Automatische betalingen

Als uw automatische betaling is geweigerd, heeft u mogelijk geen e-machtiging ingesteld voor uw creditcard of voldoet uw creditcard niet aan de RBI-regelgeving.

Abonneer u op dit community-e-mailgesprek voor richtlijnen om te voldoen aan de RBI-regelgeving.

Automatische betalingen is een betaalinstelling in Google Ads. Als u deze instelling gebruikt, genereert u eerst advertentiekosten, waarna deze automatisch in rekening worden gebracht via uw primaire betaalmethode.

Als u automatische betalingen gebruikt, worden uw advertentiekosten elke maand op dezelfde datum in rekening gebracht of nadat uw account een vooraf bepaald bedrag bereikt (uw betalingsdrempel), afhankelijk van wat het eerst van toepassing is. Als uw eerste betaling bijvoorbeeld op 15 december plaatsvindt, worden er op de 15e van elke maand kosten in rekening gebracht of wanneer uw account de betalingsdrempel bereikt.

Betalingsdrempel

De betalingsdrempel is een bepaald bedrag aan kosten. Wanneer dit bedrag wordt bereikt, worden de betreffende kosten in rekening gebracht. Dit bedrag begint bij een vast bedrag dat u kunt vinden op de pagina Betalingsoverzicht en wordt automatisch verhoogd als uw kosten dit bedrag bereiken vóór het einde van de maandelijkse betalingscyclus.

Betalingsdrempel en grenzen voor betalingen op dezelfde dag van de maand

• Wanneer uw accountkosten de drempelwaarde bereiken voordat de maandelijkse betalingscyclus is afgelopen, wordt de drempel verhoogd. Dit kan een paar keer gebeuren totdat uw account de laatste drempel bereikt. De drempelwaarden zijn afhankelijk van uw account, land en valuta.
  • Het bedrag dat in rekening wordt gebracht, kan iets hoger zijn dan de drempelwaarde als uw account zeer snel kosten genereert. Er kunnen meerdere keren per maand kosten in rekening worden gebracht als uw account gedurende die periode de drempelwaarde voor facturering meerdere keren bereikt.
  • U krijgt geen e-mail of melding als uw betalingsdrempel wordt verhoogd, maar u kunt uw huidige drempel altijd bekijken op de pagina Betalingsoverzicht. Zo bekijkt u wat uw huidige drempel is:
    1. Log in op uw Google Ads-account.
    2. Klik op het gereedschapsicoon Google Ads | Gereedschap [icoon] en kies onder Facturering de optie Overzicht.
      • U komt terecht op de pagina Betalingsoverzicht. Op de kaart linksboven ziet u informatie over uw huidige drempelwaarde.

Afhankelijk van de frequentie van de maandelijkse kosten kunnen sommige klanten hun betalingsdrempel verhogen tot boven het maximale bedrag dat automatisch is ingesteld, naar een hoger door het systeem aanbevolen bedrag. Met deze instelling worden de kosten van gebruikers die regelmatig maandelijks betalen, minder vaak in rekening gebracht.

Gebruik deze stappen om te controleren of deze optie is aangezet in uw account en om de drempelwaarde te wijzigen:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het icoon voor tools en instellingen Google Ads | Gereedschap [icoon] en kies onder Facturering de optie Instellingen. U komt terecht op de pagina Instellingen.
  3. Uw huidige betalingsdrempel ziet u in het gedeelte Betalingsaccount onder Hoe u betaalt.
  4. Klik op het potloodje Instelling bewerken, potloodje om de aanbevolen drempelwaarde voor uw account te bekijken en te wijzigen.
  5. Als u uw betalingsdrempel wilt instellen op het aanbevolen bedrag, klikt u op 'Aanbevolen bedrag gebruiken' en vervolgens op Opslaan.
  6. Als u wilt, kunt u elke betalingsdrempel instellen op een aanbevolen waarde. Als u klaar bent, klikt u op Opslaan.

Meer informatie over automatische betalingen
Vergelijking met handmatige betalingen
Meer artikelen bekijken