Om forbrugsgrænser

For de fleste kampagner gælder det, når det gennemsnitlige daglige budget er givet, at du aldrig betaler mere end:
  • Din daglige forbrugsgrænse (som for de fleste kampagners vedkommende er dobbelt så meget som det gennemsnitlige daglige budget) på én dag.
  • Din månedlige forbrugsgrænse (som for de fleste kampagners vedkommende er 30,4 gange det gennemsnitlige daglige budget) inden for én måned.
Bemærk! Du vil muligvis se en månedlig forbrugsgrænse på tværs af alle kampagner på siden "Oversigt" under "Fakturering". Få flere oplysninger om, hvordan du kan ændre, hvor ofte du debiteres

Gå til budgetrapporten for at få flere oplysninger om dine annonceomkostninger og forbrugsgrænser.

Daglig forbrugsgrænse

Den daglige forbrugsgrænse er det maksimale beløb, du kan blive faktureret for en kampagne på en given dag.

Diagramforklaring:= USD

For de fleste kampagner er den daglige forbrugsgrænse det gennemsnitlige daglige budget ganget med 2. Din kampagne kan på en given dag bruge op til det dobbelte af det gennemsnitlige daglige budget for at udnytte udsving i trafikken. Ved månedens udgang matcher det beløb, som du gennemsnitligt har brugt pr. dag, det gennemsnitlige daglige budget.

Hvis det gennemsnitlige daglige budget f.eks. er 100 DKK, er den daglige forbrugsgrænse 2 * 100 DKK = 200 DKK.

Bemærk! Hvis du ændrer det gennemsnitlige daglige budget, påvirker det den daglige forbrugsgrænse. Få flere oplysninger om, hvordan budgetændringer træder i kraft

Tjek den daglige forbrugsgrænse for forskellige kampagnetyper

Kampagnetype Daglig forbrugsgrænse Daglig forbrugsgrænse for et gennemsnitligt dagligt budget på 100 DKK
Alle andre 2 * det gennemsnitlige daglige budget 2 * 100 DKK = 200 DKK
Betal for konverteringer 30,4 * det gennemsnitlige daglige budget 30,4 * 100 DKK = 3.040 DKK
Hotelprovisionskampagner 30,4 * det gennemsnitlige daglige budget 30,4 * 100 DKK = 3.040 DKK

Månedlig forbrugsgrænse

Den månedlige forbrugsgrænse er det maksimale beløb, du kan komme til at betale for en kampagne i løbet af en måned.

Du kan beregne den ved at gange det gennemsnitlige daglige budget, du har angivet, med det gennemsnitlige antal dage i en måned, dvs. 30,4 (365 dage på et år divideret med 12 måneder). Hvis din kampagne starter i løbet af en kalendermåned, tager vi kun det antal dage i betragtning, hvor kampagnen har kørt.

Hvis det gennemsnitlige daglige budget f.eks. er 100 DKK, er den månedlige forbrugsgrænse 30,4 * 100 DKK = 3.040 DKK.

Bemærk! Hvis du ændrer det gennemsnitlige daglige budget, påvirker det den månedlige forbrugsgrænse. Få flere oplysninger om, hvordan budgetændringer træder i kraft

Hvad sker der, når annonceomkostningerne overstiger de daglige eller månedlige forbrugsgrænser?

I sjældne tilfælde kan annonceomkostningerne overstige forbrugsgrænserne, men du kommer aldrig til at betale mere end dine forbrugsgrænser. For at forstå, hvordan dette fungerer, er det vigtigt at forstå forskellen mellem annonceomkostninger og faktureret pris.

• Annonceomkostningerne er den samlede pris for de klik eller eksponeringer, du har opnået via den aktuelle kampagne.
  • Den fakturerede pris er det faktiske beløb, du skal betale, efter der er foretaget justeringer på din konto i forbindelse med eksempelvis ugyldig aktivitet.

