Gids met best practices: Betere prestaties en metingen voor iOS-app-campagnes

Deze illustratie laat zien hoe u de prestaties en metingen voor iOS-app-campagnes kunt verbeteren.

De verwachtingen van gebruikers op het gebied van privacy blijven toenemen en er zijn nieuwe beleidsregels ingevoerd die de manier veranderen waarop consumentengegevens worden verzameld en gebruikt voor advertenties. Het is belangrijk dat u begrijpt welke meetoplossingen voor u beschikbaar zijn voor een effectieve aanpassing aan deze nieuwe platformstandaarden.

Deze gids biedt een uitgebreid overzicht van de belangrijkste meetmethoden voor iOS-metingen, hoe u deze kunt gebruiken en best practices om de resultaten van uw iOS-app-campagne te meten en om op lange termijn prestaties te blijven leveren.

1. Inzicht in de belangrijkste meetmethoden voor iOS

Nu de branche overstapt op afzonderlijke ID's zijn er meerdere meetmethoden beschikbaar gekomen voor iOS-campagnes voor app-installatie.

• Conversiemodellering van Google: gemodelleerde conversies, die we in de Google Ads-UI rapporteren, maken gebruik van AI van Google zodat u de prestaties van uw campagnes kunt beoordelen als een subset van conversies niet rechtstreeks aan advertentie-interacties kan worden gekoppeld. Zo krijgt u een completer en nauwkeuriger beeld van de prestaties van uw advertenties. Meer informatie over gemodelleerde online conversies
  • SKAdNetwork van Apple: Met SKAdNetwork kunnen app-adverteerders hun advertentieactiviteit, zoals vertoningen, klikken en app-installaties, op verzamelingsniveau meten. SKAdNetwork wordt steeds belangrijker voor app-adverteerders bij de beoordeling van de prestaties van iOS-campagnes. Bovendien kunnen aankomende versie 4.0-updates voor SKAdNetwork de prestaties van uw app-campagne nog beter laten zien, vooral omdat ze zijn gerelateerd aan de opname van web-naar-app-zoekvoorraad voor Safari-browsers. Andere opmerkelijke updates zijn langere conversieperioden voor in-app gebeurtenissen tot 35 dagen aan activiteit, zodat u de langetermijnwaarde van een app-gebruiker beter kunt beoordelen.

2. Meer informatie over de verschillen tussen conversiemodellering en SKAdNetwork-rapporten

Vergeleken met de conversiemodellering van Google heeft SKAdNetwork kernverschillen in onderliggende logica en instellingen. Dat kan leiden tot rapportageverschillen tussen de 2 methoden.

We verbeteren onze integraties met SKAdNetwork-gegevens om de kwaliteit en consistentie van onze rapportage over gemodelleerde conversies in de Google Ads-UI te verbeteren. Er is wel wat verschil tussen de 2.

De belangrijkste verschillen tussen conversiemodellering en SKAdNetwork zijn:

• Web-naar-app-meting: SKAdNetwork had tot nu toe geen attributieondersteuning voor web-naar-app-gebruikerstrajecten. Dat is een verbetering voor Safari-browsers met versie 4.0-updates, maar er zijn nog wel wat wijzigingen nodig voordat de kloof wordt gedicht.
  • Conversieperioden: SKAdNetwork maakt gebruik van verschillende niet-instelbare conversieperioden en andere technologiespecifieke logica, zoals privacygerichte vertragingen. Voorbeeld: De standaard periode voor doorklikconversies van SKAdNetwork voor app-installaties is 30 dagen. De periode voor gebeurtenissen na de installatie van SKAdNetwork wordt bepaald door verschillende timers en drempelwaarden voor privacy. De technologie voor conversiemodellering van Google biedt instellingen voor de conversieperiode voor installaties en gebeurtenissen na de installatie. Daardoor heeft u meer flexibiliteit en controle, en krijgt u meer inzichten. De duur van de conversieperioden in Google Ads kan leiden tot enkele waarneembare rapportageverschillen.
  • Definitie van opnieuw downloaden: SKAdNetwork maakt gebruik van een specifieke, niet-instelbare definitie van wat opnieuw downloaden is, maar Google en de meeste van onze app-attributiepartners beiden enkele instellingsopties om te bepalen of iets opnieuw is gedownload of een nieuwe installatie is. Deze opties kunnen ook leiden tot verschillen in rapporten.
  • Oudere versies van iOS en apps: de meeste gebruikers zijn gemigreerd naar nieuwere versies van iOS en verschillende apps van Apple, maar er zijn nog steeds gebruikers die geen updates hebben uitgevoerd, waardoor SKAdNetwork afwezig is of nieuwere functionaliteit ontbreekt.

