Uw producten tonen bij uw videoadvertenties

Animatie van een video-actiecampagne met gekoppelde producten

Maak van uw YouTube-videoadvertenties een digitale etalage door een productfeed aan uw videocampagne toe te voegen. Met deze add-on voor advertentiemateriaal voegt u doorbladerbare productafbeeldingen onder uw videoadvertenties toe. Hiermee kunt u klanten inspireren om uw website te bezoeken voor meer informatie over uw bedrijf of voor een aankoop.

Adverteerders die productfeeds aan hun video-actiecampagnes toevoegen, genereren gemiddeld ruim 60% meer conversies tegen lagere kosten (bron: interne gegevens van Google, wereldwijd, maart 2021, vergelijking van 941 video-actiecampagnes met productfeeds met video-actiecampagnes zonder productfeeds). Als u een bekendheids- of overwegingscampagne uitvoert, kunt u een onderzoek naar merkimpact starten om de algehele toename te meten.

Hoe het werkt

• Als gebruikers uw videoadvertentie zien, wordt het deelvenster onder de advertentie automatisch uitgevouwen om uw producten weer te geven. Momenteel zien gebruikers alleen producten als ze het mobiele apparaat in de staande stand gebruiken.
  • Gebruikers kunnen een productafbeelding selecteren om rechtstreeks naar de landingspagina van het product te gaan, waar ze meer informatie kunnen vinden en een aankoop kunnen doen.
  • Er worden minimaal 4 productafbeeldingen onder de videoadvertentie weergegeven.

Vereisten

1. Stel in Merchant Center een productfeed in.
    • Voeg ten minste 4 producten toe. Voor optimale prestaties met videocampagnes raden we aan meer dan 4 producten aan de feed toe te voegen.
    • Voeg afbeeldingen voor elk product toe om in de advertentie te tonen (beeldverhoudingen kunnen variëren van 0,6 tot 1,4). Alleen de primaire afbeelding wordt in de advertentie gebruikt.
    • Uw producten moeten voldoen aan het beleid voor Shopping-advertenties en gepersonaliseerd adverteren.
  2. Zet Shopping-advertenties aan in uw Merchant Center-account. Als u Merchant Center nog niet eerder heeft gebruikt, meldt u zich aan met uw Google-account.
  3. Koppel uw Merchant Center-account aan uw Google Ads-account.

Praktische tips: pictogram met vinkje Praktische tips

• Zorg ervoor dat de productspecificaties in uw feed kloppen.
  • Zorg ervoor dat uw feed producten bevat die beschikbaar zijn voor de landen die u target. De productbeschikbaarheid voor uw campagne is gebaseerd op de instellingen in uw productfeed.
  • Gebruik het kenmerk item_group_id voor grote verkopersfeeds met identieke of vergelijkbare producten. Met dit kenmerk kunt u productvarianten groeperen in uw feed, zodat we geen dubbele productafbeeldingen in uw advertentie weergeven.
  • Het kan tot 3 dagen duren voordat nieuwe productfeeds worden goedgekeurd, dus houd hier rekening mee als u uw campagnes plant.
  • Zet Google-videopartners aan om het bereik van de campagne te vergroten. Als Google-videopartners aanstaan, worden uw advertenties op hoogwaardige websites en in apps van uitgevers getoond (plus YouTube).

Aandachtspunten

• Voor alle advertenties in campagnes met productfeeds is een call-to-action vereist. Als u geen eigen call-to-action toevoegt, wordt automatisch 'Nu winkelen' gebruikt.
  • Momenteel kunt u met Google Ads Editor geen productfeeds aan videocampagnes toevoegen.
  • De advertentieweergave laat niet alleen productvertoningen zien. Soms worden advertenties in de campagne ook zonder producten getoond.
  • Als er componenten aan uw campagne zijn gekoppeld (bijvoorbeeld componenten voor sitelinks), worden producten uit uw feed altijd als eerste weergegeven (op plekken waar deze kunnen worden weergegeven). Als u het doel Leads heeft geselecteerd, worden componenten voor leadformulieren eerst getoond in plaats van uw producten.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Een productfeed aan een nieuwe campagne toevoegen