Selvom annonceomkostningerne kan overstige daglige eller månedlige forbrugsgrænser, kommer du aldrig til at betale mere end disse to grænser. I sådanne situationer dækker Google differencen. Få flere oplysninger om, hvordan du kan se daglige omkostninger på kampagne- og kontoniveau

Eksempel: Overskridelse af den daglige forbrugsgrænse

Lad os sige, at du har en kampagne med følgende:

• Gennemsnitligt dagligt budget = 100 DKK
  • Daglig forbrugsgrænse = 2 * 100 DKK = 200 DKK

Lad os nu antage, at på en bestemt dag, hvor efterspørgslen fra forbrugernes side er meget høj, modtager kampagnen et samlet antal klik for 230 DKK, hvilket overstiger kampagnens daglige forbrugsgrænse på 200 DKK. Selvom vores systemer er udviklet til at stoppe med annoncevisningen, når den daglige forbrugsgrænse på 200 DKK er nået, kan det i sjældne tilfælde forekomme, at systemerne ikke registrerer afvigelser med det samme.

Det er ikke det beløb, du kommer til at betale. Den fakturerede pris, eller det beløb, du skal betale, overstiger aldrig dine forbrugsgrænser. Så i dette tilfælde vil den fakturerede pris være den daglige forbrugsgrænse, 200 DKK, og Google dækker de resterende 30 DKK.

Eksempel: Overskridelse af den månedlige forbrugsgrænse

Lad os sige, at du har en kampagne med følgende:

• Gennemsnitligt dagligt budget = 100 DKK
  • Månedlig forbrugsgrænse = 100 DKK * 30,4 = 3.040 DKK

Lad os nu antage, at i en bestemt måned, hvor efterspørgslen fra forbrugernes side er meget høj, modtager kampagnen et samlet antal klik for 3.100 DKK, hvilket overstiger kampagnens månedlige forbrugsgrænse på 3.040 DKK. Selvom vores systemer er udviklet til at stoppe med annoncevisningen, når den månedlige forbrugsgrænse på 3.040 DKK er nået, kan det i sjældne tilfælde forekomme, at systemerne ikke registrerer afvigelser med det samme.

3.100 DKK er annonceomkostningerne for kampagnen – eller prisen for alle de klik eller eksponeringer, som kampagnen har modtaget.

Det er ikke det beløb, du kommer til at betale. Den fakturerede pris, eller det beløb, du skal betale, overstiger aldrig dine forbrugsgrænser. Så i dette tilfælde vil den fakturerede pris være den månedlige forbrugsgrænse, 3.040 DKK, og Google dækker de resterende 60 DKK.

Tjek den fakturerede pris og annonceomkostningerne

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.

I sjældne tilfælde kan kampagner give flere klik og eksponeringer end forventet. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at du aldrig kommer til at betale mere end dine forbrugsgrænser.

Følg disse trin, hvis du vil finde ud af, om din kampagneomkostninger overstiger dine fakturerede omkostninger:

1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Indsigt og rapporter på sektionsmenuen.
  3. Klik på Værktøj til rapportredigering.
  4. Vælg Andre på rullemenuen "Foruddefinerede rapporter (Dimensioner)", og vælg derefter Faktureret pris.
  5. Du får vist en rapport med en oversigt over annonceomkostninger og fakturerede priser for hver kampagne.
    • Du kan beregne forskellen ved at trække "Faktureret pris" fra "Annonceomkostninger".
    • Hvis du vil foretage disse beregninger samlet, skal du klikke på downloadikonet Et billede af downloadikonet for Google Ads og Merchant Center øverst til højre i rapporten og gemme den som en CSV-fil.

Der vises som standard data for hver dag sorteret efter annonceomkostninger. Hvis du vil vurdere data for et bestemt datointerval, skal du fjerne filteret "Dag" og angive det ønskede datointerval øverst til højre over tabellen.