverteringstendenser. Få flere oplysninger om modellerede onlinekonverteringer

Hvilke signaler anvender Google i forbindelse med konverteringsmodellering?

Alle modeller er en smule forskellige, men eksempler på de anvendte signaler er: Enhedstype, Konverteringstype, Tidspunkt på dagen, Land og Browser. Få flere oplysninger om modellerede onlinekonverteringer

Budgivning

Hvordan påvirker disse nye måleløsninger til iOS min budgivning?

Der indsamles data til vores budgivningssystemer via måleløsninger såsom det globale websitetag (gtag.js), Google Tag Manager (gtm.js) og Google Analytics til Firebase. I takt med at vi udvikler nye måleløsninger såsom konverteringsmodellering og nye webadresseparametre, overvåger vi nøje deres indvirkning på vores budgivningssystemer og foretager de nødvendige justeringer.

I kampagner, hvor der bruges Smart Bidding, angives der fortsat bud baseret på den mest præcise tilgængelige måling. Vi anbefaler dog, at du forbereder dig på ovennævnte ændringer ved nøje at overvåge effektiviteten og leveringen af alle kampagner, der vises ifm. iOS-trafik. Om nødvendigt kan du også foretage justeringer af budgetter og CPA- eller ROAS-mål, der bruges ifm. Smart Bidding, så du får lettere ved at nå dine mål. Hvis du f.eks. vil øge forbruget, kan du hæve CPA-mål eller sænke ROAS-mål efter behov.

Hvis du kører appkampagner med budstrategien mål-ROAS, bør du skifte til mål-CPA med det samme. Få flere oplysninger om, hvordan Google hjælper appudviklere med at forberede sig på politikopdateringerne for iOS 14 ATT