Om totala budgetar för kampanjer

För närvarande är totala budgetar för kampanjer bara tillgängliga för videokampanjer med ett specifikt start- och slutdatum.

Om du redan vet hur mycket du vill spendera på hela videokampanjen kan du ange en total budget för kampanjen. Du kan välja Kampanjens totala budget när du skapar en ny videokampanj.

Tänk på att du inte kan ändra budgettypen när kampanjen väl har skapats.

Google Ads försöker spendera din budget jämnt under hela kampanjperioden och tar hänsyn till dagar med högre och lägre trafik för att få bästa möjliga resultat i kampanjen. Anta till exempel att din videokampanj får färre visningar på måndagar och tisdagar och fler på helgerna. Då optimerar Google Ads resultatet genom att spendera mer under dagar då det är sannolikt att videon får fler visningar utan att överskrida den totala budgeten.

Obs! Bred inriktning med ett högt bud men låg budget kan leda till att kampanjen överlevererar.

Med en total budget för kampanjen faktureras du bara upp till det belopp du anger för kampanjen, även om Google Ads visar fler visningar eller exponeringar än vad som ryms i budgeten.

Relaterad länk