Tietoja yleisöjen attribuutiohierarkiasta

Segmenttihierarkia edellyttää toimiakseen, että konvertoitunut käyttäjä on mainosryhmässä, jossa on korkein hintatarjousmuokkaus ja enemmän kuin yksi päällekkäinen segmentti. Muutoin konversio kirjataan sille segmentille, joka todellisuudessa käynnisti impression. Konversio voidaan kirjata tulleeksi vain yhden yleisösegmentin kautta.

Attribuutiohierarkia voidaan määrittää Google Adsissa kahdella eri tavalla:

1. Jos käyttäjä kuuluu useisiin yleisölistoihin samassa mainosryhmässä:
    • Impressio, klikkaus, hinta ja konversio luetaan sen yleisön ansioksi, jolla on korkein hintatarjouksen muokkaus.
    • Hierarkia koskee sekä manuaalisia kampanjoita että Smart Bidding ‑kampanjoita (jopa silloinkin, kun hintatarjousmuokkausta ei käytetä suoraan huutokaupassa).
    • Smart Biddingin kohdalla korkein hintatarjousmuokkaus koskee vain raportointia ja attribuutiota eikä vaikuta tuloksiin.
  2. Jos käyttäjä kuuluu useisiin listoihin, joilla kaikilla on sama korkein hintatarjousmuokkaus:
    • Impression, klikkauksen, hinnan ja konversion attribuutio perustuu alla olevaan hierarkiaan.

Yleisöjen attribuutiohierarkia

Tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä ovat asiakaskohdistussegmentit ja toisena uudelleenmarkkinointisegmentit ja samantyyppiset segmentit (sisältävät Google Adsin ja YouTuben). Kolmantena tulevat yhdistetyt yleisöt ja neljäntenä asiasta kiinnostuneet sekä ostoaikeissa olevat yleisöt. Viimeisenä ovat yksityiskohtaisiin demografisiin tietoihin perustuvat yleisöt.