3. Aan de slag met SKAdNetwork voor de meting van installaties en in-app gebeurtenissen

Veel app-adverteerders hanteren een SKAdNetwork-gerichte aanpak om zowel installaties als in-app gebeurtenissen te meten.

Installaties meten

Als u installaties met SKAdNetwork meet, kunt u rapportagegegevens bekijken door onderstaande instructies uit te voeren:

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik bovenaan de pagina op het icoon Rapporten .
  5. Klik op Overig.
  6. Klik op SKAN-conversies.

In-app gebeurtenissen meten

Stel uw SKAdNetwork-conversiewaardeschema in om de prestaties van in-app gebeurtenissen te meten en uw campagnes effectiever te optimaliseren voor acties na installatie of voor een doelrendement op uw advertentie-uitgaven. Dit schema is een manier om aan te geven welke in-app gebeurtenissen belangrijk zijn voor uw bedrijf.

Houd rekening met het volgende als u de strategie voor uw conversiewaardeschema implementeert:

1. Bekijk in de documentatie van Apple hoe SKAdNetwork-waarden worden geïmplementeerd.
  2. Bedenk eerst welke reeks in-app gebeurtenissen en -waarden het belangrijkst zijn voor uw bedrijf. Als u niet zeker weet waar te beginnen, kunt u starten met een in-app trechterbenadering die zowel de oppervlakkige als diepe in-app gebeurtenissen codeert die belangrijk zijn voor uw bedrijf.
  3. Zorg dat uw conversiewaardeschema alle in-app gebeurtenissen bevat waarvoor u uw app-campagnes wilt optimaliseren en dat deze gebeurtenissen ook als conversiegebeurtenissen voor bieden beschikbaar zijn in de conversie-instellingen van Google Ads.
  4. Als inkomsten voor in-app aankopen een prioriteit zijn voor uw bedrijf, gebruikt u een aantal van uw conversiewaarden om buckets voor opbrengst van in-app aankopen aan te geven die relevant kunnen zijn.
  5. Stel uw conversiewaardeschema rechtstreeks in via Google Analytics 4, een door Google goedgekeurde app-attributiepartner of de Google Ads API. We raden adverteerders ten zeerste aan één plek te kiezen om hun schema voor conversiewaarde in te stellen.
Opmerking: Conversiewaardeschema's die zijn ingesteld via Google Analytics 4, kunnen worden geëxporteerd met de Admin API. We zijn ook van plan de mogelijkheid te introduceren om uw SKAdNetwork-schema te gebruiken om uw app-campagnes met een doel-CPA en doel-ROAS te optimaliseren. Deze functie is momenteel beschikbaar als beperkte bèta.

Ontdek meer informatie over hoe u het SKAdNetwork-conversiewaardeschema instelt.

4. Kies uit de meetmethodieken van iOS

Conversiemodellering en SKAdNetwork spelen een belangrijke rol bij de meting van app-campagnes. We raden u het volgende aan om te bepalen welke meetmethode het meest geschikt is voor uw bedrijf.

Als u campagnes voor app-installatie alleen uitvoert op Google:

We raden aan rapportage van gemodelleerde conversies te evalueren om uw campagneresultaten te meten. Op basis van de unieke kenmerken en verschillen tussen de 2 methoden kunt u ook SKAdNetwork gebruiken als referentiepunt voor campagneprestaties.

Opmerking: Als u ter referentie ook SKAdNetwork-rapportage evalueert voor uw app-campagnes, onthoud dan dat deze meetmethoden verschillen qua kenmerken en mogelijk niet volledig overeenkomen. U kunt SKAdNetwork-rapportage bekijken via Google Ads, Google Analytics 4 of uw app-attributiepartner.

