Over doelgroeprapportage

We hebben de volgende verbeteringen in Google Ads aangebracht om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats. Klik op het icoon Campagnes Campaigns Icon, open het tabblad 'Doelgroepen, zoekwoorden en content' en klik op Doelgroepen. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Ontdek meer informatie over doelgroeprapportage.
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in uw doelgroeprapport en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen

Via doelgroeprapportage kunt u zien hoe uw doelgroepen presteren. Dit omvat prestatiestatistieken op advertentiegroep-, campagne- en accountniveau voor demografie, doelgroepsegmenten en uitsluitingen. In het doelgroeprapport kunt u ook makkelijk uw doelgroeptargeting beheren. Meer informatie over targeting op doelgroepsegmenten

Bekijk deze uitgebreide doelgroeprapporten door het tabblad Doelgroepen te selecteren in het navigatiemenu aan de linkerkant van de pagina.

Voordelen

• Geconsolideerde weergave en beheer van doelgroepdemografie, segmenttargeting en doelgroepuitsluitingen. Het rapport maakt beheer en tracking makkelijk.
  • Uitgebreide rapportage met statistieken op campagne-, advertentiegroep- en accountniveau op één plaats. Ontdek hoe effectief uw doelgroeptargeting is.
  • Opties om verschillende gegevenssegmenten te bekijken door verschillende diagramweergaven te selecteren.

Het doelgroeprapport bevat 5 belangrijke modules:

1. Overzichtskaart Doelgroep (beschikbaar als u het rapport voor een specifieke advertentiegroep bekijkt): Hierop staan de naam van de doelgroep, en de bijbehorende segmenten en uitsluitingen. U kunt de overzichtskaart Doelgroep gebruiken om de doelgroep te bewerken door op het potloodje Bewerken te klikken. U kunt een andere doelgroep kiezen door te klikken op Doelgroep wijzigen. Meer informatie over hoe u uw doelgroepen bewerkt en updatet
  2. Scorekaart voor doelgroepprestaties: Overzicht van hoe uw doelgroep presteert en hoe geoptimaliseerde automatische targeting presteert, als een of meer van uw campagnes daar gebruik van maakt. Als u het rapport voor uw hele account bekijkt, ziet u een diagram van de prestaties van alle in uw account gebruikte doelgroepen.
  3. Demografie: Categoriseer deze rapporten op leeftijd, gender, ouderlijke status of gezinsinkomen.
  4. Doelgroepsegmenten: Rapporten over hoe goed u groepen mensen met specifieke interesses en intenties target. Dit kunnen de volgende zijn:
    • Affiniteitssegmenten: Targeting op basis van de interesses en gewoonten van mensen.
    • In-market-segmenten: Targeting op basis van recente koopintentie.
    • Vergelijkbare segmenten: Targeting op basis van interesses die vergelijkbaar zijn met die van uw websitebezoekers of bestaande klanten.
    • Segmenten voor gedetailleerde demografie: Targeting op basis van langetermijnlevensfeiten.
    • Uw gegevenssegmenten: Target mensen op basis van uw klantgegevens, of de mensen die uw website of apps hebben bezocht.
    • Aangepaste segmenten: Targeting op basis van uw campagnedoel, waaronder targeting op basis van de interesses, gewoonten en koopintentie van mensen.
    • Segmenten voor levensgebeurtenissen: Target mensen die met belangrijke levensmijlpalen te maken krijgen.
  5. Uitsluitingen: Rapporten over niet-gerelateerde doelgroepsegmenten die u heeft uitgesloten van uw advertentietargeting.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Uw Doelgroep-scorekaart beheren

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik op Doelgroepen.
  4. Selecteer in het dropdownmenu in de Doelgroep-scorekaart de optie Campagneweergave, Advertentiegroepweergave of Accountweergave om te filteren op het gewenste rapportageniveau.
  5. Selecteer in het dropdownmenu rechtsboven de statistiek die u in kaart wilt brengen, bijvoorbeeld Conversies.
  6. Standaard is dat een lijndiagram. Als u het diagram wilt wijzigen in een ander type, klikt u rechtsboven op het icoon Diagram Segment en selecteert u een andere diagramweergave.
  7. Klik op Tabel tonen om de Status, Conversies, Vertoningen, Klikken en andere statistieken te bekijken. U kunt op het icoon Kolommen Een afbeelding van het Google Ads-kolommenicoon klikken om andere statistieken te selecteren voor de tabel.