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes en dan op Campagnes.
  3. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne.
  4. Selecteer het doel Verkoop, Leads, Websiteverkeer, Product- en merkoverweging of Merkbekendheid en bereik.
  5. Selecteer het campagnetype Video.
  6. Klik op Volgende.
  7. Scroll op de volgende pagina naar het gedeelte Productfeed en vouw het vak uit.
  8. Vink het selectievakje aan en selecteer een productfeed uit uw Merchant Center-account.

Opmerking: U kunt de productfeed niet meer wijzigen nadat u de campagne heeft opgeslagen, dus zorg ervoor dat u de juiste selecteert.

9. Scroll voor uw advertentiegroep naar het gedeelte Productfilter en vouw het vak uit.
  10. Kies de producten die u in de advertentiegroep wilt weergeven. We geven standaard alle producten uit de feed weer (tenzij u een andere optie kiest).

Als u ervoor kiest alle producten te tonen, selecteren we producten uit uw feed op basis van hun potentiële prestaties. Als u relevantere producten aan gebruikers wilt laten zien, kunt u een gegevenssegment instellen voor uw account.

• Geen: gebruik alle producten: Alle geschikte producten in uw feed kunnen worden getoond.
    • Specifieke producten kiezen: U kiest welke producten onder de videoadvertentie kunnen worden getoond.
    • Aangepaste filters maken: Laat producten zien op basis van uw aangepaste labels in de advertentie.
    • Geen producten: Sta de weergave van uw producten in de advertentiegroep niet toe (bijvoorbeeld als de producten niet overeenkomen met de videoadvertentie). Dit is handig als u meerdere advertentiegroepen uit dezelfde campagne laat lopen.
  11. Als u naast bepaalde producten een waarschuwingsicoon ziet, klikt u hierop om de fouten te bekijken en deze op te lossen. Als u dit niet doet, worden de producten mogelijk niet in de advertentie weergegeven. U heeft ten minste 4 goedgekeurde producten nodig als u producten in de advertentie wilt weergeven.
  12. Rond het instellen van de campagne af. Voordat u de campagne afrondt, krijgt u een voorbeeld van de advertentie te zien.
  13. Klik op Campagne maken.

Een productfeed aan een bestaande campagne toevoegen

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes en dan op Campagnes.
  3. Klik op het tabblad Instellingen.
  4. Selecteer de campagne die u wilt bewerken.
  5. Scroll naar het gedeelte Productfeed en vouw het vak uit.
  6. Vink het selectievakje aan en selecteer een productfeed uit uw Merchant Center-account.
  7. Klik op Opslaan. Standaard geven we alle producten uit uw feed weer. Als u wilt kiezen welke producten in uw advertentiegroepen worden weergegeven, gaat u naar de instellingen van de advertentiegroep en opent u het gedeelte Productfilter.

De prestaties van een productfeed voor een campagne beoordelen

U kunt uw advertentiegroepen segmenteren om te zien hoe uw productfeed presteert of waar mensen naartoe gaan wanneer ze op een product klikken.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes en dan op Campagnes.
  3. Klik op de campagne met de productfeed.
  4. Klik op het segmenteericoon Segment.
  5. Kies Kliktype.
    • Met Kliktype worden uw advertentiegroepen gesegmenteerd op interacties van gebruikers met uw advertenties. De statistieken van de productfeed worden weergegeven in de tabel met statistieken.

Vergelijk de prestaties van de productfeed in de campagne niet met al het campagneverkeer. De campagne bevat namelijk ook verkeer dat niet geschikt is voor productfeeds, met heel verschillende interacties van gebruikers en prestaties. Als u de prestaties van campagnes met productfeeds wilt vergelijken met de prestaties van campagnes zonder productfeeds, maakt u een video-experiment.