Als u campagnes voor app-installatie uitvoert in meerdere netwerken:

We raden u aan cross-channel SKAdNetwork-rapporten te gebruiken via Google Analytics 4 of een door Google goedgekeurde app-attributiepartner om de prestaties in verschillende netwerken eerlijker te evalueren.

Opmerking: Op dit moment kunt u niet alle app-campagnevoorraad bijhouden via SKAdNetwork. Dat gaat wel steeds beter. U kunt ook rapporten over gemodelleerde conversies bekijken als extra referentie om het inzicht in uw Google-prestaties te vergroten en optimalisaties door te voeren.

5. Best practices implementeren om iOS-app-campagnes te meten en te optimaliseren

Voor betere app-metingen:

• Ga na of het zinvol is om uw app in te stellen in het SKAdNetwork-framework.
    • Voor meting van installaties integreert u uw app met SKAdNetwork voor installaties. Met onze Google Analytics 4-oplossing kunt u uw app integreren en registreren voor SKAdNetwork-attributie, zodat u conversies van het type Eerste keer openen kunt meten. U kunt installatiemetingen van SKAdNetwork ook handmatig instellen met een andere SDK voor metingen, zoals een app-attributiepartner.
    • Als u gebeurtenissen na de installatie wilt meten, stelt u een schema voor de conversiewaarde in. U kunt dit rechtstreeks doen via Google Analytics 4, een door Google goedgekeurde app-attributiepartner of de Google Ads API. Als u uw schema instelt, zorg dan dat het ook geschikt is voor de voor bieden geschikte gebeurtenissen waarvoor u uw app-campagnes wilt optimaliseren.
  • Consolideer uw iOS-app-campagnes voor installaties door 8 of minder campagnes te laten lopen. Dat leidt tot optimale prestaties en ondersteunt nauwkeurige SKAdNetwork-campagnerapportage, omdat meer campagnes de metingen binnen SKAdNetwork kunnen verbergen.

Voor betere campagneoptimalisatie en -prestaties:

• Bekijk de documentatie van Apple en ga na of de ATT-prompt geschikt is voor uw app. U kunt ook een scherm met uitleg maken en weergeven voordat u om toestemming vraagt met de ATT-toestemmingsprompt. Op het uitlegscherm kunt u gebruikers meer context geven over hoe uw app informatie gebruikt voor advertentiedoeleinden. Als gebruikers de prompt accepteren, kunnen ze meer waargenomen conversies realiseren, wat de conversiemodellering en campagneoptimalisatie verbetert. Ontdek meer informatie over hoe u een uitlegscherm maakt en toont met de Google Analytics voor Firebase SDK.
  • Als er veel gebruikers op uw app zijn ingelogd of als deze e-mailadressen met toestemming verzamelt, activeert u de conversiemeting op apparaat van Google via de Google Analytics voor Firebase-SDK. Deze functie verbetert de conversiemodellering en de nauwkeurigheid van rapportage over app-installaties en in-app acties uit uw iOS-app-campagnes, maar houdt de gebruikersgegevens privé.
  • Voor optimale prestaties kunt u het best bieden op basis van doelkosten per installatie (doel-CPI) en doelkosten per actie (doel-CPA) in plaats van bieden op basis van doelrendement op advertentie-uitgaven (doel-ROAS). Voor stabielere prestaties leiden biedingen op basis van doel-CPI en doel-CPA tot minder schommelingen dan doel-ROAS-biedingen.
  • Houd de prestaties van al uw iOS-app-campagnes nauwlettend bij. Als u vóór de wijzigingen in iOS 14 iOS-app-campagnes voor installaties heeft laten lopen, merkt u als gevolg van deze wijzigingen misschien fluctuaties of afnamen in de prestaties. U zult merken dat het bereik voor app-campagnes voor engagement aanzienlijk afneemt. Pas zo nodig budgetten en biedingen aan om te zorgen dat u het maximale uit uw app-campagnes haalt.

6. Best practices voor app-campagnes toepassen

Opmerking: Dit artikel wordt geüpdatet om u op de hoogte te houden van de nieuwste best practices voor iOS. U kunt ook de veelgestelde vragen over wijzigingen in iOS 14 bekijken voor meer informatie. Dit artikel is voor het laatst geüpdatet op 28 november 2023