Uw demografische targeting en rapporten beheren

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik op Doelgroepen.
  4. Selecteer in het dropdownmenu in de module Demografie de optie Campagneweergave, Advertentiegroepweergave of Accountweergave om te filteren op het gewenste rapportageniveau.
  5. Selecteer een tabblad met demografische gegevens: Leeftijd, Gender, Gezinsinkomen, Ouderlijke status of Combinatie.
    1. U kunt uw voorkeuren voor demografische groepen instellen door specifieke demografische gegevens te selecteren in het dropdownmenu Combinatie.
  6. Klik op Tabel tonen om Beïnvloede gebruiker, Kosten per beïnvloede gebruiker, Absolute merkimpact, Interacties, Interactiepercentage, Conversies, Kosten, Vertoningen en andere statistische gegevens te bekijken.
  7. Klik op het icoon Kolommen Een afbeelding van het Google Ads-kolommenicoon als u nog meer statistieken in uw rapportage wilt zien.
  8. Als u wijzigingen wilt aanbrengen in uw targeting, selecteert u in de module Demografie het tabblad voor de demografie die u wilt bewerken. Klik op Demografie bewerken.
    1. Klik op Advertentiegroep selecteren.
    2. Selecteer in het dropdownmenu de campagne of advertentiegroep die u wilt updaten.
    3. U ziet de hele lijst met demografische groepen. Vink de groepen aan die u wilt opnemen.
    4. Klik op Demografie opslaan.

Uw targeting en rapporten voor doelgroepsegmenten beheren

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik op Doelgroepen.
  4. In de module Doelgroepsegmenten staat een overzicht met statistieken, waaronder klikken, vertoningen, conversiewaarde en kosten. Het overzicht kan een diagram bevatten. Klik op Diagramtype om andere beschikbare diagramweergaven te selecteren.
  5. Selecteer Campagneweergave, Advertentiegroepweergave of, indien van toepassing, Accountweergave in het dropdownmenu om te filteren op het gewenste rapportageniveau.
  6. Klik op Tabel tonen om de status, klikken, conversiewaarde, vertoningen, conversies, kosten en andere statistieken per doelgroepsegment te bekijken.
  7. Klik op het icoon Kolommen Een afbeelding van het Google Ads-kolommenicoon als u nog meer statistieken in uw rapportage wilt zien.
  8. U kunt op 2 manieren wijzigingen aanbrengen in doelgroepsegmenten:
    • Vink het selectievakje Blauw selectievakje. aan rechts van segmenten die u wilt bewerken.
      1. Klik in de blauwe menubalk op Bewerken om een geautomatiseerde regel te onderbreken, aan te zetten, te verwijderen, te maken, of om bodaanpassingen, maximum CPC-biedingen of maximum CPM-biedingen te wijzigen.
    • Klik op Doelgroepsegmenten bewerken.
      1. Klik op Een advertentiegroep selecteren.
      2. Selecteer Targeting of Observatie.
      3. Vink het selectievakje Blauw selectievakje. aan naast de segmenten die u wilt toevoegen. Verwijder gekoppelde segmenten die u niet wilt opnemen door op de X rood kruis naast een segment te klikken.
      4. Klik op Doelgroepsegmenten opslaan.

Uw uitsluitingen beheren

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik op Doelgroepen.
  4. In de module Uitsluitingen staat een lijst van uitgesloten segmenten (met type), waarvan het segment is uitgesloten en het niveau van de uitsluiting.
  5. Als u uitsluitingen wilt verwijderen, klikt u op het selectievakje Blauw selectievakje. rechts van het uitgesloten segment en klikt u op Verwijderen in de blauwe menubalk.
  6. Klik op Uitsluitingen bewerken om uitsluitingen te bewerken.
    1. Selecteer Campagne of Advertentiegroep in het dropdownmenu onder Uitsluiten van.
    2. Vink het selectievakje Blauw selectievakje. aan naast de segmenten die u wilt uitsluiten. Verwijder gekoppelde segmenten die u wilt uitsluiten door op de X rood kruis naast een segment te klikken.
    3. Klik op Uitgesloten doelgroepsegmenten opslaan.