Använda liknande videor

Liknande videor kan förstärka budskapet i din primära videoannons och uppmuntra tittarna att titta på andra videor på din kanal. Liknande videor visas nedanför din primära videoannons när annonsen spelas upp i YouTube-appen på mobila enheter. I denna artikel beskriver vi hur du lägger till liknande videor i din videokampanj.

Innan du börjar

Dina liknande videor måste anges som offentliga eller olistade. Se hur du ändrar en integritetsinställningar för video.

Om du behöver redigera inställningarna för dina liknande videor, till exempel rubriker eller miniatyrer, gör du ändringen innan du skapar videokampanjen.

• Om du redigerar rubriken på en liknande video slutar alla liknande videor att visas under den primära videoannonsen på YouTube. Ta i så fall bort de liknande videorna från kampanjen och lägg till dem igen.
  • Om du redigerar andra inställningar, till exempel miniatyrer eller beskrivningar, granskar Google automatiskt listan över liknande videor igen, även om videorna hade godkänts innan du gjorde ändringen.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Lägga till liknande videor i en ny videokampanj

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn och sedan på Kampanjer.
  3. Klicka på plusknappen och välj Ny kampanj.
  4. Välj målet Övervägande av produkt och varumärke eller Varumärkesmedvetenhet och räckvidd. Du kan också skapa en videokampanj utan att utgå från ett mål med budstrategin CPV eller mCPM.
  5. Välj kampanjtypen Video.
    • Om du har valt Övervägande av produkt och varumärke som mål ska du välja Få visningar eller Annonssekvens som kampanjens undertyp.
    • Om Varumärkesmedvetenhet och räckvidd är ditt mål väljer du Videoräckviddskampanj eller Annonssekvens som kampanjens undertyp.
  6. Utöka avsnittet Liknande videor i kampanjinställningarna.
  7. Klicka på Liknande videor för att öppna redigeraren.
  8. Ange webbadresserna till YouTube-videorna du vill lägga till.
    • Lägg till minst två liknande videor (högst fem stycken). Du kan inte spara listan över liknande videor förrän du har lagt till minst två videor.
      An animation that shows how to set up related videos for YouTube ads.
  9. Klicka på Fortsätt.
  10. Klicka på Spara.

Redigera listan över liknande videor i en videokampanj

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn och sedan på Kampanjer.
  3. Klicka på Lägg till filter och välj Video.
  4. Klicka på ikonen Inställningar på raden för din kampanj.
  5. Utöka avsnittet Liknande videor.
  6. Klicka på Liknande videor.
  7. Lägg till eller ta bort liknande videor i listan. Minst två videor krävs.
  8. Klicka på Avbryt om du vill ignorera ändringarna.
  9. Klicka på Klart när du är klar med ändringarna.

Viktigt

Vi kontrollerar att liknande videor följer Googles annonseringspolicyer och krav för YouTube-annonser. Du kan se godkännandestatusen för dina liknande videor i avsnittet Liknande videor i kampanjinställningarna. Om statusen är Inte godkänd kan du redigera kampanjen och sedan ta bort eller åtgärda videor på listan.

Om du behöver redigera inställningarna för dina liknande videor, till exempel rubriker eller miniatyrer, gör du ändringen innan du skapar videokampanjen.

• Om du redigerar rubriken på en liknande video slutar alla liknande videor att visas under den primära videoannonsen på YouTube. Ta i så fall bort de liknande videorna från kampanjen och lägg till dem igen.
    • Om du redigerar andra inställningar, till exempel miniatyrer eller beskrivningar, granskar Google automatiskt listan över liknande videor igen, även om videorna hade godkänts innan du gjorde ändringen.

Oavsett vilken ändring du gör fortsätter den primära videoannonsen att visas.

Visa rapportering för liknande videor

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn och sedan på Kampanjer.
  3. Leta reda på kampanjen med liknande videor.
  4. Klicka på segmentikonen och välj Klicktyp på rullgardinsmenyn.
  5. Scrolla till raden Liknande videor i statistiktabellen för att se mätvärden för videorna.

Relaterad länk