Leadformulierextensies gebruiken

Met leadformulierextensies kunt u de interesse van potentiële klanten vastleggen als ze relevante content zoeken, ontdekken of bekijken. In dit artikel leest u hoe u in Google Ads een leadformulierextensie maakt en toevoegt aan campagnes in het zoeknetwerk, videocampagnes, Discovery-campagnes en display-campagnes.

Als u ondertiteling in uw taal wilt, schakelt u YouTube-ondertiteling in. Klik onderaan de videospeler op het icoon Instellingen, selecteer Ondertiteling en kies vervolgens uw taal.

Voordat u begint

• Zorg dat u voldoet aan de vereisten voor leadformulierextensies. Als u niet aan de vereisten voldoet, kunt u geen leadformulierextensies maken.
  • Zorg ervoor dat uw leadformulierextensie voldoet aan ons advertentiebeleid en onze richtlijnen (zorg er bijvoorbeeld voor dat u een land target waar leadformulieren beschikbaar zijn). Als u hier niet aan voldoet, wordt de campagne niet weergegeven.
  • Hoewel u leadformulierextensies op dezelfde manier maakt voor alle campagnetypen, kan de werking verschillen per campagnetype. Vouw hieronder een gedeelte uit om de verschillen voor elk campagnetype te bekijken.

Campagnes in het zoeknetwerk

• Leadformulierextensies kunnen worden getoond op desktops en mobiele apparaten.

Videocampagnes

• Leadformulierextensies worden alleen weergegeven op mobiele apparaten met Android. Als uw campagne iOS of desktops target, wordt de campagne niet weergegeven aan gebruikers.

Discovery-campagnes

• Als u leadformulieradvertenties wilt weergeven, moet de Discovery-campagne ten minste 1 beeldadvertentie bevatten. Leadformulieren werken niet met carrouseladvertenties.

Display-campagnes

• Leadformulierextensies worden alleen op mobiele apparaten weergegeven.

Optimalisatie van leadformulieren

Naast de doelgroeptargeting voor uw campagne kunt u uw leadformulierextensie optimaliseren voor leads met een hogere intentie of voor meer leads. Voor beide opties geldt dat er geen doelgroepen worden toegevoegd of verwijderd en de velden in uw leadformulier worden niet gewijzigd. Optimalisatie van leadformulieren is alleen beschikbaar voor videocampagnes.

• Standaard is 'Hogere intentie' geselecteerd, maar als u een leadformulier maakt of bewerkt, kunt u het type leadformulier wijzigen in 'Meer volume'. De optie die u kiest, kan van invloed zijn op de kosten per lead en het aantal verzamelde leads. U kunt het type leadformulier bovendien op elk gewenst moment tijdens de campagne wijzigen.
  • Voor het type 'Hogere intentie' wordt mogelijk een ontwerp gebruikt waarbij gebruikers meer stappen moeten uitvoeren voordat ze het formulier kunnen versturen. Hierdoor ontvangt u mogelijk minder leads (maar wel leads met een grotere interesse in uw bedrijf, product of service).
  • Voor het type 'Meer volume' wordt een ontwerp gebruikt dat minder stappen vereist om het leadformulier te kunnen versturen. Hierdoor ontvangt u mogelijk meer leads. Hier kunnen echter ook mensen tussen zitten die minder interesse hebben in uw bedrijf, product of service.

Instructies

Een leadformulierextensie maken in een nieuwe campagne

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne.
  4. Selecteer Leads als campagnedoel.
  5. Selecteer Zoeken, Video, Discovery of Display als campagnetype.
  6. Klik op Doorgaan.
  7. Geef de campagne-instellingen op.
  8. Open de editor voor leadformulierextensies. Hier geeft u informatie over uw leadformulier op.
    • Voor campagnes in het zoeknetwerk en display-campagnes: scroll naar het gedeelte Advertentie-extensies en klik op Leadformulierextensie.
    • Voor video- en Discovery-campagnes: scroll naar het gedeelte Leadformulier en klik op Formulier.
  9. Klik in de editor voor leadformulierextensies op Nieuwe maken.
  10. Geef een kop, bedrijfsnaam en beschrijving op.
  11. Kies welke vragen u in het leadformulier wilt stellen. Selecteer minstens 1 optie om door te gaan:
    • Naam (kan worden ingesteld als Voornaam en achternaam of als Volledige naam)
    • E-mailadres
    • Telefoonnummer
    • Plaats
    • Postcode
    • Staat/provincie
    • Land
    • Bedrijfsnaam
    • Functie
    • E-mailadres op het werk
    • Telefoonnummer op het werk
  12. Voeg de URL naar uw privacybeleid toe. Er is een privacybeleid vereist om gegevens te verzamelen. Het privacybeleid wordt aan het einde van het leadformulier weergegeven.
  13. (Alleen voor campagnes in het zoeknetwerk) Klik op Afbeelding om een achtergrondafbeelding toe te voegen aan het leadformulier. De achtergrondafbeelding moet een verhouding van 1,91:1 hebben (de aanbevolen grootte is 1200 x 628).
  14. Geef een kop en een beschrijving op voor het bevestigingsbericht van het formulier. Dit bericht wordt weergegeven nadat mensen hun contactgegevens hebben ingevuld.
    • U kunt, als deze optie beschikbaar is voor uw campagnetype, ook een call-to-action toevoegen aan het bevestigingsbericht. Dit type call-to-action is anders dan de call-to-action in uw advertentie en kan worden geconfigureerd om naar een specifieke URL te leiden.
  15. Als u een call-to-action wilt toevoegen die interactie met uw advertentie stimuleert, selecteert u een call-to-action in het dropdownmenu en voegt u een beschrijving van de call-to-action toe.
  16. (Optioneel) Als u rechtstreeks vanuit uw CRM-systeem (systeem voor klantrelatiebeheer) leads wilt ontvangen, voegt u uw webhookgegevens toe aan de leadformulierextensie.
  17. (Alleen voor videocampagnes) Selecteer hoe u leadformulieren wilt optimaliseren: Hogere intentie of Meer volume.
  18. Als u voor het eerst een leadformulierextensie maakt, moet u de servicevoorwaarden lezen en accepteren.
  19. Klik op Opslaan om de leadformulierextensie aan uw campagne toe te voegen.

