Om delade budgetar

I Google Ads är en delad budget en enskild genomsnittlig daglig budget som delas av flera kampanjer i ett konto. Läs mer om hur du ställer in en delad budget

Med delade budgetar fördelas budgeten mellan flera kampanjer genom att belopp från underutnyttjade budgetar automatiskt kan flyttas till kampanjer som begränsas av budget. Det gör att du kan minska antalet kampanjer som begränsas av budget och förbättra ditt kampanjresultat.

Vi rekommenderar att du använder delade budgetar tillsammans med portföljbudstrategier. Med portföljbudgivning kan du utnyttja din totala budget och dina budstrategier så effektivt som möjligt i kampanjer som har samma mål. Läs om hur du skapar en portföljbudstrategi och hur du länkar delade budgetar till portföljbudstrategier.

Obs! Delade budgetar är inte kompatibla med kampanjer som ingår i ett experiment, hotellkampanjer med en provisionsbudstrategi eller Performance Max-kampanjer.

Fördelar med delade budgetar

• Högre effektivitet: I stället för att lägga tid på att hantera och omfördela budgetar mellan flera kampanjer kan du dela budgetar mellan en grupp kampanjer och fördela dem automatiskt.
  • Förbättrad budgetanvändning: I stället för att ange enskilda budgetar kan du tillåta att din totala marknadsföringsbudget fördelas fritt mellan kampanjerna.
  • Bästa möjliga resultat och avkastning på investeringen: När du använder delade budgetar tillsammans med portföljbudstrategier kan budgetarna utnyttjas så effektivt som möjligt i alla kampanjer som har liknande mål. På så sätt kan du maximera resultatet och avkastningen på investeringen i förhållande till dina mål.

Exempel

Anta att du har avsatt 1 000 kronor per dag, jämnt fördelat mellan två kampanjer. En viss dag kanske en kampanj får färre exponeringar och klick än vanligt, vilket innebär att du bara spenderar 400 kronor. Med en delad budget kan Google Ads maximera ditt totala kampanjresultat genom att automatiskt flytta över det resterande beloppet på 100 kronor till den andra kampanjen, om den kan nå tillräckligt hög trafik.