Meer ideale klanten bereiken met aangepaste doelgroepen

14 september 2020

Het kan een uitdaging zijn om mensen te vinden die geïnteresseerd zijn in producten of merken zoals dat van u. Als u Google-doelgroepen heeft gebruikt, bent u wellicht bekend met aangepaste affiniteitsdoelgroepen en aangepaste intentiedoelgroepen. Hiermee kunt u mensen bereiken op basis van hun interesses of de onderwerpen die ze actief onderzoeken. Door doelgroepen samen te stellen op basis van relevante zoekwoorden en websites, kunt u relevantere advertenties weergeven zodat u uw doelen beter kunt realiseren.

Vorig jaar kondigden we aan dat we aangepaste affiniteits- en intentiedoelgroepen zouden integreren in één vereenvoudigde oplossing: aangepaste doelgroepen. Deze opties zijn momenteel beschikbaar voor alle adverteerders in display-, YouTube- en Discovery-campagnes.

Meer transparantie voor gepersonaliseerd adverteren

Hoewel we weten dat mensen de voorkeur geven aan advertenties die zijn gepersonaliseerd voor hun behoeften en interesses, weten we ook dat ze transparantie en controle van deze advertenties verwachten. Met tools als Advertentie-instellingen kunnen gebruikers eenvoudig updaten hoe hun advertenties worden gepersonaliseerd of kunnen ze zich volledig afmelden voor advertentiepersonalisatie. We werken aan nieuwe manieren om de transparantie, keuze en controle te vergroten, waardoor beter zichtbaar is welke gegevens worden gebruikt voor advertentiepersonalisatie en door wie deze worden gebruikt

Lees ons beleid voor gepersonaliseerd adverteren voor meer informatie over onze normen voor welke gegevens worden verzameld en welke interessecategorieën adverteerders niet mogen gebruiken op onze platforms.

Aan de slag met aangepaste doelgroepen

Met aangepaste doelgroepen kunt u één doelgroep gebruiken voor elk bedrijfsdoel dat u probeert te bereiken, of het nu gaat om bekendheid, overweging of conversies.

Als u eerder aangepaste intentie- of affiniteitsdoelgroepen heeft ingesteld, worden deze automatisch overgezet naar aangepaste doelgroepen. U hoeft geen aanvullende instellingen in te stellen.

Wanneer u de aangepaste doelgroep samenstelt, wordt het geschatte bereik weergegeven. Nadat de aangepaste doelgroep is gemaakt, kunt u deze gebruiken voor uw display-, Discovery- en YouTube-campagnes.

Screenshot of Google Ads UI showing new custom audience creation

We weten dat het veel werk is om een doelgroepstrategie te ontwikkelen en we willen ervoor zorgen dat dit resultaten voor u oplevert door meer mensen op schaal te bereiken. Meer informatie over aangepaste doelgroepen vindt u in het Helpcentrum van Google Ads.

Gepost door Mayur Chaudhari & Alicia Zeng, Product Managers, Google Audiences