Om liknande videor

Du kan visa en lista över relaterade videor nedanför en videoannons när annonsen spelas upp på YouTube. Videorna kan förstärka och utvidga ditt annonsbudskap i den primära videoannonsen. I denna artikel beskriver vi liknande videor och hur de fungerar i videokampanjer.

Exempel på en videoannons på YouTube med liknande videor nedanför

Fördelar

• Utvidga budskapet i din primära videoannons.
  • Behåll tittarnas intresse för ditt annonsmaterial (inräknat andra videor på din YouTube-kanal).
  • Engagera kunder ännu mer effektivt på mobila enheter genom att utnyttja utrymmet nedanför den primära videoannonsen när enheten hålls vertikalt.

Så fungerar det

• Liknande videor är tillgängliga med målen Övervägande av produkt och varumärke och Varumärkesmedvetenhet och räckvidd. Du kan också skapa en videokampanj utan att utgå från ett mål med budstrategin CPV ellermCPM.
  • Du kan lägga till mellan två och fem liknande videor i en kampanj. Videorna måste anges som offentliga eller olistade för att visas som liknande videor i kampanjen.
  • Liknande videor visas nedanför videoannonsen när den spelas upp i YouTube-appen på mobila enheter.
Liknande videor kanske inte alltid visas nedanför annonsen. Det kan också hända att antalet videor och deras ordningsföljd ändras. Liknande videor måste följa Googles annonseringspolicyer och krav för YouTube-annonser.

Relaterad länk