Over dynamische afbeeldingextensies

Dynamische afbeeldingextensies zijn automatische extensies waarmee Google relevante afbeeldingen van de landingspagina van uw advertentie kan halen als aanvulling op uw bestaande zoekadvertenties. Ze kunnen u helpen uw prestatiedoelen te bereiken met pakkend beeldmateriaal van producten of services waarmee de boodschap van uw tekstadvertenties beter overkomt.

U kunt dynamische afbeeldingextensies op accountniveau toestaan.

Opmerking: Dynamische afbeeldingextensies zijn momenteel niet in alle talen beschikbaar.

An  example of a Dynamic image extensions

Opmerking: U moet beeldextensies en dynamische afbeeldingextensies samen gebruiken. Beeldextensies hebben altijd voorrang op dynamische afbeeldingextensies. Zorg ervoor dat u uw beeldextensies instelt op een niveau dat aansluit bij uw behoeften.

Voordelen

Dynamische afbeeldingextensies kunnen de impact en waarde van uw advertenties vergroten door visueel relevante informatie te tonen die moeilijk over te brengen is met alleen tekst. Door op de landingspagina een voorbeeld te tonen van wat een gebruiker kan verwachten, kan de gebruiker geïnspireerd worden om door te klikken. Andere voordelen zijn onder meer:

• Verbetering van de meetbare prestaties voor uw marketingdoel: de CTR wordt verhoogd wanneer dynamische afbeeldingextensies worden weergegeven bij tekstadvertenties in het zoeknetwerk door uw zoekadvertenties visueel te onderscheiden van die van concurrenten.
  • Gebruiksgemak en controle: u kunt dynamische afbeeldingextensies toestaan op accountniveau, waarbij u de volledige controle heeft om eventuele actieve dynamische afbeeldingextensies te verwijderen.

Hoe ze werken

Nadat u toestemming heeft gegeven voor dynamische afbeeldingextensies, identificeert Google Ads afbeeldingen op uw landingspagina en worden die opgehaald. Ons systeem selecteert afbeeldingen op uw landingspagina die het meest relevant zijn voor de zoekopdracht op basis van de landingspagina van de advertentie. De afbeeldingen die op uw uiteindelijke URL worden geselecteerd, doorlopen een reeks geautomatiseerde en handmatige kwaliteitscontroles voordat ze worden geselecteerd voor weergave. Mogelijk worden er geen dynamische afbeeldingextensies weergegeven als we op uw landingspagina geen geschikte afbeelding kunnen vinden die aan onze kwaliteitseisen voldoet of als er geen afbeeldingen beschikbaar zijn.

Wanneer gebruikers op een dynamische afbeeldingextensie klikken, worden ze naar dezelfde landingspagina geleid als wanneer ze op de kop van uw advertentie klikken.

Wanneer iemand op uw dynamische afbeeldingextensies klikt, worden er kosten in rekening gebracht op basis van CPC, vergelijkbaar met tekstadvertenties in het zoeknetwerk. De afbeeldingen in uw dynamische afbeeldingextensies zijn klikbaar en hiervoor wordt dezelfde CPC in rekening gebracht als voor een klik op de kop van de advertentie.

Dynamische afbeeldingextensies worden alleen weergegeven wanneer ze naar verwachting de prestaties van uw advertentie verbeteren. U kunt er echter ook voor kiezen geen dynamische afbeeldingextensies bij uw advertentie weer te geven.

Opmerking: Dynamische afbeeldingextensies doorlopen een uitgebreid goedkeuringsproces. Afbeeldingen die als dynamische afbeeldingextensies worden geëxtraheerd, worden gecontroleerd op relevantie door een combinatie van targeting te beoordelen, waaronder zoekwoord/zoekopdracht, advertentietargeting en landingspagina (uiteindelijke URL). Dynamische afbeeldingextensies moeten ook voldoen aan de indelingsvereisten voor beeldextensies.

Vereisten

Als u dynamische afbeeldingextensies wilt gebruiken, moet aan de volgende voorwaarden zijn voldaan:

• Het account moet een goede reputatie op het gebied van beleidsnaleving hebben.
  • U heeft een Google Ads-account in een in aanmerking komende branche of subbranche. Gevoelige branches en subbranches, zoals seksuele content, alcohol en kansspelen, komen niet in aanmerking voor dynamische afbeeldingextensies.
  • Een Google Ads-account dat al meer dan 90 dagen actief is.
Opmerking: Door u aan te melden voor dynamische afbeeldingextensies, bevestigt u dat u alle wettelijke rechten op de afbeelding bezit en toestemming heeft om de afbeelding met Google te delen, zodat hier afgeleide werken van kunnen worden gemaakt en de afbeelding namens u in advertenties of voor andere commerciële doeleinden kan worden gebruikt.

Aanmelden voor dynamische afbeeldingextensies

U kunt zich op 2 manieren aanmelden voor dynamische afbeeldingextensies:

Optie 1

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies.
  3. Klik op Extensies.
  4. Klik in het gedeelte Dynamische afbeelding op Aanmelden.
  5. Klik op het selectievakje om te bevestigen dat u alle wettelijke rechten op de afbeelding bezit en toestemming heeft om de afbeelding met Google te delen voor gebruik namens u in advertenties of voor andere commerciële doeleinden.
  6. Klik op Opslaan.

Optie 2

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies.
  3. Klik op Automatische extensies, klik vervolgens rechtsboven op het icoon met 3 stippen  en selecteer Geavanceerde instellingen.
  4. Selecteer de knop Aan in het gedeelte Dynamische afbeeldingextensies.
  5. Klik op het selectievakje om te bevestigen dat u alle wettelijke rechten op de afbeelding bezit en toestemming heeft om de afbeelding met Google te delen voor gebruik namens u in advertenties of voor andere commerciële doeleinden.
  6. Klik op Opslaan.

Waar u de rapportage voor dynamische afbeeldingextensies vindt

Dynamische afbeeldingextensies verschillen van automatische extensies. Volg de onderstaande stappen om naar de rapportage voor dynamische afbeeldingextensies te gaan:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies.
  3. Klik op Extensieoverzicht en selecteer vervolgens Dynamische afbeeldingextensies.
U kunt ook beeldextensies gebruiken om op advertentiegroep- of campagneniveau unieke afbeeldingen te uploaden die relevant zijn voor uw zoekwoorden en advertenties. Lees meer informatie over hoe u beeldextensies maakt.