Altijd een leadformulier laten openen vanuit een zoekadvertentie

Als leads verzamelen uw hoofddoel is, kunt u een leadformulier laten zien wanneer iemand de kop in uw zoekadvertentie selecteert. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u ervoor zorgt dat er vanuit uw zoekadvertentie altijd een leadformulier wordt geopend.

Voordat u begint

Instructies

In een nieuwe campagne altijd een leadformulier laten openen vanuit een zoekadvertentie

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne.
  4. Selecteer Leads als doel.
  5. Selecteer Zoeken als campagnetype.
  6. Selecteer Leads via leadformulieren ontvangen.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Geef de campagne-instellingen op.
  9. Selecteer de optie Leadformulierextensie in de lijst Advertentie-extensies.
  10. Maak de leadformulierextensie en klik op Opslaan. De leadformulierextensie is nu onderdeel van de advertentie en u ziet onder het leadformulier dat 'Altijd het leadformulier weergeven wanneer iemand interactie met mijn advertentie heeft' is geselecteerd.
  11. Werk verder aan uw campagne. Klik op Opslaan als u klaar bent.

In een bestaande campagne altijd een leadformulier laten openen vanuit een zoekadvertentie

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Selecteer een bestaande campagne in het zoeknetwerk.
  4. Selecteer Instellingen in het paginamenu aan de linkerkant.
  5. Selecteer in het gedeelte Doel de optie Leads.
  6. Selecteer in het gedeelte Instellingen voor leadformulieren de optie Altijd het leadformulier weergeven wanneer iemand interactie met mijn advertentie heeft.
    • Als u deze optie niet kunt selecteren, gaat u in Google Ads naar Extensies om een leadformulier te maken of toe te voegen aan uw campagne.
  7. Klik op Opslaan.