Legg til dynamisk utvalgte kanaler i videokampanjer

Hensikten med dynamisk utvalgte kanaler, drevet av avansert innholdsmålretting, er at du skal kunne finne den ideelle miksen av innhold med tanke på målgruppen din og oppfattelsen av merkevaren din. Du kan velge utvalgte kanaler i Google Ads som går hånd i hånd med emner, øyeblikk, relevans eller popularitet. Utvalgte kanaler kan omfatte sport, reiseliv, videospill, mote og skjønnhet, medier og underholdning, sesongspesifikke begivenheter med mer. Av hensyn til god lokal relevans er utvalgte kanaler tuftet på landsspesifikt innhold.

Fordeler

Dynamisk utvalgte kanaler er valgt ut nettopp for at du skal kunne oppnå bred relevans. De dynamisk utvalgte kanalene er forhåndsdefinerte segmenter du kan bruke for å eksponere målgruppen din for det mest relevante innholdet du har. Med dynamisk utvalgte kanaler kan du få oppdateringer i sanntid samt se anbefalte budsjetter og antallet visninger i utvalgte kanaler i Google Ads-rapporteringen.

Med dynamisk utvalgte kanaler kan du

• finne nye kunder når de ser på videoer som er relevante for produktet ditt eller tjenesten eller merkevaren din
  • finne nye kunder som ser på innhold du vil at skal forbindes med produktet ditt eller tjenesten eller merkevaren din, slik at det du tilbyr, er «top of mind» for kundene, og denne tilknytningen forsterkes
  • tilpasse annonsene du viser, etter YouTube-innhold som vekker tilsvarende følelser som merkevaren din

Eksempel

Hvis du har et interiørmerke og fokuserer på oppussing i videoannonsene du viser på YouTube, kan du vise videoer som er relevante for bedriften din, i utvalgte kanaler. Disse utvalgte kanalene kan omfatte videoer av omvisninger i boliger, lagringsløsninger og oppussingsprosjekter.

Tilgjengelighet

Per nå kan utvalgte kanaler brukes i

• Australia
  • Brasil
  • Canada
  • Frankrike
  • Tyskland
  • India
  • Japan
  • Mexico
  • Storbritannia
  • USA

Før du begynner

Følg disse retningslinjene for å sikre at kampanjen med dynamisk utvalgte kanaler er i tråd med målene du har satt deg:

Gjør dette Ikke gjør dette

yes, confirmed Bruk mål-CPM- eller maks. antall konverteringer som budstrategi.

yes, confirmed Bruk én annonsegruppe per kampanje.

yes, confirmed Velg å kjøre kampanjene med utvalgte kanaler i standard eller utvidet beholdning.

yes, confirmed Velg «YouTube-videoer» – og fjern «YouTube-søkeresultater» og «Videopartnere i Displaynettverket» – når du skal velge hvor annonsene skal vises.

Ikke bruk overlappende avansert publikumsmålretting.

Ikke bruk overlappende søkeordmålretting.

Ikke ekskluder etiketter for digitalt innhold, målgrupper, emner eller søkeord.

Ikke bruk dynamisk utvalgte kanaler med andre målrettingstyper i den samme kampanjen (du skal f.eks. ikke bruke dynamisk utvalgte kanaler i én annonsegruppe og så interessemålretting i en annen annonsegruppe).

Hvis det kan være aktuelt å kjøre en kampanje med dynamisk utvalgte kanaler i tillegg til en kampanje med publikumsmålretting, kan du vurdere det.

Den ene kampanjen kan du for eksempel målrette mot folk med utgangspunkt i interessene deres (du kan f.eks. ha en interessemålgruppe for «de som liker vintersport»), mens den andre kampanjen er målrettet mot folk basert på det de ser på YouTube nå om dagen (f.eks. dynamisk utvalgte kanaler tuftet på temaet «vinter-OL»).

Veiledning

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer i sidemenyen.
  3. Klikk på plussknappen , og velg så Ny kampanje.
  4. Velg ønsket kampanjemål, og velg så Video som kampanjetype.
  5. Velg mål-CPM eller maksimer antall konverteringer som budstrategi, alt etter hvilket kampanjemål du har.
  6. Fjern merkingen for YouTube-søkeresultater og Videopartnere i Displaynettverket under Nettverk.
  7. Du må følge disse anbefalingene, som fremgår under Innholdsekskluderinger, for at det skal vises dynamisk utvalgte kanaler:
    • Beholdningstype: Velg Standard beholdning eller Utvidet beholdning.
    • Ekskluderte typer og etiketter: Ikke ekskluder etiketter for digitalt innhold. (Veiledningen for sensitive annonser, f.eks. for tobakk eller alkohol, kan være annerledes fra dette punktet.)
  8. Ikke velg eller ekskluder noen publikums- eller innholdsmålretting (f.eks. emner, søkeord, målgrupper eller demografiske grupper).
  9. Velg Utvalgte kanaler under Plasseringer, og velg så de dynamiske utvalgte kanalene du vil ha med i kampanjen din.
Når du velger å bruke en dynamisk utvalgt kanal i kampanjen, må du velge innhold som er svært relevant for produktet ditt eller merkevaren din, slik at forbindelsen mellom kanalen og kampanjen er tindrende klar, og du oppnår maksimal effekt.