Om uppgradering av tillgångar

Uppgraderingen av bild- och adresstillgångar slutförs senare under 2023. Stöd för massuppladdning av uppgraderade pris-, app- och platsgruppstillgångar kommer senare under 2023.

Tillgångar uppgraderas för att möjliggöra nya funktioner och göra det enklare att skapa och hantera tillgångar. Uppgraderingen innefattar en ny funktion för att pausa dina tillgångar. Ändringen påverkar inte resultatet av dina annonser eller tillgångar.

I denna artikel beskriver vi de skillnader som du kan se under denna tidsperiod och hur du växlar mellan uppgraderade och äldre rapporter i användargränssnittet om du också använder Ads API eller Editor för att hantera tillgångar.

Några funktioner som har fasats ut som en del av uppgraderingen:

• mobila enheter som standardinställning i alla tillgångar
  • start- och slutdatum i samtalstillgångar
  • annonsscheman i apptillgångar
  • start- och sluttid och annonsschema i utdrag i pristillgångar och tillgångar med utbudsinformation
Obs! Om uppgraderade respektive äldre tillgångar av en viss typ är kopplade till samma kund, kampanj eller annonsgrupp tar den automatiska migreringsprocessen automatiskt bort de äldre tillgångarna och behåller den befintliga uppgraderade tillgången.

Tabellvy

När datamigreringen är klar visas inte längre äldre data på sidan med tillgångar. Du kan fortfarande komma åt äldre data i avsnittet Rapporter.

Uppgraderade kontra äldre tillgångar

Om du använder Ads API eller Editor för att skapa uppgraderade tillgångar under migreringsperioden kan du se separata vyer för äldre respektive uppgraderade tillgångar.

• Statistik om äldre bild- och adresstillgångar visas på sidan Rapporter fram till och med juni 2024.
  • Rapporter om uppgraderade tillgångar fortsätter vara tillgängliga i tillgångstabellvyn. När övergången till den uppgraderade tillgången är klar visas inte längre äldre data i tillgångstabellvyn.
Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Komma åt äldre data under migreringen

Om ditt konto innehåller både äldre och uppgraderade tillgångar ser du separata rapportvyer i tabellen Tillgångar. Du kan växla mellan uppgraderade och äldre rapporter för enskilda tillgångar:

1. Klicka på kampanjikonen Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångar.
  4. Välj Koppling i rullgardinsmenyn Tabellvy.
  5. En tabell med alla dina tillgångar visas.
    • Använd tabellvyn och välj rullgardinsmenyn vid filterfältet Filter högst upp i tabellen för att växla mellan uppgraderade och äldre tillgångar.

Image showing Google Ads UI where first select "Extensions" in the left side panel, then select "Promotions extensions (legacy)" to access legacy data during migration.

Du kan också se rapporter för både äldre och uppgraderade tillgångar i tabellen Tillgångar via rullgardinsmenyn.

1. Klicka på kampanjikonen Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångar.
  4. En tabell med alla dina tillgångar visas. Välj Koppling i rullgardinsmenyn Tabellvy.
  5. Välj en tillgångstyp ovanför tabellverktygsfältet.
    • Om du vill se uppgraderade tillgångar väljer du Alla.
    • Om du vill se äldre tillgångar väljer du Alla (äldre).

Komma åt äldre data efter migreringen

Efter att migreringen är klar kan du bara se statistik om äldre tillgångar på sidan Rapporter.

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Insikter och rapporter i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Rapportredigerare.
  4. Klicka på Visa alla under Fördefinierade rapporter (dimensioner).
    • Om du vill se statistik efter migreringen väljer du Tillgångar.
    • Om du vill se tidigare statistik väljer du Tillgångar (äldre).

Image showing Google Ads UI where first select "Pre-defined reports (Dimensions)" in the Reports page, then select "Extensions" for historical stats or "Extensions (upgraded)" for post-migration stats.

Pausa dina tillgångar

1. Klicka på kampanjikonen Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångar.
  4. Välj Koppling i rullgardinsmenyn Tabellvy. En tabell med alla dina tillgångar visas.
  5. Klicka på Lägg till filter vid filterikonen Filter och välj filtret Tillgångens status: Alla utom borttagna.
  6. Välj tillgången som du vill pausa genom att klicka på kryssrutan bredvid den.
  7. Klicka på Redigera och sedan på Pause icon for ad campaigns Pausa.
    • Det visas en paussymbol Pause icon for ad campaigns bredvid tillgången och ett meddelande längst ned på sidan om att tillgången pausas.
Obs! Du kan pausa flera tillgångar samtidigt.

Spåra uppgraderade tillgångar med hjälp av ValueTrack-parametrar i webbadresser

Alla ValueTrack-parametrar fungerar precis som tidigare när de används i webbadresser i uppgraderade tillgångar, med undantag för {feeditemid}. Använd i stället {extensionid} för att länka en slutlig webbadress, spårningsmall eller anpassad parameter till en uppgraderad tillgång. Parametern {feeditemid} returnerar inte längre ett värde när den äldre tillgången har migrerats till en uppgraderad tillgång.

Migreringsprocessen ändrar inte förekomster av {feeditemid} till {extensionid} åt dig. Du måste uppdatera alla webbadresser som använder parametern {feeditemid} så att de innefattar parametern {extensionid}. På så sätt kan du spåra klick på någon av de båda tillgångstyperna. Endast ett av fälten fylls med data när ett klick inträffar.