Automaattiset maksut

Automaattiset maksut on Google Adsin maksuasetus. Kun käytät tätä asetusta, kertyneet mainontakulut veloitetaan automaattisesti ensisijaisella maksutavallasi.

Automaattisia maksuja käytettäessä mainontakulut veloitetaan samana päivänä joka kuukausi tai kun tilillä on saavutettu esimääritetty summa (jota kutsutaan maksurajaksi) sen mukaan, kumpi toteutuu ensin. Jos ensimmäinen maksu osuu esimerkiksi joulukuun 15. päivälle, kulut veloitetaan joka kuun 15. päivänä tai kun tilillä on saavutettu maksuraja.

Maksuraja

Maksuraja on tietty kulujen määrä, jonka täytyttyä sinulta veloitetaan kyseiset kulut. Maksurajana käytetään ensin summaa, jonka löydät laskutuksen Yhteenveto-sivulta. Summaa nostetaan automaattisesti, jos raja saavutetaan ennen kuukausittaisen laskutusjakson päättymistä.

Maksuraja ja kuukauden 1. päivän maksurajat

• Kun tilisi kulut saavuttavat rajan ennen kuukausittaisen laskutusjakson päättymistä, rajaa nostetaan. Tämä voi tapahtua useita kertoja, kunnes korkein raja on saavutettu. Rajasummat määräytyvät tilisi, maasi ja valuuttasi mukaan.
  • Sinulta laskutettava summa voi olla hieman maksurajaa suurempi, jos kustannuksia kertyy tilillesi nopeasti. Kuluja voidaan veloittaa useita kertoja kuukaudessa, jos tilisi laskutuskynnys täyttyy toistuvasti kyseisenä aikana.
  • Maksurajan nostamisesta ei lähetetä ilmoitusta sähköpostitse tai muulla tavoin, mutta voit milloin tahansa tarkistaa senhetkisen maksurajasi laskutuksen Yhteenveto-sivulta. Pääset sinne näin: klikkaa työkalukuvaketta Google Ads | työkalut [kuvake] ja valitse Laskutus-kohdasta Asetukset. Avautuvalta Yhteenveto-sivulta näet edellisen maksun jälkeen kertyneet kulut, ja maksuraja näkyy etenemispalkin alla.

Kuukausimaksujen tiheyden perusteella osa asiakkaista voi mahdollisesti asettaa maksurajaksi summan, joka on suurempi kuin automaattisesti asetettu järjestelmän suosittelema enimmäissumma. Tämä asetuksen myötä veloituskertoja on kuukaudessa vähemmän.

Voit tarkistaa, onko tämä asetus käytössä tililläsi, ja muuttaa maksurajaasi seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa työkalukuvaketta Google Ads | työkalut [kuvake] ja valitse Laskutus-kohdasta Yhteenveto. Siirryt Yhteenveto-sivulle, jolta näet nykyisen saldosi.
  3. Valitse harmaan etenemispalkin alta nykyisen maksurajan vierestä Muokkaa maksurajaa.
  4. Siirryt Asetukset-sivulle. Nykyinen maksurajasi näkyy Maksutili-osion Miten maksat ‐kohdassa.
  5. Voit katsoa tilisi suositellun maksurajan ja muuttaa sitä klikkaamalla kynäkuvaketta Muokkaa asetusta, kynäkuvake.
  6. Voit asettaa maksurajaksi suositellun summan klikkaamalla "Käytä suositeltua summaa" ja valitsemalla Tallenna
  7. Voit myös asettaa maksurajaksi minkä tahansa summan suositusarvoon asti. Kun olet valmis, klikkaa Tallenna.

Lisätietoja automaattisista maksuista
Vertaaminen manuaalisiin maksuihin
Lisää artikkeleita