Opret et videoeksperiment

Du kan oprette et videoeksperiment for at finde ud af, hvilken af dine videoannoncer der er mest effektiv på YouTube. Et videoeksperiment giver dig mulighed for at teste forskellige videoannoncer med samme målgruppe og derefter bruge eksperimentets resultater til at finde ud af, hvilken annonce der passer bedst til din målgruppe. I denne artikel kan du læse om, hvordan du opretter et videoeksperiment.

Illustration, der viser eksperimenter med annoncemateriale til videokampagner

Sådan fungerer det

1. Konfigurer 2 til 4 forskellige grupper (kaldet eksperimentgrupper).
  2. Vælge de kampagner, der skal indgå i eksperimentet (med en forskellig videoannonce i hver kampagne).
  3. Vælg en succes-metric nedenfor for at måle og sammenligne effektiviteten af kampagnerne.
    • Absolut brandpåvirkning (ikke tilgængelig som en del af betaversionen af Demand Gen)
    • Klikrate (CTR, clickthrough rate)
    • Konverteringsrate (Konv.rate)
    • Pris pr. konvertering (Pris/konv.)
    • Pris pr. klik (CPC)
    • Pris pr. tusinde eksp. (CPM)
    • Pris pr. visning (CPV, cost-per-view)
    • Visningsprocent for video

Eksempel

En bilproducent ønsker at se, hvilken af sine videoannoncer for en ny sportsvogn, der medfører flest konverteringer. Producenten målretter mod brugere, der er på udkig efter en ny luksusbil eller en ny sportsvogn. Producenten konfigurerer et eksperiment for at sammenligne effektiviteten af 2 videoannoncer (én i hver kampagne) og vælger "Konverteringer" som succes-metric. Efter at have kørt eksperimentet konkluderer producenten, at den ene annonce er helt op til 8 gange mere effektiv end den anden, hvad angår antallet af konverteringer.

Før du begynder

• Start med en hypotese for at finde frem til din teststrategi. Din hypotese skal være knyttet til dit overordnede mål for kampagnen. Eksempel: "Hvilken af disse videoannoncer giver den højeste konverteringsrate for min kampagne med henblik på anskaffelse af kunder: Et selvstudie på 2 minutter eller en video med et direkte tilbud på 15 sekunder?"
  • Opret mindst 2 videokampagner med forskelligt annoncemateriale, inden du konfigurerer et eksperiment.
  • Brug de samme indstillinger (f.eks. målgrupper, bud, annonceformater osv.) i alle kampagner for at finde ud af, hvor effektiv hver videoannonce er uafhængigt af andre kampagneegenskaber.
  • Husk! Brandpåvirkning er ikke tilgængelig for alle Google Ads-konti. Kontakt din Google-kontorepræsentant for at måle brandpåvirkning i et videoeksperiment. Hvis du ikke har en Google-kontorepræsentant, kan du ikke måle brandpåvirkning i eksperimentet.

Termer, der bruges i forbindelse med videoeksperimenter

Du kender muligvis ikke alle de termer, der bruges i forbindelse med videoeksperimenter. Udvid sektionen nedenfor for at se en liste over termer med tilhørende definitioner.

Udvid alle

• Hypotese: En hypotese er et udsagn eller et spørgsmål, som dit eksperiment vil besvare.
  • Eksperimentgren: En eksperimentgren henviser til en kampagne eller en gruppe kampagner med bestemte indstillinger. I videoeksperimenter er der mindst 2 eksperimentgrene, så du kan foretage en sammenligning af effektiviteten.
  • Trafikfordeling: Trafikfordelingen er den måde, du vil opdele dit eksperiment på. De fleste eksperimenter med 2 eksperimentgrene har en jævn trafikfordeling på 50 % pr. gren.
  • Statistisk signifikans: En vurdering af, at et forhold mellem 2 eller flere variabler ikke er tilfældigt. Med andre ord, når et eksperiment har nået statistisk signifikans, kan du have tillid til resultaterne baseret på mere end bare tilfældigheder eller held.

