Over Doelgroepbeheer

We hebben de volgende verbeteringen in Google Ads aangebracht om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats. Klik op het icoon Campagnes Campaigns Icon, open het tabblad 'Doelgroepen, zoekwoorden en content' en klik op Doelgroepen. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Ontdek meer informatie over doelgroeprapportage.
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in uw doelgroeprapport en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen

In Doelgroepbeheer vindt u doelgroeplijsten, doelgroepbronnen en doelgroepinzichten. U kunt er nieuwe doelgroepsegmenten en -bronnen mee beheren en maken.

In dit artikel worden de voordelen en de werking van Doelgroepbeheer uitgelegd. Zie Over instellingen voor gegevens voor installatie-instructies.

Voordelen

• U kunt doelgroepbronnen instellen, beheren en controleren, zoals de Google Ads-tag, een provider van app-analyse of een YouTube-kanaal.
  • U kunt nieuwe segmenten maken op basis van de doelgroepbronnen die u heeft ingesteld.
  • U komt meer te weten over de mensen die in uw gegevenssegmenten voorkomen, zoals hun demografie, interesses, locaties en apparaten.

Hoe Doelgroepbeheer werkt

Als u Doelgroepbeheer wilt vinden, klikt u in het hoofdmenu op het icoon Tools Tools Icon en kijkt u onder Gedeelde bibliotheek. Op de pagina Doelgroepbeheer vindt u 3 gedeelten: Doelgroepbronnen, Doelgroeplijsten en Doelgroepinzichten.

Doelgroepbronnen

U begint met Doelgroepbeheer door bronnen van gegevens verzameld van eigen klanten op te nemen in doelgroepbronnen. Op basis van deze doelgroepbronnen kunt u segmenten maken van uw gegevens. U kunt de volgende doelgroepbronnen toevoegen:

• Google Ads-tag: Verzamel gegevens van uw website om advertenties te tonen aan mensen die uw website hebben bezocht. U kunt gedetailleerde gebruikerskenmerken instellen om te gebruiken voor gepersonaliseerd advertentiemateriaal.
  • Google Analytics: Importeer doelgroepsegmenten die zijn gemaakt in Google Analytics om remarketing toe te passen met Google Ads. U kunt gedetailleerde gebruikerskenmerken instellen om te gebruiken voor gepersonaliseerd advertentiemateriaal.
  • YouTube: Geef advertenties weer aan mensen die uw kanaal hebben gezien, houd bij wat mensen doen nadat ze videoadvertenties hebben bekeken en gebruik overlays met call-to-action om meer klikken te krijgen.
  • Google Play: Maak gegevenslijsten op basis van huidige app-gebruikers en in-app-kopers.
  • App-analyse: Koppel een externe provider van app-analyse (inclusief Firebase) of uw eigen Software Development Kit (SDK) aan uw account om advertenties te laten zien aan mensen die uw app gebruiken.
  • Klantgegevens: Upload contactgegevens van klanten om ze advertenties te laten zien terwijl ze Google-services gebruiken zoals Google Zoeken, YouTube of Gmail.

Uw gegevenssegmenten

Met Doelgroeplijsten maakt u nieuwe segmenten van uw gegevens op basis van de doelgroepbronnen die u heeft toegevoegd. U kunt ook eerder gemaakte lijsten bekijken. Met de tabel Doelgroeplijsten kunt u uw gegevenssegmenten beheren door te zoeken, sorteren, filteren, labels toe te passen of te verwijderen en lijsten te groeperen.

Doelgroepinzichten

Voor doelgroepinzichten worden de netwerkgegevens van Google gebruikt. Ze geven u meer inzicht in uw doelgroepsegmenten en laten u belangrijke patronen en mogelijkheden ontdekken. Uw gegevenssegmenten worden opgesplitst op basis van affiniteitscategorieën, in-market-categorieën, leeftijd, geslacht, geografie, apparaten en meer. Deze tool biedt inzichten die kunnen worden vertaald in praktische campagnebeslissingen om nieuwe mensen aan te trekken of advertentiemateriaal te optimaliseren. Meer informatie over doelgroepinzichten vindt u hier.

Gerelateerde link