Automatiska betalningar

Automatiska betalningar är en betalningsinställning i Google Ads. Med denna inställning samlar du först på dig annonseringskostnader. Sedan dras kostnaderna automatiskt enligt din primära betalningsmetod.

Om du använder automatiska betalningar debiteras du för dina annonseringskostnader samma datum varje månad eller när ditt konto når en fördefinierad utbetalningströskel, beroende på vad som inträffar först. Om datumet för din första betalning var 15 december debiteras du den 15:e varje månad eller när ditt konto når utbetalningströskeln.

Utbetalningströskel

Du debiteras för dina kostnader när de når detta belopp. Beloppet börjar på ett fast belopp som du kan se på faktureringssidan Översikt. Det höjs automatiskt om dina kostnader når detta belopp under den månadslånga faktureringsperioden.

• Om kostnaderna i ditt konto når tröskelbeloppet innan månadsfaktureringsperioden är slut höjs beloppet. Det kan ske flera gånger tills kontot når en slutlig utbetalningströskel. Gränsbeloppet beror på ditt konto, ditt land och din valuta.
  • Beloppet du debiteras kan vara något högre än gränsbeloppet om kontot samlar på sig kostnader mycket snabbt. Du kan debiteras flera gånger under en månad om kontot når faktureringsgränsen upprepade gånger under perioden.
  • Du får ingen information via e-post eller någon avisering när utbetalningströskeln höjs, men du kan alltid se det aktuella beloppet på faktureringssidan Översikt. Du kan se ditt aktuella tröskelbelopp genom att klicka på verktygsikonen och välja Inställningar under Fakturering. På översiktssidan som öppnas kan du se dina samlade kostnader sedan den senaste betalningen. Tröskelbeloppet syns under förloppsindikatorn.

Läs mer om automatiska betalningar
Jämför med manuella betalningar
Se fler artiklar