Om Målgruppshantering

Vi har gjort förbättringar i Google Ads för att ge en omfattande och samlad överblick över dina målgrupper och göra det enklare att hantera och ordna dem.

• Ny målgruppsrapportering
    Detaljerade rapporter om målgruppsdemografi, segment och uteslutningar finns nu samlade på ett ställe. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon, gå till fliken Målgrupper, sökord och innehåll och klicka på Målgrupper. Du kan enkelt hantera dina målgrupper från den här rapportsidan. Läs mer om målgruppsrapportering.
  • Nya termer
    Vi använder nya termer i målgruppsrapporten och i Google Ads. Målgruppstyper (som liknande målgrupper, anpassade målgrupper, målgrupper med köpavsikt och målgrupper inom intressegrupp) kallas nu målgruppssegment. Remarketing kallas nu din data. Läs mer om uppdateringar av termer och fraser för målgrupper.

Avsnittet Målgruppshantering består av Målgruppslistor, Målgruppskällor och Insikter om målgrupp. Det kan hjälpa dig att hantera och skapa nya målgruppssegment och källor.

I den här artikeln beskriver vi fördelarna med Målgruppshantering och hur det fungerar. Anvisningar om hur du ställer in funktionen finns i Om datakonfigureringen.

Fördelar

• Ställ in, hantera och bevaka dina målgruppskällor, till exempel Google Ads-taggen, en appanalysleverantör eller en YouTube-kanal.
  • Skapa nya segment baserat på de målgruppskällor du har skapat.
  • Ta reda på mer om personerna som utgör dina datasegment, som demografi, intressen, geografiska plats och enheter.

Så fungerar Målgruppshantering

Du hittar Målgruppshantering genom att klicka på verktygsikonen Tools Icon i huvudmenyn och leta reda på Delat bibliotek. Sidan Målgruppshantering innehåller tre avsnitt: Målgruppskällor, Målgruppslistor och Insikter om målgrupp.

Målgruppskällor

Målgruppshantering börjar med att du lägger till källor för data från första part i målgruppskällor. Baserat på dessa målgruppskällor kan du sedan skapa segment som består av din data. Du kan lägga till följande målgruppskällor:

• Google Ads-tagg: Samla in data från din webbplats så att du kan visa annonser för personer som har besökt din webbplats. Du kan ange användarattribut på detaljnivå som används i personligt anpassat annonsmaterial.
  • Google Analytics: Importera fördefinierade målgruppssegment från Google Analytics för att tillämpa remarketing på dem via Google Ads. Du kan ange användarattribut på detaljnivå som används i personligt anpassat annonsmaterial.
  • YouTube: Visa annonser för personer som har sett din kanal, spåra vad människor gör efter att ha tittat på dina videoannonser och generera klick med hjälp av uppmaningsöverlagringar.
  • Google Play: Skapa datalistor utifrån befintliga appanvändare och personer som köper artiklar i appen.
  • Appdataanalys: Länka en tredje parts appanalysleverantör (till exempel Firebase) eller ditt eget programutvecklingspaket (SDK) till ditt konto så att du kan visa annonser för personer som använder din app.
  • Kunddata: Ladda upp kunders kontaktuppgifter så att du kan visa annonser för dem medan de använder Googles tjänster, som Google Sök, YouTube och Gmail.

Dina datasegment

I Målgruppslistor skapar du nya segment utifrån målgruppskällorna du har lagt till. Här kan du också se alla listor som du redan har skapat. Du kan hantera dina datasegment i tabellen genom att söka efter, sortera, filtrera, märka med etiketter, radera och gruppera listor.

Insikter om målgrupp

Den här funktionen utgår från Googles nätverksdata för att visa mer information om dina målgruppssegment och identifiera viktiga mönster och möjligheter. Segmenten delas upp i intressegruppskategorier, köpavsiktskategorier, ålder, kön, geografi, enheter och annat. Verktyget ger dig tillgång till information som kan ligga till grund för konkreta kampanjbeslut om hur du ska nå nya kunder eller optimera annonsmaterialet. Läs mer om insikter om målgrupp

Relaterad länk