Over experimentsynchronisatie

Met aangepaste experimenten kunt u wijzigingen aanbrengen en testen in uw campagne in het zoeknetwerk of display-campagne. Via experimentsynchronisatie zorgt u ervoor dat alle optimalisaties die u in de oorspronkelijke campagnes doorvoert terwijl het experiment loopt, automatisch worden gekopieerd naar de experimentcampagnes (testcampagnes).

In dit artikel leggen we uit hoe experimentsynchronisatie werkt en hoe u het instelt.

Hoe het werkt

Als u handmatig wijzigingen kopieert naar experimenten, kan dit veel tijd in beslag nemen en tot fouten leiden, vooral als u meerdere experimenten tegelijk uitvoert.

Als uw testcampagne op het geplande tijdstip begint, doet experimentsynchronisatie het volgende:

• De testcampagne automatisch updaten met wijzigingen die u in de basiscampagne heeft aangebracht sinds u de testcampagne heeft gemaakt.
  • Alle wijzigingen in de wijzigingsgeschiedenis rapporteren

Opmerking: Experimentsynchronisatie werkt alleen als u wijzigingen doorvoert in de basiscampagne. Deze worden gekopieerd naar de testcampagne. Wijzigingen die u aanbrengt in de testcampagne, worden genegeerd.

De testcampagne is een afzonderlijke momentopname van de basiscampagne op het moment dat deze werd gemaakt. Wijzigingen die in de basiscampagne worden aangebracht, worden onafhankelijk toegepast op de testcampagne. De testcampagne geeft de exacte wijzigingen weer die u aanbrengt en komt daarom mogelijk niet overeen met de algemene status van de basiscampagne.

Als u bijvoorbeeld alle talen uit de basiscampagne verwijdert, worden standaard alle talen getarget. De testcampagne schakelt niet per se standaard over naar alle talen. In plaats daarvan worden alleen de talen verwijderd die u tijdens de synchronisatie heeft uitgesloten.

Voorbeeld:
Datum Wijzigingen die door de adverteerder zijn aangebracht Status van synchronisatie Basiscampagne Testcampagne

2 november

Er is een experiment gemaakt met synchronisatie aangezet Aan Target de talen A en B

Target de talen A en B

3 november Talen C en D toegevoegd aan testcampagne Aan Target de talen A en B Target de talen A, B, C en D
7 november Talen A en B zijn verwijderd uit de basiscampagne Aan Target geen talen Target de talen C en D

Aandachtspunten

Experimentsynchronisatie is alleen van toepassing op aangepaste experimenten in campagnes in het zoeknetwerk en display-campagnes. Wijzigingen die in de testcampagne zijn aangebracht, worden niet gesynchroniseerd met de basiscampagne. Experimentsynchronisatie staat standaard aan wanneer u een nieuwe testcampagne maakt (u kunt dit uitzetten wanneer u de testcampagne maakt, maar u kunt de instelling niet meer wijzigen als u deze eenmaal heeft gekozen).

Opmerking: Als u een bulkupload van uw advertenties maakt, worden de test- en basiscampagnes aangepast.

Nadat experimentsynchronisatie is aangezet, geldt het volgende:

• Experimentsynchronisatie kan niet worden aangezet voor testcampagnes die zijn gepland of al worden uitgevoerd, maar is beschikbaar en staat standaard aan voor nieuwe testcampagnes.
  • Na de start van de testcampagne kan het tot 10 minuten duren voordat de wijzigingen zijn doorgevoerd.
  • Als er meer dan 1 testcampagne is gepland (bijvoorbeeld 3 die op verschillende tijdstippen beginnen), worden deze met behulp van experimentsynchronisatie allemaal op dezelfde manier geüpdatet. Hierdoor zijn ze afgestemd op de basiscampagne.

Wat gebeurt er als er iets misgaat?

Opmerking: Als u een wijziging doorvoert in de oorspronkelijke campagne, is het beter om niet ook de testcampagne aan te passen, anders kan dit leiden tot fouten. Experimentsynchronisatie voert de wijziging automatisch door in de testcampagne.

Als er tijdens de uitvoering van de testcampagne een synchronisatiefout optreedt, synchroniseert het systeem geen wijzigingen meer totdat de testcampagne is afgelopen. U moet de wijzigingen in de basiscampagne dan handmatig synchroniseren met de testcampagne. Dit is bijvoorbeeld het geval als u de naam van een advertentiegroep in de basiscampagne wijzigt, terwijl de testcampagne al een advertentiegroep met deze naam bevat.

Instructies

1. Volg de instructies om een aangepast experiment in te stellen.
  2. Open het gedeelte Experimentsynchronisatie in Geavanceerde opties. Experimentsynchronisatie staat standaard Aan.
  3. Klik op Experiment maken. De testcampagne is klaar om te worden uitgevoerd.
Opmerking: Als u experimentsynchronisatie uitzet wanneer u de testcampagne maakt, moet u deze handmatig updaten met alle wijzigingen die in de basiscampagne zijn aangebracht nadat u de testcampagne heeft gemaakt.