Elementtien päivitys

Kuva- ja sijaintielementit päivitetään myöhemmin vuonna 2023. Myös päivitettyjen hinta-, sovellus- ja sijaintiryhmäelementtien joukkolataukselle lisätään tuki vuoden 2023 aikana.

Elementit päivitetään, jotta niissä voidaan ottaa käyttöön uusia ominaisuuksia ja jotta niiden luominen ja muokkaaminen helpottuu. Päivitys sisältää uuden ominaisuuden, jonka avulla voit keskeyttää elementtisi. Muutos ei vaikuta mainosten tai elementtien tuloksiin.

Tässä artikkelissa kerrotaan, millaisia eroja saatat huomata päivitysten tullessa voimaan. Lisäksi saat tietää, miten voit liikkua käyttöliittymässä päivitetyn ja vanhan raportoinnin välillä, jos ylläpidät elementtejä myös Google Ads APIn tai Editorin avulla.

Elementtien päivityksen yhteydessä on poistettu esimerkiksi seuraavat ominaisuudet:

• mobiililaitteen valinta ensisijaiseksi laitteeksi kaikista elementeistä
  • alkamis- ja päättymispäivä puheluelementeistä
  • mainosten esitysaikataulut sovelluselementeistä
  • alkamis- ja päättymisaika sekä mainosten esitysaikataulu hinta- ja sisältöpoimintaelementeistä.
Huom. Jos tietyntyyppiset päivitetyt elementit ja vanhat elementit on yhdistetty samaan asiakkaaseen, kampanjaan tai mainosryhmään, automaattisessa siirtoprosessissa poistetaan vanhat ja säilytetään päivitetyt elementit.

Taulukkonäkymä

Kun datan siirto on valmis, vanha data ei enää näy elementtisivulla. Löydät sen kuitenkin edelleen raporteistasi.

Päivitetyt vs. vanhat elementit

Jos luot päivitettyjä elementtejä Google Ads APIn tai Editorin avulla siirtoaikana, saatat nähdä erilliset näkymät vanhoille ja päivitetyille elementeille.

• Vanhojen kuva- ja sijaintielementtien aiemmat tilastot löytyvät Raportit-sivulta kesäkuun 2024 loppuun asti.
  • Päivitettyjen elementtien raportointi on edelleen käytettävissä elementtien taulukkonäkymässä. Kun elementit on päivitetty, vanha elementtidata ei enää näy siellä.
Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Pääsy vanhaan dataan siirron aikana

Jos tililläsi on sekä vanhoja että päivitettyjä elementtejä, näet elementtitaulukossa erilliset raportointinäkymät. Näin vaihdat yksittäisten elementtien päivitetyn ja vanhan raportoinnin välillä:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit-valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Valitse avattavasta Taulukkonäkymä-valikosta Yhteys.
  5. Näet taulukon kaikista elementeistäsi.
    • Taulukkonäkymässä voit liikkua päivitettyjen ja vanhojen elementtien välillä käyttämällä taulukon yläosassa olevaa avattavaa valikkoa, joka on suodatinkuvakkeen Suodata vieressä.

Image showing Google Ads UI where first select "Extensions" in the left side panel, then select "Promotions extensions (legacy)" to access legacy data during migration.

Löydät sekä vanhojen että päivitettyjen elementtien raportit myös Elementit-taulukon avattavan valikon kautta.

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit-valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Näet taulukon kaikista elementeistäsi. Valitse avattavasta Taulukkonäkymä-valikosta Yhteys.
  5. Valitse taulukon työkalupalkin yläpuolelta elementtityyppi.
    • Jos haluat nähdä päivitetyt elementit, valitse Kaikki.
    • Jos haluat nähdä vanhat elementit, valitse Kaikki (vanhat).

Pääsy vanhaan dataan siirron jälkeen

Kun siirto on valmis, näet vanhojen elementtien aiemmat tilastot vain Raportit-sivulta.

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Vinkit ja raportit ‑valikkoa.
  3. Valitse Raporttityökalu.
  4. Klikkaa "Ennalta määritetyt raportit (Ulottuvuudet)" ‐otsikon alta Näytä kaikki.
    • Jos haluat nähdä siirron jälkeiset tilastot, valitse Elementit.
    • Jos haluat nähdä aiemmat tilastot, valitse Elementit (vanhat).

Image showing Google Ads UI where first select "Pre-defined reports (Dimensions)" in the Reports page, then select "Extensions" for historical stats or "Extensions (upgraded)" for post-migration stats.

Elementtien keskeyttäminen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit-valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Valitse avattavasta Taulukkonäkymä-valikosta Yhteys. Näet taulukon kaikista elementeistäsi.
  5. Klikkaa suodatinkuvakkeen Suodata vierestä Lisää suodatin ja valitse "Elementin tila: Kaikki muut paitsi poistetut".
  6. Merkitse keskeytettävän elementin ruutu.
  7. Klikkaa Muokkaa ja sitten Pause icon for ad campaigns Keskeytä.
    • Elementin vieressä näkyy nyt keskeytyskuvake Pause icon for ad campaigns, ja sivun alareunassa lukee "Keskeytetään elementtiä".
Huom. Voit keskeyttää useita elementtejä samanaikaisesti.

Päivitettyjen elementtien seuraaminen URL-osoitteiden ValueTrack-parametreilla

Kaikki ValueTrack-parametrit toimivat jatkossakin päivitettyjen elementtien URL-osoitteissa {feeditemid}-parametria lukuun ottamatta. Käytä sen sijaan {extensionid}-parametria, kun haluat linkittää päivitettyyn elementtiin lopullisia URL-osoitteita, seurantamalleja tai omia parametreja. Kun vanha elementti on päivitetty, {feeditemid}-parametri ei palauta enää mitään arvoja.

Päivitys ei muuta {feeditemid}-esiintymiä {extensionid}-esiintymiksi puolestasi. Sinun on päivitettävä kaikki {feeditemid}-parametria käyttävät URL-osoitteet siten, että ne sisältävät myös {extensionid}-parametrin. Näin voit varmistaa, että seuraat klikkauksia molempiin elementtityyppeihin. Vain toinen näistä kentistä täyttyy automaattisesti klikkauksen seurauksena.