Slik foretar du måljusteringer med smart budgivning i Søkenettverket

I kampanjer med smart budgivning angis budene basert på de mest nøyaktige konverteringsmålingene som er tilgjengelige. Når du overvåker resultatene og leveringen av kampanjer ved hjelp av smart budgivning, eller hvis bedriftens forretningsmål er i ferd med å utvikle seg, kan det imidlertid være lurt å justere budsjettene og den smarte budgivningen CPA (kostnad per handling) eller ROAS. Mål for avkastning på annonsekostnader kan hjelpe deg med å nå målene dine.

Hvis du for eksempel ønsker å øke forbruket, kan du øke CPA-målene eller redusere ROAS-målene etter behov. Hvis du angir et CPA-mål som er for lavt, kan du gå glipp av klikk som kan føre til konverteringer, og dermed få færre konverteringer totalt. Hvis du har behov for å fokusere på effektivitet, kan du redusere CPA-målene eller øke ROAS-målene etter behov.

Bruk av simuleringer for å angi optimale mål

Etter hvert som forretningsmålene dine utvikler seg, er neste trinn å justere målene dine i tråd med de endrede markedsføringsmålene dine. For å gjøre dette kan du bruke simulatorene for mål-CPA og mål-ROAS. Simulatorene gir deg en pekepinn på hvor mange konverteringer annonsene dine kunne ha fått med andre CPA- eller ROAS-mål.

Du kan bruke simulatorene for å identifisere konverteringsmuligheter og justere målene dine etter hvert som du skalerer bruken av mål-CPA- og mål-ROAS-budgivning. Du kan også gå til Anbefalinger-siden for å finne muligheter til å justere målene dine. Med utgangspunkt i simuleringsdataene kan du identifisere muligheter for ulike konverteringer ved å justere CPA-målene dine eller øke konverteringsverdien ved å justere ROAS-målene dine.

Mål endrer effekten av resultatet

Hyppige eller betydelige endringer av målene dine får ingen negativ innvirkning på resultatene du oppnår med budstrategien din, og du trenger ikke å bekymre deg for at det strategien allerede har lært om kontoen din, tilbakestilles når du endrer et mål. Smart budgivning lærer alltid fra nye data i auksjonen eller kontoen din, og du kan oppnå gode resultater også med raske endringer av mål. Det er imidlertid viktig å merke seg at en stor endring i målene kan ha samme innvirkning på forbruket eller volumet.

Konverteringsforsinkelse

Smart budgivning reagerer raskt på endringer av mål, og funksjonen begynner å optimalisere i henhold til det nye målet ditt i løpet av få minutter.

Når du har lagt inn en målendring, må du være oppmerksom på at det kan ta én til to konverteringssykluser før du når det nye målet. Dette skyldes konverteringsforsinkelsen. «Konverteringssyklus» defineres som tiden det tar før et klikk fører til en konvertering. Hvis de fleste klikkene resulterer i konverteringer i løpet av sju dager, forventes det at CPA- eller ROAS-målene justeres i forhold til endringer i konverteringsfrekvensen innen ca. sju dager.

Derfor anbefaler vi at du venter én til to sykluser før du vurderer resultatene. For de fleste annonsører er disse konverteringssyklusene korte.

Linker til beslektet innhold