Een leadformulierextensie toevoegen aan een bestaande campagne

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu op Advertenties en extensies en klik vervolgens op Extensies.
  3. Klik op de pagina Extensies op Leadformulier.
  4. Vink het selectievakje naast de leadformulierextensie aan.
  5. Klik op Toevoegen aan > Campagne. De campagne die u kiest, moet Leads als campagnedoel hebben.
  6. Klik op Gereed. Als er een leadformulierextensie aan een bestaande campagne wordt gekoppeld, wordt de campagne weergegeven nadat de leadformulierextensie is goedgekeurd. U kunt de beoordelingsstatus van de leadformulierextensie bekijken onder Leadformulier in de campagne-instellingen.

Een leadformulierextensie bewerken

Als u een bestaande leadformulierextensie bewerkt, kunt u niet wijzigen naar welke informatie u op het formulier vraagt. Als u wilt wijzigen naar welke informatie er op het formulier wordt gevraagd, maakt u een nieuwe leadformulierextensie en selecteert u andere opties. Vervolgens kunt u de nieuwe leadformulierextensie aan een campagne toevoegen.
  1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu op Advertenties en extensies en klik vervolgens op Extensies.
  3. Klik op de pagina Extensies op Leadformulier.
  4. Plaats de muisaanwijzer op de leadformulierextensie en klik op het potloodicoon Bewerken om dit te bewerken.
  5. Breng wijzigingen aan in de leadformulierextensie.
  6. Klik op Opslaan. Als u een leadformulierextensie heeft bewerkt, moet deze worden goedgekeurd voordat uw campagne kan worden weergegeven.

Een leadformulierextensie verwijderen

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu op Advertenties en extensies en klik vervolgens op Extensies.
  3. Klik op de pagina Extensies op Leadformulier.
  4. Vink het selectievakje naast de leadformulierextensie aan.
  5. Klik op Verwijderen. Als u een leadformulier heeft verwijderd, kunt u dit niet meer herstellen. U kunt nog wel de leads van het verwijderde formulier downloaden die in de laatste 30 dagen zijn verzameld.

Volgende stap

Uw resultaten meten

U kunt in uw Google Ads-rapporten zien hoe uw leadformulierextensie presteert. Houd rekening met het volgende:

• Als iemand een leadformulier opent, wordt er een klik geteld. Andere conversieacties worden niet gerapporteerd voor klikken op leadformulierextensies. Als iemand bijvoorbeeld op uw leadformulierextensie heeft geklikt en later iets op uw website heeft gekocht, wordt deze conversie niet toegeschreven aan de leadformulierextensie.
  • Als iemand gegevens verstuurt via het leadformulier, wordt er een conversie geteld. In Google Ads worden leadformulierconversies automatisch ingesteld als het formulier voor het eerst wordt ingezonden.
  • Uw campagne kan ook websiteconversies stimuleren.
  • U kunt uw klik- en conversieprestaties bekijken door uw prestatierapport te segmenteren op Kliktype en Conversietype in uw Google Ads-account.
  • Bezoeken en conversies worden niet toegeschreven aan uw leadformulierextensies in Google Analytics. Analytics rapporteert alleen engagements die gebruikers rechtstreeks naar uw website leiden.

Leads downloaden

U kunt leads downloaden als eenvoudig csv-bestand of als geavanceerd csv-bestand dat in een CRM kan worden geïmporteerd. U kunt ook een webhookintegratie instellen om leads rechtstreeks in uw CRM te ontvangen.