Vejledning

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.

Opret et videoeksperiment

1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Kampagner i sektionsmenuen.
  3. Klik på Eksperimenter.
  4. Klik på Videoeksperimenter.
  5. Klik på plusknappen for at starte et nyt eksperiment.
  6. Angiv et navn og et mål for eksperimentet.
  7. Angiv et navn for hver eksperimentgren.
  8. Klik på Vælg kampagner, og tildel en kampagne til hver gren. Du kan kun vælge én kampagne pr. gren.
    For at opnå et effektivt eksperiment skal du sørge for at inkludere kampagner, der har forskellige videoannoncer i eksperimentet. Dette giver dig mulighed for at se, hvilken annonce der klarer sig bedst i forhold til din målgruppe.
  9. (Valgfrit) For at tilføje flere eksperimentgrene skal du klikke på Tilføj eksperimentgren. Du har 2 eksperimentgrene som standard, og du kan inkludere op til 4 eksperimentgrene.
  10. Klik på rullemenuen Vælg en metric, og vælg én succes-metric blandt:
    • Absolut brandpåvirkning (ikke tilgængelig som en del af betaversionen af Demand Gen)
    • Klikrate (CTR, clickthrough rate)
    • Konverteringsrate (Konv.rate)
    • Pris pr. konvertering (Pris/konv.)
    • Pris pr. klik (CPC)
    • Pris pr. tusinde eksp. (CPM)
    • Pris pr. visning (CPV, cost-per-view)
    • Visningsprocent for video
      Når du opretter og konfigurerer et eksperiment, får du vist indsigt og anbefalinger i Google Ads. Hvis indsigten eller anbefalingen er grøn, kan du fortsætte med eksperimentet. Hvis indsigten eller anbefalingen er gul eller rød, skal du løse problemet, der blev markeret af meddelelsen, før du gemmer eksperimentet.
  11. Klik på Gem.
  12. (Valgfrit) Hvis din succes-metric er "Brandpåvirkning", skal du klikke på Opret produkt eller brand i den notifikation, der vises, for at oprette en undersøgelse af brandpåvirkning. Se, hvordan du opretter undersøgelser om brandpåvirkning.

Vejledende resultater i forhold til endegyldige resultater

Du kan se den formodede vinder af dine eksperimentgrene, mens videoeksperimentet stadig kører og indsamler data, hvilket giver dig mulighed for at få vejledende resultater tidligere. Vi anbefaler, at du venter, indtil eksperimentet er afsluttet, så du kan få endegyldige resultater. Hvis du ikke har tid, og du føler dig tryg ved resultaterne, kan du dog få dem meget tidligere, når eksperimentet når et konfidensniveau på 70 %. Du har også mulighed for at vente, indtil eksperimentet når et konfidensniveau på 80 % (resultaterne betragtes stadig som vejledende), eller du kan vente, indtil konfidensniveauet når op på 95 % (resultater på dette trin betragtes som endegyldige).

Et niveau på 70 % eller det, der kaldes et "konfidensinterval", betyder, at hvis du gentager dette eksperiment, vil du få det samme resultat 70 % af tiden. Hvis du vælger at vente på endegyldige resultater, skal du op på et konfidensinterval på 95 %.

Afslut dit videoeksperiment

Når et eksperiment kører, fordeles trafikken jævnt mellem kampagnerne. Før du foretager ændringer af dine kampagner, skal du afslutte eksperimentet. Når du har afsluttet eksperimentet, vender kampagnerne tilbage til det tidligere valgte trafikfordelingsniveau.

1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Kampagner i sektionsmenuen.
  3. Klik på Eksperimenter.
  4. Klik på Videoeksperimenter.
  5. Find det eksperiment, du vil afslutte.
  6. Klik på Afslut eksperiment.

Næste trin

Grønt flueben Overvåg effektiviteten for et videoeksperiment

Grønt flueben Kør et videoeksperiment på YouTube